Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogródek Iwony 22:25, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Sorry że tak Cię gnębię ... ale ten upadły to taki zasuszony jest już na amen? ... i jak wyglądają korzenie?

Tak Reniu, wywalam te, co są suche i nie pokazują oznak życia. Korzenie wyglądają, jakby nie pobierały wody - nie ma nowych przyrostów. I tak takie zasuszone szpecą, więc ich tam na siłę trzymać nie będę.
Tu ma być ogród :) 17:09, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To fajnie, ze nie jest to róża pnącaAle to jest ta którą sadzisz przy tarasie? Może się skuszę na nią A potrzebuje bardzo dużo słońca czy umiarkowanie? I czy długo kwitnie?

Nie Reniu, Artemis jest posadzona przy ogrodzeniu, między Umbrami.
U mnie będzie miała słońce od południa do wieczora.
Powtarza kwitnienie, kwitnie od czerwca do przymrozków.

A przy pergoli będzie Eden Rose.
Moja codzienność - ogród Oli 16:09, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Olu
Śliczna ta rabata z jeżówkami Jak długo ona będzie kwitnąca?
A co tam masz wiosną?

Jeżówki kwitną do przymrozków za to je kocham a wiosną na brzegu są żurawki, bergenie, ID, tulipany
Tu ma być ogród :) 15:33, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, mam pólkole z cisa Hilli przed tujami, tam będzie placyk żwirowy a w nim będzie stała huśtawka.
Między tujami a cisem rośnie werbena, która o dziwo zamierza zakwitnąć - zdziwiłam się bo późno siałam a potem ona mi nic nie rosła, a tu taka niespodzianka.

Jeżówki mają mieć wysokość 30 - 40 cm, przynajmniej taki ma opis ta odmiana.

Zrobię fotkę jak tylko warunki pogodowe się poprawią bo właśnie zanosi się na burzę.

Artemis nie jest różą pnącą ma dorastać do rozmiarów 1,2x1,2 m.

Zajrzyj do Nawigatorki, u niej ta róza jest chyba 3 rok i jest już ogromna i cała w kwiatach - moje w tym roku to raczej pojedyncze kwiaty będą miały.

To fajnie, ze nie jest to róża pnącaAle to jest ta którą sadzisz przy tarasie? Może się skuszę na nią A potrzebuje bardzo dużo słońca czy umiarkowanie? I czy długo kwitnie?
Tu ma być ogród :) 13:55, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
Widzę, że zregenerowałaś siły po urlopie
Powiedz mi Ty masz cisy przed tujami? A mogłabyś z dalszej perspektywy pokazać to miejsce? I jeszcze mam pytanie o tę różową jeżówkę ... ona będzie cały czas takiej wysokości? Artemis śliczny Będę podglądać u Ciebie kwitnienie tych róż a czy one nie są czasem pnące?

Renia, mam pólkole z cisa Hilli przed tujami, tam będzie placyk żwirowy a w nim będzie stała huśtawka.
Między tujami a cisem rośnie werbena, która o dziwo zamierza zakwitnąć - zdziwiłam się bo późno siałam a potem ona mi nic nie rosła, a tu taka niespodzianka.

Jeżówki mają mieć wysokość 30 - 40 cm, przynajmniej taki ma opis ta odmiana.

Zrobię fotkę jak tylko warunki pogodowe się poprawią bo właśnie zanosi się na burzę.

Artemis nie jest różą pnącą ma dorastać do rozmiarów 1,2x1,2 m.

Zajrzyj do Nawigatorki, u niej ta róza jest chyba 3 rok i jest już ogromna i cała w kwiatach - moje w tym roku to raczej pojedyncze kwiaty będą miały.
Mój ogród pod górkę... 13:43, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Warto było pracować w pocie czoła żeby już w pierwszym sezonie uzyskać taki efektCuuuuuudnie jest

PS Kasiu, co rośnie przed krwawnikiem, przy trawniku?
I gratki oczywiście

Dzięki. Mój upór kazał mi tyrać od marca, by teraz wypoczywać i tak się stało
Trawka w postach wyżej
Ogród na glinie 13:32, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Małgosiu To różnobarwne pole bratków podoba mi się jak nie wiem co

dużo w nim kontrastów
Ogród na glinie 13:23, 23 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Małgosiu To różnobarwne pole bratków podoba mi się jak nie wiem co
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:12, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No to z kwitnieniem różowych fajnie a jeśli chodzi o pokładanie się to może dać im coś z przodu "do podparcia"

PS Cały czas mam w głowie Twoje zdjęcie różnokolorowej rabaty z bratkami
Po prostu piękna ... i do skopiowania

aha, ta z Budapesztu
zachodziłam w głowę gdzie u mnie bratki

cyknę dziś wreszcie fotkę tego kładącego się krwawnika
może te nowe pędy już będą sztywniejsze?
wyglądają na krótsze i grubsze
wcześniej krwawnik rósł w doniczce
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:00, 23 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
hej Renia!
ja tu szukam last minute na południe, a Ty mi o marketach nie wybieram się, a czemu? (chociaż wypadałoby, po mazidło do balustrad na balkony i oleju do tarasu)

A ja myślałam, że Ty ciężko pracujesz bo ... za prezesa i inżynierów

A tak na serio, pytam bo u nas nigdzie nie mogę dostać biohumusu firmy ekodarpol, gdybyś była to wiesz ... i wtedy wybrałabym się do Karsznic w sobotę
Mój ogród pod górkę... 12:55, 23 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Warto było pracować w pocie czoła żeby już w pierwszym sezonie uzyskać taki efektCuuuuuudnie jest

PS Kasiu, co rośnie przed krwawnikiem, przy trawniku?

I gratki oczywiście
Ogródek Iwony 12:48, 23 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, skapitulowałam.
Podlewam, dostały biohumus i pokrzywę i jest chyba gorzej. Czekam do września na wymianę. Staram się być bardzo cierpliwa, ale co jakiś czas podchodzę i wyciągam z ziemi upadłego
Pozdrawiam

Sorry że tak Cię gnębię ... ale ten upadły to taki zasuszony jest już na amen? ... i jak wyglądają korzenie?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:26, 23 lip 2015

Do góry
Karolina
Nie wybierasz się czasem w najbliższych dniach do O, ML lub innego?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:24, 23 lip 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Decyzja w sprawie zasilania trawnika podjęta? A może sprawdź najpierw na małym kawałku, jak reaguje trawa na nawóz? W razie niepowodzenia tylko kawałek do wymiany

Twoja propozycja jest do rozważenia
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:22, 23 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

no moje krwawniki już przekwitły (te nowe, żółte) i były brązowe, niedekoracyjne
nic nowego nie puszczają (pewnie pracują nad rozkorzenieniem)
więc ścięłam ale same główki

moje pokładające się różowe cały czas puszczają nowe pąki i są na różnym etapie rozkwitu

No to z kwitnieniem różowych fajnie a jeśli chodzi o pokładanie się to może dać im coś z przodu "do podparcia"

PS Cały czas mam w głowie Twoje zdjęcie różnokolorowej rabaty z bratkami
Po prostu piękna ... i do skopiowania
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:17, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Kurczę nie mam jeszcze takiego zmartwienia ... ale wydawało mi się, że krwawniki długo kwitną i te nawet bladawe już kwiaty będą sporo czasu zdobić rabatę ... a z czasem zakwitnie na tej samej łodydze kwiatostan boczny i tak do jesieni ... Słyszałam, ze nawet na zimę pozostawia się łodygi bo ciekawie wyglądają pokryte puchem śnieżnym

no moje krwawniki już przekwitły (te nowe, żółte) i były brązowe, niedekoracyjne
nic nowego nie puszczają (pewnie pracują nad rozkorzenieniem)
więc ścięłam ale same główki

moje pokładające się różowe cały czas puszczają nowe pąki i są na różnym etapie rozkwitu
Tu ma być ogród :) 12:17, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kilka werbenek, które posiałam zbyt późno z nasionek od Marty Zielonej ma pączki - pędzie kwitnienie!

Jeżówka Butterfly Kisses

Artemis

Kostrzewy sine - bardzo je lubię, bo mają fajny niebieski kolor, ale te uschnięte kłosy bardzo mnie drażnią.

Edytko
Widzę, że zregenerowałaś siły po urlopie
Powiedz mi Ty masz cisy przed tujami? A mogłabyś z dalszej perspektywy pokazać to miejsce? I jeszcze mam pytanie o tę różową jeżówkę ... ona będzie cały czas takiej wysokości? Artemis śliczny Będę podglądać u Ciebie kwitnienie tych róż a czy one nie są czasem pnące?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:00, 23 lip 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)

w "Mai w Ogrodzie" był jeden odcinek, gdzie właściciele ogrody reż mieli wgłębnik - widziałaś?

masz tu linka w razie czego
http://majawogrodzie.tvn.pl/239,Na-400-metrach---miejski-ogrodek-wypoczynkowy-odc-524,odcinek.html

Właśnie widziałam i się zainspirowałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:59, 23 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu jak długo ta rabata może być taka śliczna kwitnąca?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:57, 23 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

eM mówi, że przed położeniem płyt betonowych i żwirku wykona drenaż ... jak będzie na tym etapie prac ... zamieszczę fotorelację

w "Mai w Ogrodzie" był jeden odcinek, gdzie właściciele ogrody reż mieli wgłębnik - widziałaś?

masz tu linka w razie czego
http://majawogrodzie.tvn.pl/239,Na-400-metrach---miejski-ogrodek-wypoczynkowy-odc-524,odcinek.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies