Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 16:09, 27 lip 2019

Do góry
Zielone wzgórza nad Soliną...

Nowocześnie z różAnką :D 15:29, 27 lip 2019

Do góry
Iwona, Asia dzieeeekuje
Powrót z urlopu i imieniny

W bagażniku jadą zielone
Liliowo i kolorowo:) 15:26, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Świetne te hortensje w donicach. Niestety nie mam gdzie przechowywać zimą ale w sumie można całkiem niedrogo też kupić w marketach - zamiast jednorocznych do donic - bo do jednorocznych w donicach niestety ręki nie mam. Ani porządnej kompozycji zrobić nie potrafię (czytaj: takiej z której byłabym zadowolona), ani mi to potem nie rośnie tak jakbym chciała.
Mam natomiast fuksję, przechowuję i co roku piękniejsza jest. Teraz kupiłam lantany - też spróbuję przechować - zobaczymy czy się uda.
I coraz bardziej podobają mi się donice z hortensjami, trawami, hostami. I nawet pamiętam codziennie o podlewaniu bo kiedyś było inaczej

Powiem Ci, że to nasze "dzieło" bonsajowe fajnie wygląda. I zastanawiam się dlaczego nic w tym roku nie zrobilyśmy Czas ucieka jak nie wiem co... ale rok się jeszcze nie skończył to może nam się uda jeszcze wspólnie popracować
Buziaki

Nie masz żadnego gospodarczego albo garażu, ja trzymam w gospodarczym nie ma tam ogrzewania, raz na m-c podlewam. Albo mozesz tez posiac tam jednoroczne np.godecje, smagliczke, mam tez inny pomysl dla Twojej rabaty No i bardzo dobrze sie maja żurawki w donicach, lepiej niz w grucie, a na zime mozna zadolowac, sadzonek moge Ci narobic To dzieło jest super, musze tylko uzupelnic jeszcze pod nim. Koniecznie Aniu musimy wspolnie popracować to taki fajny czas Mi tez ten czas zapiernicza a przez ten wypadek Marka to wiele planów niestety odleciało i znowu tyły. W koncu moj zawilec zakwitł ale te co kiedys kupowalysmy u Kapiasa razem, to chyba zniszczyłam

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 14:58, 27 lip 2019

Do góry
To Pastella, którą upodobały sobie opuchlaki
Sezon 2017 u Hanusi 14:32, 27 lip 2019

Do góry
Izabelko i wszystkie ANIE. Życzę Wam również zadowolenia z ogrodowej pasji jak i życiowej koniunktury.

A za życzenia oczywiście dziękuję i cmokam!
Ogród z czereśnią 13:58, 27 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Na kwiatach funkii też mam pełno mszyc. Wczoraj je wycięłam .

Na szczęście nie na wszystkich mam tylko na kilku. I nawet nie wiedziałam dopóki nie poszłam robić fotek Dzisiaj je wytnę.
Rozchodniki są bardzo fotogeniczne zgadzam się

Ogród z czereśnią 13:55, 27 lip 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 13:54, 27 lip 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Nowego do pokazania nie mam nic No to pokaże kilka fotek tego co już widzieliście, ale może jakaś nowa "letnia" odsłona będzie

Rozchodniki są bardzo fotogeniczne .
Ogród z czereśnią 13:53, 27 lip 2019

Do góry

i troszkę mnie przyjemny widoczek:
Ogród z czereśnią 13:50, 27 lip 2019

Do góry
Nowego do pokazania nie mam nic No to pokaże kilka fotek tego co już widzieliście, ale może jakaś nowa "letnia" odsłona będzie

Ogród z czereśnią 13:48, 27 lip 2019

Do góry
A to moje bukietówki z patyczków tegorocznych i pytanie - zostawić kwiaty czy uciąć, żeby sie nie wysilały. Myślałam, żeby jednak je uciąć, ale - jak myślicie?

Ogród z czereśnią 13:46, 27 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

A nie wydaje Ci się że ogrodówki mocno się rozrastają? Czy chcesz potem poszerzyć rabatę?

Ula oczywiście, że o tym również myślałam, ale... po pierwsze:

oto moje przyszłe ogrodówki - które docelowo są gigantami, zakładając, że cokolwiek z nich będzie. Niemniej myślę, że potrwa to ze dwa sezony albo i nawet trzy zanim urosną. I tak - w tym czasie wiele u mnie może się jeszcze zmienić, więc się nie obawiam - zawsze mogę przesadzić, albo poszerzyć rabatę - myślę, że dałoby się ją poszerzyć ok 70 cm spokojnie.
Ogród z czereśnią 13:42, 27 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Aniu, wszystkiego najmilszego z okazji imienin

Pomysł z hortensjami mi się podoba (jak się pewnie domyślasz), ale z kwiatami jednorocznymi też fajnie. Niecierpki ładnie rosną w cieniu

Ewuś - dziękuję.
Cieszę się, że pomysł dobry. Myślę, że zanim ogrodówki urosną duże to jednoroczne będą miały trochę czasu, żeby "porządzić" na rabatce

Ogród z czereśnią 13:41, 27 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Ania dla mnie bomba. Uwielbiam ogrodówki. Dynia fajna, nie taka mega. Taka akuratna .

I bardzo się cieszę, że pomysł się podoba

Ogród z czereśnią 13:40, 27 lip 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Dziękuję za kwiatucha i życzenia To ode mnie też kwiatuch

Ogród z czereśnią 13:38, 27 lip 2019

Do góry
marba napisał(a)

Aniu, piękne fotki pokazujesz. Potrafisz dostrzec piękno nawet w kwitnącym chwaście. A to zdjęcie mnie zachwyciło szczególnie.
Pozdrawiam.

Dziękuję Basiu za miłe słowa. Jeśli chociaż kilku osobom moje zdjęcia mogą zrobić przyjemność i pokazać piękno tam gdzie na co dzień się rzadko patrzy to ja się bardzo cieszę

Ogród z czereśnią 13:37, 27 lip 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Witaj

Przeczytałam u Violi, że szukasz jednorocznych do półcienia.
Mam połowę rabat w cieniu i półcieniu.
I bardzo dobrze mi rosną w półcieniu pelargonie, mają tylko 3 godz słońca w samo południe i goździki.
Tytoń ozdobny też się nada.
I werbena.
Mam też w półcieniu ozdobną z liści bordową Iresine, coleus jest ładny z liści.
Kupiłam też dwa tygodnie temu zawilec Wild swan i też super kwitnie w półcieniu ale to bylina.
Żurawki fajnie się sprawdzą.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam

Witaj u mnie. Rozgość się proszę.
Oczywiście, że pomogłaś Na przyszły rok na pewno wykorzystam tą wiedzę, bo dzisiaj objechałam targ i pobliskie szkółki i jednorocznych już za bardzo, a nawet bardziej niż bardzo - nie ma Na siłę i byle co - jakieś resztki - kupować nie będę
Pozdrawiam i zaglądaj.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:24, 27 lip 2019

Do góry
Kasia miało się kiedyś fryzurkę czupurkę a teraz sosenki mi tylko zostały no i może te dwie ostatnie jeżówki, zbiory masz super
Moja bajka 13:20, 27 lip 2019

Do góry
wyrwałam fasolkę szparagową, która przestała owocować i wysiałam sałatę i rzodkiewkę

a nowa fasolka już rośnie tu i za garażem

droga do warzywnika
Moja bajka 13:16, 27 lip 2019

Do góry
te wyglądają jak gruszki. Jak dojrzeją robią się żółte

aksamitki szaleją. Przekochane kwiatuchy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies