Ciemne z zewnątrz a w środku jasne, jest niewysoka , jakieś 2,5m i większa nie będzie.
Jaka odmiana jest tych cisów, sadzonki trochę małe , ale cena też mała
Zapomniałam dodać ze Nigra powtarza kwitnienie latem.
Ewa od kilku dni nosze się z zamiarem pokazania na fotkach, jak wszystko ładnie rośnie. Postaram się to zrobić w najbliższym czasie. Żurawki pięknie rosną, choć dzieliłam je, jak się dało. Cudowna jest citronella, nawet na słońcu odpukać nic jej nie jest i ma taki śliczny kolor. Dwie czerwone po podziale mi wypadły i w prostokącie mam dziury przy buku
Nie chcę teraz pozostałych dzielić, bo za gorąco. Poczekam na lepszy czas
Rozplenice i trawy ładnie rosną, runianka mimo zrobienia z niej wielu sadzonek ma nowe przyrosty. Trawka podobna do Ice Dance nią nie jest, przypala ją na słońcu, posadziłam ją w cieniu i ładnie rośnie. Od Any dostałam Ice Dance kilka dni temu i się trochę różni wybarwieniem liści.
Najbardziej zachwyca mnie Molinia (cudna ) i trzcinnik. Kiedy patrzę na te wszystkie roślinki, ogarnia mnie wielkie szczęście, bo dzięki tylu podarkom mój ogród miał okazję tak szybko zaistnieć.
Część roślinek chwilowo jest w doniczkach, to najlepszy sposób na ogrodowe rewolucje, wysadzone z ziemi najlepiej przechowują się w cieniu w doniczkach i czekają na ponowne nasadzenia