Dobra znalazłam trawę to molinia variegata
Ciężko o nią ale jest świetna ...pięknie się układa wokół kulek ...mam zamiar ją podzielić i wymienić wymarzające carexy....chyba że polecicie cosik innego co nie wymarza????
Patrząc w prawą stronę
Bukszpan i molinia variegata
Dalej myślałam żeby posadzić trzy Choiny Jeddeloh a pomiędzy nie szałwie omszoną białą i fioletową
Myślicie że to dobry pomysł
Ewa od kilku dni nosze się z zamiarem pokazania na fotkach, jak wszystko ładnie rośnie. Postaram się to zrobić w najbliższym czasie. Żurawki pięknie rosną, choć dzieliłam je, jak się dało. Cudowna jest citronella, nawet na słońcu odpukać nic jej nie jest i ma taki śliczny kolor. Dwie czerwone po podziale mi wypadły i w prostokącie mam dziury przy buku
Nie chcę teraz pozostałych dzielić, bo za gorąco. Poczekam na lepszy czas
Rozplenice i trawy ładnie rosną, runianka mimo zrobienia z niej wielu sadzonek ma nowe przyrosty. Trawka podobna do Ice Dance nią nie jest, przypala ją na słońcu, posadziłam ją w cieniu i ładnie rośnie. Od Any dostałam Ice Dance kilka dni temu i się trochę różni wybarwieniem liści.
Najbardziej zachwyca mnie Molinia (cudna ) i trzcinnik. Kiedy patrzę na te wszystkie roślinki, ogarnia mnie wielkie szczęście, bo dzięki tylu podarkom mój ogród miał okazję tak szybko zaistnieć.
Część roślinek chwilowo jest w doniczkach, to najlepszy sposób na ogrodowe rewolucje, wysadzone z ziemi najlepiej przechowują się w cieniu w doniczkach i czekają na ponowne nasadzenia
Danusiu dziękuję, że zaglądasz, chwalisz, bardzo się cieszę Po takich słowach to i ja jestem wzruszona. Staram się bardzo by ogród wyglądał jak najlepiej i bardzo mnie ta praca cieszy
Wpadaj częściej
Twój grujecznik jest przepiękny właśnie taki efekt chcę kiedyś uzyskać
Pod lipą jest molinia z jeżówkami. Miałam dużą kępę, której żal było wyrzucić a nie miałam gdzie wsadzić
Z większych prac sporo pchnełam wczoraj
- przesadziłam 5 duuuzych miskantów spod brzóz - troche czosnków zmasakrowałam, ale cóż, to już była ostatnia chwila
- przesadziłam 4 hortensje - było 3 szt Vanille Fraise w trójkacie, będzie 5 w szpalerze
- przesadzona 1 ogromna rozplenica - niby medium Boy, ale jaka ona była medium jak prawie wzrostem mnie dogania...
- przesadzona 1 molinia
Z cięższych prac to jeszcze zdzieranie darni... oj, przydałby się deszcz bo taka suchą to ciezko...
Dziś wyszłam na spacer do ogrodu się dotlenić. Wróciłam po aparat.
Zaczyna kwitnąć mój miniaturowy różanecznik. Nie znam jego nazwy.
Wystartowała molinia przywieziona od Ewy Bacowej
Rusza smagliczka. Za chwilę będzie żółto. Jak ja ją lubię
Nadal kwitną sasanki (Dorotko, próbowałam zrobić zdjęcie wg twojej instrukcji)
A ja przy ciurkadełku posadziłam trawkę od Ciebie. Resztę przed hortensjami. Udało mi się trochę ją rozdzielić, ale ciężko było Z tyłu są hortensje limlight, dopiero startują, sedum i żurawki Mam nadzieję, ze kolory się nie pogryzą