Oj Irenko no niestety tylko z 15 minut był deszcz w niedziele, tylko troche trawnik podlało bo pod rodkami ani śladu, musiałam wczoraj porządnie podlać cały ogród, tyle, że temperatury znosne i mniej słonka to jakoś żyje.Azalie chyba juz dwie padły.
Wykorzystałam fajne temperatury i wczoraj i dziś cąle dnie na prace w ogrodzie. Wczoraj walczyłam z tyłem domu, ciełam i chodnik bo tez mi tam trawa rosnie . Dzis od wczesnego ranka moją droge co ma z 100m, to zawsze M robi ale po tym wypadku no niestety póki co jeszcze i to mi doszło. Teraz przerwa na kawke a potem dalej. O dziwo trawsko to znaczy chwasty to rosną, tez mi cos na moj olbrzymi bukszpan cos sie dalo musze to opryskac czyms
Hortensje musze mocno codziennie podlewać ale dają rady chodz kwiaty przez tą susze i upały mniejsze i widze, że to samo będzie z bukietowymi.
Dziękuję, czuję się zaszczycona ☺ Sosny i brzozy na tle nieba to najbliższy mojemu sercu, ukochany widok ☺ Zimą też tam bywasz? Czy to Twoje całoroczne miejsce na ziemi?
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Przeczytałem cały temat od początku i bardzo mnie zainspirował. Postanowiłem posadzić żywopłot z tego pięknego świerka. Mam ziemię żyzną o PH 4.5-5.5. Mam jeszcze kilka problemów, które mam nadzieje rozwiąże je tutaj razem z wami.
Świerki chciałbym posadzić wzdłuż płotu w odległości 1.5m od niego oraz co 1.5m od siebie, takie wyciągnąłem wnioski z tego tematu mimo i doradca w sklepie proponuje by posadzić w kształcie litery V co 0.5 m, na rogu działki 2 metry od płotu rośnie mirabelka oraz mała wiśnia i niewiem czy między nie mogłbym posadzić świerki, czy niestety musiałbym je usunąć? mam jeszcze jedno pytanie, w sklepie dostępnę są świerki w balocie 30cm oraz w donicy 60cm, który wybór byłby najbardziej optymalny? pozdrawiam i z Panem Bogiem.