Tak Reniu, wywalam te, co są suche i nie pokazują oznak życia. Korzenie wyglądają, jakby nie pobierały wody - nie ma nowych przyrostów. I tak takie zasuszone szpecą, więc ich tam na siłę trzymać nie będę.
Nie Reniu, Artemis jest posadzona przy ogrodzeniu, między Umbrami.
U mnie będzie miała słońce od południa do wieczora.
Powtarza kwitnienie, kwitnie od czerwca do przymrozków.
To fajnie, ze nie jest to róża pnącaAle to jest ta którą sadzisz przy tarasie? Może się skuszę na nią A potrzebuje bardzo dużo słońca czy umiarkowanie? I czy długo kwitnie?
Renia, mam pólkole z cisa Hilli przed tujami, tam będzie placyk żwirowy a w nim będzie stała huśtawka.
Między tujami a cisem rośnie werbena, która o dziwo zamierza zakwitnąć - zdziwiłam się bo późno siałam a potem ona mi nic nie rosła, a tu taka niespodzianka.
Jeżówki mają mieć wysokość 30 - 40 cm, przynajmniej taki ma opis ta odmiana.
Zrobię fotkę jak tylko warunki pogodowe się poprawią bo właśnie zanosi się na burzę.
Artemis nie jest różą pnącą ma dorastać do rozmiarów 1,2x1,2 m.
Zajrzyj do Nawigatorki, u niej ta róza jest chyba 3 rok i jest już ogromna i cała w kwiatach - moje w tym roku to raczej pojedyncze kwiaty będą miały.
aha, ta z Budapesztu
zachodziłam w głowę gdzie u mnie bratki
cyknę dziś wreszcie fotkę tego kładącego się krwawnika
może te nowe pędy już będą sztywniejsze?
wyglądają na krótsze i grubsze
wcześniej krwawnik rósł w doniczce
no moje krwawniki już przekwitły (te nowe, żółte) i były brązowe, niedekoracyjne
nic nowego nie puszczają (pewnie pracują nad rozkorzenieniem)
więc ścięłam ale same główki
moje pokładające się różowe cały czas puszczają nowe pąki i są na różnym etapie rozkwitu
Edytko
Widzę, że zregenerowałaś siły po urlopie
Powiedz mi Ty masz cisy przed tujami? A mogłabyś z dalszej perspektywy pokazać to miejsce? I jeszcze mam pytanie o tę różową jeżówkę ... ona będzie cały czas takiej wysokości? Artemis śliczny Będę podglądać u Ciebie kwitnienie tych róż a czy one nie są czasem pnące?