Piękna ta róża Czy to rabatówka czy okrywowa? Myślę, że zmieściłaby się jeszcze u mnie w ogrodzie
Bardzo podoba mi się Twój ogród Cudna rudbekia, takich ciemnych floksów jeszcze nie widziałam.
Miło było wrócić z Tobą na Sal jest to super miejsce, żeby zwolnić, odstresować się i zrelaksować, napawając się pięknem oceanu Jadłam tam najlepszą w życiu langustę
Aniu wlasnie leje jak z cebra wiec z fotek nici ale jak przestanie to zrobie. Na drugiej i trzeciej fotce widac jak kwitnie
i tu
to mi sie wlasnie w nim podoba, bo on w sumie o kazdej prze roku atrakcyjny jest. Wczesnie cieszy kwiatami, potem jest pieknie jasnozielony, tak, ze u mie na tle lasu fajnie wyglada, jesienia ma piekne wybarwienie a zima tez jest fajny
mam jeszcze jednego, bo on potrzebuje drugiego by owocowal i ten drugi jest krzaczkiem ale tez na drzewko bedziemy prowadzic, niech tylko Emusia pogonie do ciachania
Jestem zauroczona tymi czosnkami, koniecznie muszę znaleźć u mnie jakieś słoneczne miejsce dla nich Lawendę też lubię, właśnie jestem w przeddzień lawendobrania
Chciałam zapytać, kiedy cięłaś szałwię ? pierwszy raz posadziłam, coś słabiutko kwitła, ale może za mało słońca u mnie ma..
Faaajnie tak od początku tworzyć ogród, będę zaglądać.
PS. Wydaje mi się, że ten niby bodziszek lepiej usunąć. Z tego co wiem, jest to roślina spokrewniona z poziomką, bardzo silnie zadarniająca, trudno się jej pozbyć. Przynajmniej ja mam z tym problem.
Jak u ciebie soczyście zielono, zazdraszczam Hakonki masz obłędne, nie dziwię się, że taką dyskusję wywołują. Nie mogę się napatrzeć na ich bujność ... Ta hakone pod dereniem to jaka odmiana? Sadzę właśnie 5 sztuk ivory halo i chciałabym w nogi dać coś stonowanego. Na tym zdjęciu bardzo fajnie razem wyglądają, tak spójnie. W ogóle piękny jest ten kadr, bajkowy...
Po prostu nie wiem co napisac, moj ogrod wydaje sie taki nijaki. Cudo a placyk to prawie jak w mojej lezakowni
jednak co duze rosliny to duze, drzewa robia dobra robote. i pytanie co one za jedne na tych fotach, oczywista o brzozy mi nie chodzi tylko te z czerwonymi liścmi i drugim wpadaja w złote
10 minutowy deszcz nas przegonił, krajobraz jak po wojnie
równanie ziemi
i całkiem niezły widok w porównaniu do tego co było
jest spora sznsa, ze przez dwa trzy lata nas nie zaleje....
Zaczyna też kwitnąć młodziutka hortensja bukietowa Vanille Fraise. Mam też dwa inne krzaczki które reanimowałam po poprzednim właścicielu. W tym roku, już dobrze rokują
koparka idzie w naszą stronę
i ogród z za płotu widziany
zaczynają u nas
czego w tym mostku nie było, folie cegłówki, szkła, dachówki, zmiażdżone wiadro i co kto chciał
tu widać jak kręgi były ułożone nierówno
ale i tak szacunek dla dziadka i sąsiada bo sami ten mostek robili i dźwigali we dwóch kręgi z którymi koparka problem miała