Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:23, 02 sie 2014

Zmykam bo dzisiaj z M cały dzień szlifujemy drewno na garażu....
Juzia 11:25, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bonica Cię nie zawiedzie, dla mnie jest najbardziej niezawodną róża, zaśmieci ci jednak cały trawnik.... To samo z fairy. Polecam te róże w głębi rabat. Dlatego moja bonica zamieni się jesienią miejsce z fairy pod magnolią. Bonica potrafi wypuścić baaaardzo długie pędy jeśli ma dobrą glebę, słońce i wodę. Posadziłam ją teściowej z lawendą i wszyscy sąsiedzi zaglądali przez płot

No dobra posadż fairy tylko podziel ją koniecznie kulami bukszpanowymi lub miniaturowymi kosodrzewinami, bo potrzebuje do tych drobniutkich kwiatków zdecydowanej zieleni. Inaczej będzie mdla.

Za rok i tak będziesz dodaadzać kolejne róże hi hi

Marzenko ale ja chcę taką dużą rabatę z samymi różami oddzielonymi obwódką bukszpanową od trawnika...ewentualnie za różami ML.
To które róże wybrać?
Konstancja30 11:30, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

A gdzie Ty byłaś jak Cię nie było???

Iza mój Leoś mimo, ze piciulkowaty wypuszcza kolejne paki. Za rok będzie piekny przed stożkiem bukszpanowym kolosem

już zawyłam z zachwytu ... bo wiem jak obłędnie te jego woskowane kwiaty będą na tle zieleni baksika giganta wyglądać !!!

szlifowanie ! zatem elewacja zmienia oblicze ... a ja nie wiem w końcu na jakie i czym podpicowane ? ...
nicol21 11:30, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zmykam bo dzisiaj z M cały dzień szlifujemy drewno na garażu....

Bawcie się dobrze!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
baraga1904 11:52, 02 sie 2014

...Madżen...cudny jest Twój ogród a porady na Twoim wątku bezcenne...mam zamówinych 5 sztuk Praire fire - zaryzykuję a rumianka wolniejsza od ślimaka...
...wyjazd zleciał mi bardzo szybko, zajrzałam do każedgo ogródka na swojej drodze... masz rację - pięknieje nam wkoło ogrodowo coraz bardziej... szkoda że architektura nie
...pozdrawiam bardzo ciepło...uff...
malgorzata_s... 16:55, 02 sie 2014

Marzenko czy u Ciebie to osteo kwitnie nieprzerwanie ?.U mnie co chwile odpoczynek robi i nie kwitnie czym mnie wnerwia. Zastanawiam się czy to kwestia gleby czy ono tak ma Pozdrawiam Aten upalny dzień
Madzenka 22:19, 02 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

Marzenko ale ja chcę taką dużą rabatę z samymi różami oddzielonymi obwódką bukszpanową od trawnika...ewentualnie za różami ML.
To które róże wybrać?

Juzia nie patrz czy są bezobsługowe, wybierz taką która ci odpowiada kolorem i kształtem kwiata. Masz juz takie doświadczenie w ogrodzie, ze nie musisz się obawiać róż i szukać bezobsługowych.
Madzenka 22:24, 02 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)

już zawyłam z zachwytu ... bo wiem jak obłędnie te jego woskowane kwiaty będą na tle zieleni baksika giganta wyglądać !!!

szlifowanie ! zatem elewacja zmienia oblicze ... a ja nie wiem w końcu na jakie i czym podpicowane ? ...

Iza od kilku dni mieszam Altax w róznych proporcjach dąb z bielą, 100% dębu, 1/3 bieli, 1/2 a dzisiaj 2/3 bieli. Drugi wariant to tikurilla dąb bielony z mieszalnika. Jutro dokonamy oceny a od poniedziałku malowanie... Dzisiaj 10 % garaźu oszlifowane... Ale pod koniec dnia 4 sposób zacząl przynośić szybsze efekty i jest szansa , że od poniedzialku prace przyspiesza....
Z nudów wyczysciłam krzesła ogrodowe i sobie je pomalowałam tikurilla.... Na orzyszły tydzien sobie zostawilam stol, stołek i jeszcze stary stoliczek... Muszę wspierać mentalnie M Tzn mieć go cały czas na oku
Madzenka 22:24, 02 sie 2014

nicol21 napisał(a)

Bawcie się dobrze!!

Wrednota
Madzenka 22:26, 02 sie 2014

baraga1904 napisał(a)
...Madżen...cudny jest Twój ogród a porady na Twoim wątku bezcenne...mam zamówinych 5 sztuk Praire fire - zaryzykuję a rumianka wolniejsza od ślimaka...
...wyjazd zleciał mi bardzo szybko, zajrzałam do każedgo ogródka na swojej drodze... masz rację - pięknieje nam wkoło ogrodowo coraz bardziej... szkoda że architektura nie
...pozdrawiam bardzo ciepło...uff...

Aga zatem wakacje zaliczone, czas dzialać dalej w ogrodzie
Ja już nie mam wymowek, od przyszlego tygodnia biorę się za olejowanie tarasów....