Przepiękny!
mam mieszane uczucia co do płotu, ale nie wiem sama pokażesz całośc to sie zobaczy
Juz wiem źe pleksi nie wchodzi w grę z woda... Zatem zostaje wariant stali nierdzewnej...więc jednak chyba przlożę na kolejny sezon.... Ani żywica, ani kamień nie wchodiz w grę, przemaluję moze na ciemniejszy szary aktulny tynk. Jesli ma coś zmieńiac to wyłacznie na coś lustrzanego co zmieni proporcje murku ze ścianą wodną. Mam za dużo kamienia w gabionach i ściana musi być z innego materialu, za dużo szarości a żadnego inengo koloru w tym miejscu nie pożądam. Dziekuje porady ale ja uparty człowiek jestem od kilku lat mam wizję mojej ściany, musze jednak uzbierać na stał nierdzewną jest jeszcze coś takiego jak blacha aluminiowa PA11 symbol 5754 cena np. za wymiar 1,5mx3m to ok.170zł. netto
Polinko, Gosiu Dziękuję Wam bardzo za życzenia Wszystkim zaglądającym życzę wesołych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w miłej atmosferze
Hortensje ścinam jak pojawiaja się krokusy ( pewnie tez dlatego, że są nimi podsadzone i je w ten spozób uwidaczniam), z tym ukorzenianiem to fakt, że jest to troche loteria, niby ta sama odmiana, ta sama pora a jeden słoik do wyrzucenia, w drugim korzonki, ze hej. Często nie wytrzymuję, i mimo,ze moczone to wkładam do ukorzeniacza a potem do skrzynek balkonowych. W tym roku testuję jeszcze inne sposoby ( jak będę usatysfakcjonowana , to nie omieszkam sie nimi podzielić).Na szczęście co bym nie robiła to i tak się ukorzeniają. Przypadkowo odkryłam sposób na ich zagęszczanie od samego początku- jak tylko pojawi się para 3 listków to ją uszczykuję i w krótkim czasie pojawiają się rozgałęzienia.
Zacznę dzisiaj od derenia- sadzonka była ok 1 m kupiona na okolicznym targu rolniczym z podpisem dereń kousa, jestem pewna , że to Satomi, wybrwienie podkładek o dziwo jest zmienne ( co roku odcień różu inny). Z uwagi na to,że otaczją go hortensje dostaje to co one. Nie przycinam
dobra! za brzydkie zdjęcia już wcale nie zajrzę!
ja myslę że ona w dzień śpi a w nocy buszuje, dlatego i ogrodu niet
musze ci powiedzieć że zdjęcia masz fatalne! powinnaś dostać w dupe za te profanacje