Iwonka zajrzyj do mnie Wstawiłam kilka fotek rabaty kwiatowej. To największa rabata w moim ogrodzie, będę ją obsadzała w przyszłym roku, ale zobacz co już tam mam - prawie gąszcz
Iwonko, przeglądam pomalutku Twój wątek i podziwiam zmiany jakie w nim zachodzą. Chciałam Cię zapytać coś więcej o tą niebieską trzykrotkę - jak się sprawuje, jaka wysoka rośnie, lubi słońce czy cień? Będę wdzięczna
Małgoś, akurat miałam wenę, to tak zrobiłam, ale po takim wysiłku umysłowym czas był na pracę fizyczną, więc dziś sobie popracowałam w domu i ogrodzie.
Przycięłam wszystkie buksy, najwięcej czasu zajęło mi przycięcie żywopłotu z bukszpanu, ale chyba Zbyszek będzie musiał poprawiać nożycami elektrycznymi - ma lepsze oko Co nieco poprzesadzałam 10 cm dalej, bo mi nie pasowało
Trochę popieliłam i nawet nie wiem kiedy, wieczór się zrobił. Było przyjemnie, pochmurno, po deszczu, w sam raz na drobny szlif w ogrodzie
A wieczorem przy płocie podziwiałam z sąsiadką jej hortensję - jest piękna, tylko nazwy nie znam. Na początku limonkowa, potem biała, a na koniec sezonu przebarwia się na bordowo. I Vanilka to nie jest. Ma inne gałązki