Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapracowanej mamuśki 22:19, 21 cze 2019

Do góry
Warzywniczek

Słoneczniki , pierwszy raz u mnie , rosną szybko .

Na koniec domek dla nietoperzy (jeden z trzech, które mężuś zrobił )

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:15, 21 cze 2019

Do góry
O zachodzie słońca większość ogrodu jest już w cieniu rzucanym przez sasiednie budynki.

Droga z sadu do ...wyboru dokąd. Na lewo do furki lub drzwi wejściowych, na prawo do warzywnika, na wprost do ławeczki lub na taras.

Ogród zapracowanej mamuśki 22:09, 21 cze 2019

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 21 cze 2019

Do góry
Kimono- dla mnie różane odkrycie. Róża z marketu. Była dostępna w tym roku w owadzim sklepie na B. Musiałam dawać sobie po łapkach, bo mnie kusiło, aby nabyć kolejne. Argument o braku miejsca był najskuteczniejszy. Rośnie w ogrodzie od 5 lat. Kwitnie do mrozów, nigdy nic jej nie podjadało, na nic nie choruje. Liście piękne, błyszczące, zapach subtelny. Kolor nieoczywisty. Morelowy z nutką łososiowego? W zależności od nasłonecznienia barwa jest inna.

Reanimowana Comte de Chambord- stara róża portlandzka, mocny zapach.

Pospolite firletki dobrze z nią współpracują.

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:03, 21 cze 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 22:02, 21 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sylwia jak to wygląda, to ktoś kto tego nie widział, nie jest w stanie sobie wyobrazić..

Skorupkowe były ale nawet ich nie zbierałam, a w tym roku jakaś plaga ich.. ale te chociaż nie są takie obrzydliwe.. wiec aż tak nie denerwują, też zżerają ale nie w takim tempie.. Ale są ich tysiące.. z jednego pnia drzewa po deszczu zebrałam po 10-20 szt.. czego one tam szukają. Na różanecznikach to siedzą na 2 metrach..

Zaraz zaczną się opuchlaki, ćma bukszpanowa.. ot i takie to nasze ogrodniczkowanie..

Za to wczoraj cały dzień przewalczyłam z linią brzegową oczka, bo wydzieraliśmy pałki wodne co cały czas się wywracały. Ze 100 kg to ważyło.. już mieliśmy sie poddać z wydzieraniem.. Jak rozwaliłam jeden brzeg to poprawiłam już prawie całość, tylko cementu brakło Wypieliłam z kamieni siewki i wreszcie jakoś to wygląda Czysto i schludnie.. pięknie spędziłam dzień.. aż mi się dobrze zrobiło

Bo jak ogrodnik utyrany w ogrodzie i efekt tyrania widzi to szczęśliwy
Kasia ma zielone paluszki Czasem mam wrazenie, że nawet jakby wykałaczkę do ziemi wsadziła to by las wyrósłŚliczna hortusia
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:02, 21 cze 2019

Do góry

Ogród zapracowanej mamuśki 22:00, 21 cze 2019

Do góry
Inne zakątki
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:00, 21 cze 2019

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 21:58, 21 cze 2019

Do góry
A tak poza tym wsio rośnie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:56, 21 cze 2019

Do góry
Przebywanie na tarasie o tej porze roku to prawdziwa przyjemność. Wreszcie doczekałam się intymności.

Ten busz wbrew pozorom jest logiczny.

Rabata wzdłuż południowej ściany budynku.

Wysokie nasadzenia z boku tarasu chronia przed okiem sasiada (okna na parterze i dachowe)

Wysokie trawy z tej strony chronią przed drugim sąsiadem (okno tarasowe i balkonowe). Katalpa zasłania okno balkonowe domu po jej drugiej stronie.

Wiąz i wysokie trawy zasłaniają nas przed widokiem z okna na I pietrze domu widocznego na poprzednim zdjęciu.

Oj, trzeba się nagłówkować, żeby zyskać intymność we własnej chałupie.

Ogród Małej Mi 2017 21:55, 21 cze 2019

Do góry
A to foto dla Kasi z Bajki.
Hortka od Kasi zakwitła i jak ślicznie.. muszę ja wyciągnąć na bardziej eksponowane miejsce .. Hortensja ukorzeniona przez Kasię

Wszystkiego po trochu 21:54, 21 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

To jeszcze z dzisiaj zdjęcie , nie mogę uwierzyć że mam tę lilię w swoim ogrodzie

O mamuniu!! Cóż to za cudo!!?! Wybacz, bo mam nieco zaległości, może pisałaś niedawno, choć cofałam się nieco i nie znalazłam. Twoje róże kwitnieneim godnie zastępują różaneczniki, a biorąc pod uwagę jakie masz rodki i azalie, to nie lada wyczyn
Ogród Małej Mi 2017 21:53, 21 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu moje języczki tak samo wygladają
Choć to Cię nie pocieszy też mam jedne i drugie ślimory i w tym sezonie mase skorupkowych, których nie miałam do tej pory, powódź przyniosła
Elu u mnie bażanty sa, ale ślimory też, bażant woli stonkę i inne robactwo.
Ewa nie zgodzę się, że zdychają dopiero w kryjówkach, chyba, że po Tym środku , którego używasz tak jest. Bo po niebieskim granulacie jaki jest u nas do kupienia to zasychają blisko niego i od razu są konsumowane przez kolejne, Rok temu u nas w miejscowości była plaga, sąsiadka posypała na drodze między polem, a swoim ogrodem, po jednej nocuy nie było jak przejść

Sylwia jak to wygląda, to ktoś kto tego nie widział, nie jest w stanie sobie wyobrazić..

Skorupkowe były ale nawet ich nie zbierałam, a w tym roku jakaś plaga ich.. ale te chociaż nie są takie obrzydliwe.. wiec aż tak nie denerwują, też zżerają ale nie w takim tempie.. Ale są ich tysiące.. z jednego pnia drzewa po deszczu zebrałam po 10-20 szt.. czego one tam szukają. Na różanecznikach to siedzą na 2 metrach..

Zaraz zaczną się opuchlaki, ćma bukszpanowa.. ot i takie to nasze ogrodniczkowanie..

Za to wczoraj cały dzień przewalczyłam z linią brzegową oczka, bo wydzieraliśmy pałki wodne co cały czas się wywracały. Ze 100 kg to ważyło.. już mieliśmy sie poddać z wydzieraniem.. Jak rozwaliłam jeden brzeg to poprawiłam już prawie całość, tylko cementu brakło Wypieliłam z kamieni siewki i wreszcie jakoś to wygląda Czysto i schludnie.. pięknie spędziłam dzień.. aż mi się dobrze zrobiło

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 21:53, 21 cze 2019

Do góry
W Carpinusie powstało palenisko

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:50, 21 cze 2019

Do góry
Miłorząb jest dla mnie fascynujący, jego długowieczność i duża tolerancja. To podobno relikt przeszłości - żywa skamieniałość. Z miłorzębami związana jest bogata symbolika – witalności i nadziei..
Mirkowy ogród (początki) 21:50, 21 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ja te czosnki sadziłam jesienią 2017r.po jednej cebulce. To ich drugi sezon u mnie. Wydaje mi się że ładnie się rozrosły.

To jest jedna kępa.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 21 cze 2019

Do góry
Dziś po raz czwarty w tym tygodniu był ulewny deszcz z silnym wiatrem. Mam poprzechylane wszystkie lilie, już mi brakło patyczków, żeby je popodpierać.

Ogród zapracowanej mamuśki 21:48, 21 cze 2019

Do góry
Stippowo
Ogród Małej Mi 2017 21:46, 21 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Acha

Tak to jest jak sie na szybko odpowiada
Foto bez związku..ot tak sobie wrzucam.. by obrazki były..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies