Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:53, 02 sie 2014

Do góry
Cudownego czasu z rodziną ci życze.
Nie wiem jak to robisz ale ogród wymuskany!!
Mówisz, ze jezówki trzeba odmladzać?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:48, 02 sie 2014

Do góry
Gosiu musisz na urlop jechać to polskie upaly nie bedą straszne.
Ja się po pachy urobiłam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:46, 02 sie 2014

Do góry
Jeszcze. Ci szczęka opadnie na widok moich werbenek

Nie lubię ice dance... Bo sie pieruńsko szybko rozrasta i robi się poczochrana, wypuszcza mnistwo bocznych pędow. Morrowi variegata jest bardziej regularna i zwarta. Ups....
Wersja mini mini 22:37, 02 sie 2014

Do góry
Justynko to Gdynia?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 02 sie 2014

Do góry
Łukasz moźe do tej donicy wsadź miskanta morning light. Skoro donica jest przy tarasie to aby zrobić jakieś przeslony, kwatery warto byloby dać wyźszy element? Zaslaniałoby delikatnie tars i tworzylyby pokoje. Nie wiem czy to jasne, ale tak mi się podoba donica Jagody, że skopiwałabym taką donice z trawami i danicami.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 02 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Iza od kilku dni mieszam Altax w róznych proporcjach dąb z bielą, 100% dębu, 1/3 bieli, 1/2 a dzisiaj 2/3 bieli. Drugi wariant to tikurilla dąb bielony z mieszalnika. Jutro dokonamy oceny a od poniedziałku malowanie... Dzisiaj 10 % garaźu oszlifowane... Ale pod koniec dnia 4 sposób zacząl przynośić szybsze efekty i jest szansa , że od poniedzialku prace przyspiesza....
Z nudów wyczysciłam krzesła ogrodowe i sobie je pomalowałam tikurilla.... Na orzyszły tydzien sobie zostawilam stol, stołek i jeszcze stary stoliczek... Muszę wspierać mentalnie M Tzn mieć go cały czas na oku

Madżenka mam nadzieję pomalowane tikurillą mebelki pokażesz ... ja przyszłego roku nie mogę się doczekać by zapomnieć o aktualnym kolorze dech tarasowych ... co mnie podkusiło na ten orzech ??? medium nie wymyśli ... z podkulonym ogonem wrócę do oleju tikurilli ))))))))))) ...

ostatnio walczyłam z lakierem smarując 33V do usuwania powłok a następnie myjka karcher ... szybko ... łatwo i mokro (a i wspominałam, ze mam studnię ... bo inaczej godzina lania wody by mnie zabolała )))))) ) ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 02 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko czy u Ciebie to osteo kwitnie nieprzerwanie ?.U mnie co chwile odpoczynek robi i nie kwitnie czym mnie wnerwia. Zastanawiam się czy to kwestia gleby czy ono tak ma Pozdrawiam Aten upalny dzień

Małgosiu tak ma, mial krotką przerwę , ale wyjątkowo krótką w tym roku. Jeśli będzie słonecznie to będzie kwitł nieprzerwanie, nie lubi deszczu i pochmurnych dni. To roslina, ktora bez słońca nie kwitnie. Kiedyś miał chyba miesięczną przerwę... W tym roku może z tydzien się zastanawial czy ponownie zakwitnąć.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:26, 02 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Madżen...cudny jest Twój ogród a porady na Twoim wątku bezcenne...mam zamówinych 5 sztuk Praire fire - zaryzykuję a rumianka wolniejsza od ślimaka...
...wyjazd zleciał mi bardzo szybko, zajrzałam do każedgo ogródka na swojej drodze... masz rację - pięknieje nam wkoło ogrodowo coraz bardziej... szkoda że architektura nie
...pozdrawiam bardzo ciepło...uff...

Aga zatem wakacje zaliczone, czas dzialać dalej w ogrodzie
Ja już nie mam wymowek, od przyszlego tygodnia biorę się za olejowanie tarasów....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 02 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Bawcie się dobrze!!

Wrednota
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 02 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

już zawyłam z zachwytu ... bo wiem jak obłędnie te jego woskowane kwiaty będą na tle zieleni baksika giganta wyglądać !!!

szlifowanie ! zatem elewacja zmienia oblicze ... a ja nie wiem w końcu na jakie i czym podpicowane ? ...

Iza od kilku dni mieszam Altax w róznych proporcjach dąb z bielą, 100% dębu, 1/3 bieli, 1/2 a dzisiaj 2/3 bieli. Drugi wariant to tikurilla dąb bielony z mieszalnika. Jutro dokonamy oceny a od poniedziałku malowanie... Dzisiaj 10 % garaźu oszlifowane... Ale pod koniec dnia 4 sposób zacząl przynośić szybsze efekty i jest szansa , że od poniedzialku prace przyspiesza....
Z nudów wyczysciłam krzesła ogrodowe i sobie je pomalowałam tikurilla.... Na orzyszły tydzien sobie zostawilam stol, stołek i jeszcze stary stoliczek... Muszę wspierać mentalnie M Tzn mieć go cały czas na oku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 02 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Marzenko ale ja chcę taką dużą rabatę z samymi różami oddzielonymi obwódką bukszpanową od trawnika...ewentualnie za różami ML.
To które róże wybrać?

Juzia nie patrz czy są bezobsługowe, wybierz taką która ci odpowiada kolorem i kształtem kwiata. Masz juz takie doświadczenie w ogrodzie, ze nie musisz się obawiać róż i szukać bezobsługowych.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:23, 02 sie 2014

Do góry
Zmykam bo dzisiaj z M cały dzień szlifujemy drewno na garażu....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:22, 02 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
jak ja to kocham ...

kiedyś chciałyśmy tylko mieć kfiatki teraz ich anatomię i fizjologie rozkładamy na czynniki pierwsze ... tu się odbywają jawne komplety z ogrodniczkowania

Madżenka buziak

A gdzie Ty byłaś jak Cię nie było???

Iza mój Leoś mimo, ze piciulkowaty wypuszcza kolejne paki. Za rok będzie piekny przed stożkiem bukszpanowym kolosem

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:20, 02 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Pastella to jednak nie mój kolor.

A może połączyć The Fairy z jakąś inną? Bonicą może ?
Czy tylko Larisskę?
Głupiam

Bonica Cię nie zawiedzie, dla mnie jest najbardziej niezawodną róża, zaśmieci ci jednak cały trawnik.... To samo z fairy. Polecam te róże w głębi rabat. Dlatego moja bonica zamieni się jesienią miejsce z fairy pod magnolią. Bonica potrafi wypuścić baaaardzo długie pędy jeśli ma dobrą glebę, słońce i wodę. Posadziłam ją teściowej z lawendą i wszyscy sąsiedzi zaglądali przez płot

No dobra posadż fairy tylko podziel ją koniecznie kulami bukszpanowymi lub miniaturowymi kosodrzewinami, bo potrzebuje do tych drobniutkich kwiatków zdecydowanej zieleni. Inaczej będzie mdla.

Za rok i tak będziesz dodaadzać kolejne róże hi hi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:14, 02 sie 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Madżen piękny kolor ma Munstead wood, czy rośnie w słońcu?

W upalne dni w czerwcu jej kwiaty wytrzymały w palącym słońcu jeden dzień... Teraz jest lekko cieniowana przez 2 m miskanty i wiśnie, która się rozrosła. Mimo to po upałach w tym tygodniu musiałam ją reanimowac konewką wody wieczorem, bo zemdlała mimo, że miała wilgotne podłoże. Dlatego palące słońce nie jest dla niej dobre. Proponowałabym ją lekko cieniować w godz 11-14 lub posadzić na zachodniej rabacie.
Polecam zdjęcia tej róży na profilu fb Kevin Wood - na stonie David Austin Roses Lovers pokazuje ją co kilka dni w zachywcających ujęciach. Danusia w tym roku chyba nam jej jeszcze nie prezentowała a rosnie na jej hidcotowej rabacie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:07, 02 sie 2014

Do góry
jak ja to kocham ...

kiedyś chciałyśmy tylko mieć kfiatki teraz ich anatomię i fizjologie rozkładamy na czynniki pierwsze ... tu się odbywają jawne komplety z ogrodniczkowania

Madżenka buziak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:06, 02 sie 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Urocza kompozycja!
A tych fioletów kompletnie nie znam Marzenko, oświeć mnie

Basiu to jednoroczne osteospermum, ktorych nie lubię w donicach ale w ogrodzie fajnie sobie radzą. Zapomnialam o nich na kilka lat a w tym roku sobie przypomniałam. Mocno się rozrastają w gruncie i na słonecznej rabacie pieknie kwitną. Maja jednak dosyć nieregularny pokrój pod koniec sezonu, dlatego sadzę je w trawach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:04, 02 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Przepiękne masz hortki ...wszystko masz piękne

To sadż u siebie więcej. Widzę że wirus hortensjowy. Cię dopadnie i będziesz powiększać swą kolekcję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:02, 02 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Cholercia...a nie można tak dwa w jednym?

Lariska lub pastella (tu nie mam pewności czy bezobsługowa) . Fairy tak jesli dodatek do innych róż. Wg mnie ma za drobne kwiaty abyś się trwale zakochała w urodzie róż. Dlatego namawiam cię na larissę Gdybym wiedziała jak się nazywa moja NN to bym Ci ją z czystym sumieniem polciła. Bo jest piekna, bezobsługowa i baaaardzo zdrowa. Podejrzewam ją o bycie pastellą ale nie jestem w 100% pewna....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:59, 02 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
moja The Fairy kwitnie non stop, do mrozów.. ja ją lubię MAdzen, przecudnie!

Też je z czystym sumieniem polecam dla początkujących. Zawsze będzie dla nich u mnie miejsce w ogrodzie, gdyź tworzą ładne obłoczki różowych kwiatków. W tym roku kwitły po prostu niesamowicie obficie. Chwilowa przerwa ale już się zbroją do kolejnego kwitnienia i tak aż do listopada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies