No widzisz ile problemów z tym trawnikiem, nie na darmo "starzy" ogrodowi wyjadacze mówia że utrzymanie pieknego trawnika paradoksalnie kosztuje więcej wysiłków niz utrzymanie rabat..

Ja u siebie tez ostatnio stosowałam 2 razy biohumus rozcieńczony i widze efekty, ale trudno mi powiedziec na ile to jego zasługa, bo ja mam stery trawnik wiec najpierw na wiosne wertykulowałam i nawoziłam Yara Milo, potem biohumus, potem znów robiłam dokładna areacje(nakłuwałam miejsce przy miejscu) i jeszcze raz dawałam Yara Milo a potem znów biohumus rozcienczony - wszystkie te działania były rozciągniete w czasie od początków maja/konca kwietnia do teraz. Codziennie staram sie go zraszac bo nie mam nawadniania, co tydzien kosze ( w upały nie zbyt krótko) i fefekt jest lepszy7 niz w ub roku.
Biohumus rozcieńczony powinien mu zrobic dobrze, przy podlewaniu codziennym ze wzgledu na upały oczywiscie. Z nawożeniem florowitem albo czymkolwiek innym bym sie wstrzymała do tych badan albo co najmniej do późnego lata jak sie trawa lepiej ukorzeni.