Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:59, 25 mar 2015

Do góry
Sebek jestem pod wrażeniem przeprowadzonej przez Ciebie rewolucji. Aż trudno uwierzyć, że aż tyle zdziałałeś w tak krótkim czasie i to w dodatku w pojedynkę. Szacun.
Mój ogród pod górkę... 06:29, 25 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Boskie zakupy! A można prosić namiary na pana K? Bo potrzebuję TRZY sztuki dereni A w katowickich szkółkach nie za bardzo się orientuję....

Dzięki. Namiary wysłałam na priv. Wczoraj chyba widziałam derenie, ale nie jestem pewna.
Pszczelarnia 23:01, 24 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko,
Carpinus betulus 'Frans Fontaine'

Wollerton Ojj wróciły piękne wspomnienia wycieczki - pomyśleć, że minęły prawie 3 lata?? A zdjęcia z tego ogrodu wiszą u mnie na ścianie
To tu... 22:54, 24 mar 2015

Do góry
Padłem... powstać nie umiem! Jakie cudne okazy!!!!
Mój ogród pod górkę... 22:52, 24 mar 2015

Do góry
Boskie zakupy! A można prosić namiary na pana K? Bo potrzebuję TRZY sztuki dereni A w katowickich szkółkach nie za bardzo się orientuję....
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:45, 24 mar 2015

Do góry
Przy Was można...odlecieć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:39, 24 mar 2015

Do góry
Akcja odkurzanie i czyszczenie zakończona sukcesem I dobrze, ktoś musi wyznaczać poprzeczkę, którą będziemy próbować dogonić

A żwirek też odkurzasz? Bo w weekend częściowe jego sprzątanie nawet mniejszym sprzętem zaliczyłem
Co z tym ogródeczkiem począć 22:32, 24 mar 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
No i Sebek juz kostkę odradza ..

No ale raczej o betonową mu chodzi
Co z tym ogródeczkiem począć 22:26, 24 mar 2015

Do góry
No i Sebek juz kostkę odradza ..
Co z tym ogródeczkiem począć 22:24, 24 mar 2015

Do góry
Kostki brukowej nie dawaj, jest u mnie pod altaną i zostają na niej ślady wszystkiego - soków, czasem wylanej benzyny, a nawet po pieczonej kiełbasie rzucanej pieskowi do jedzenia

Z umiejętnie zrobiona fugą kamienne płyty łamane mogłyby wyglądać całkiem w porządku Nie wiem czy się to mieści w budżecie, ale te moje co mam w podjeździe (marmur) kosztowały chyba 75 złotych za metr. Agania ma zrobiony teraz z takich płyt, możesz się dopytać jak się jej sprawuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 24 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje okulary za słabe, nie doczytałam planu

Danusiu - to ten sam, który Ci wysłałem nie tak dawno Mam nadzieję, że wtedy go doczytałaś, bo zatwierdziłaś posadzenie dereni Aurea przy ścianie

Skoro mowa o tych dereniach muszę się rozejrzeć za nimi w szkółkach, bo przecież nie kupię kota w mroku?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:11, 24 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Duuużo fajniej to wygląda z prostymi liniami Dzielnie pracujesz. Jakaś przerwa na uczelni?czy wagary?

Dopiero będzie to fajnie wyglądać, dajcie mi tylko parę miesięcy, a raczej roślinom

Ewelina - moja dzielna praca trwała w sobotę przez kilka godzin... Od niedzieli jestem już w Katowicach i niestety ani nie mam przerwy, ani tym bardziej wagarów sobie nie urządam... Choć kuszą bardzo Po świętach ponoć mamy mieć parę dni wolnego... Już ja wiem gdzie je spędzę Bo to właściwie był dopiero mój drugi weekend, a właściwie dzień spędzony w ogrodzie w tym roku... Jeszcze nie jest on dobrze posprzątany po zimie Przed świętami nie tylko chciałbym dokończyć planowane nasadzenia w tamtej części, ale także mieć zrobione kanciki, odkurzony jak co roku żwirek i mieć umyte nawierzchnie... Jednak co do tego ostatniego to mam wątpliwości, czy uda się mi wypożyczyć sprzęt w takim okresie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 24 mar 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sebek widze że u Ciebie niezła demolka w ogrodzie

Wiesz ja cały czas mam wątpliwości czy mi się bardziej linie proste czy zawijasy w ogrodzie podobają.
Ja mam linie proste ,ale ja innego wyjścia nie mam

U mnie są łuki, fale i teraz doszły linie proste Lubię swój ogród za to, że jego układ to właściwie trzy pokoje, których nie da się zobaczyć równocześnie To pozwala mi na szaleństwa nie tylko z różnym rodzajem roślin, ale także różnym rodzajem linii rabat

Oglądając dzisiaj Maję stwierdziłem, że poświęciłem tyle czasu, żeby te puste rabaty się zapełniły... A gdy się tak stało, to zamiast się nimi nacieszyć, zgrzytam zębami i rozpoczynam totalną rewolucję, by... znowu były puste Na szczęście Wy mnie rozumiecie Przynajmniej mam taką nadzieję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:44, 24 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Odkurzaczem przemysłowym odkurzamy. Gdybym pokazała w TV jak to przebiega, pomyślelibyście że to czary-mary i magia jakaś. Ja sama nie dowierzam

Danusiu - z tego co pamiętam masz jakąś specjalną nakładkę, która nie wciąga żwirku, a same śmieci U siebie co roku klęczę i zbieram takim małym, ręcznym odkurzaczem - i choć nie lubię tej czynności, to dla końcowego efektu warto się poświęcić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:01, 24 mar 2015

Do góry
Sebek widze że u Ciebie niezła demolka w ogrodzie

Wiesz ja cały czas mam wątpliwości czy mi się bardziej linie proste czy zawijasy w ogrodzie podobają.
Ja mam linie proste ,ale ja innego wyjścia nie mam
Przycinanie - cięcie tui 20:47, 24 mar 2015

Do góry
Ruffi napisał(a)
Czy mogę wyrównać tuje zgodnie z wyrysowaną na zdjęciu linią? Nie wiem czy cięcie nie będzie zbyt radykalne? Tuje niestety są bardzo zaniedbane, rzadkie i zasuszone. Czy mogę je w przyszłym tygodniu przyciąć i dokarmić Pinivitem?

Rośliny były wsadzone pewnie z 10 lat temu, nigdy nie były przycinane. Zapewne to siewki, więc obawiam się, że nigdy nie będą ładne?

Możesz je śmiało przyciąć na tej wysokości - jak i również na bokach. Pamiętaj, żeby jednak zrobić to delikatnie, bo ze zdrewniałych pędów nie odbiją.

Wg mnie dwa lata pięlęgnacji i będzie to piękna ściana zieleni
Co z tym ogródeczkiem począć 20:46, 24 mar 2015

Do góry
Juziek dzięki że przez chwilę robiłaś za mojego rzecznika

Małgoś pozdrawiam

Sebek ja jakoś nie lubię na telefonie ,słabo to ogarniam
Trzcionka mała ,a ja ślepa ,jak powiększę to się tekst nie mieści ...a napisać coś to już mistrzostwo świata

Wiuniu
buziaczki
Przycinanie - cięcie tui 20:45, 24 mar 2015

Do góry
gorpaw napisał(a)
Czy jeżeli teraz delikatnie skrócę ich od góry to mocno zahamuje ich wzrost a rozrosną się w obwodzie ? Chce uzyskać wysokość ok. 2.5 m i aby szczelnie się rozrosły w poziomie.
Pytam Was gdyż nie chce popełnić błędu ich kształtowaniu.

Najlepiej wyrównaj je, gdy osiągną pożądaną wysokość - te tuje akurat w obwodzie same ładnie przyrastają. Po ucięciu wierchołka stanęły u mnie w miejscu.
Przycinanie - cięcie tui 20:40, 24 mar 2015

Do góry
mp_krk napisał(a)
Witajcie

Nawożenie Pinivitem stosujecie w proporcjach jak dla świerka, sosny? Jak opryskam przełomem marca kwietnia to potem jeszcze raz czy koniec?

Rozumiem ze równolegle można podlać doglebowo magiczna siła do iglakow. Podlewanie to powtarzać co miesiąc do sierpnia czy tylko raz?

Stosuję identyczny roztwór do wszystkich iglaków
Wg mnie nie stosuj równocześnie zbyt wielu nawozów, bo możesz spalić rośliny. Stosowanie nawozu dolistnie co miesiąc powinno całkowicie wystarczyć, to samo z podlewaniem roślin. Najlepiej co dwa tygodnie - raz dolistnie, a raz doglebowo - efekty powinny być zadowalające Możesz też i dolistnie i doglebowo stosować te dwa nawozy, jednak wtedy zalecam zmniejszoną dawkę
Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:35, 24 mar 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam mam pytanie jak mam zaczac ciąć obwódke z bukszpanu tak zeby miała po zakonczeniu formowania koło 80 cm wysokosci?Narazie obwodka ma 40 cm wysokosci i jeszcze jej nie przycinałam.Ciąć z boków i góre?

Tniemy górę i boki - tak jak tu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies