Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:28, 02 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko czy u Ciebie to osteo kwitnie nieprzerwanie ?.U mnie co chwile odpoczynek robi i nie kwitnie czym mnie wnerwia. Zastanawiam się czy to kwestia gleby czy ono tak ma Pozdrawiam Aten upalny dzień

Małgosiu tak ma, mial krotką przerwę , ale wyjątkowo krótką w tym roku. Jeśli będzie słonecznie to będzie kwitł nieprzerwanie, nie lubi deszczu i pochmurnych dni. To roslina, ktora bez słońca nie kwitnie. Kiedyś miał chyba miesięczną przerwę... W tym roku może z tydzien się zastanawial czy ponownie zakwitnąć.
Konstancja30 22:32, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Iza od kilku dni mieszam Altax w róznych proporcjach dąb z bielą, 100% dębu, 1/3 bieli, 1/2 a dzisiaj 2/3 bieli. Drugi wariant to tikurilla dąb bielony z mieszalnika. Jutro dokonamy oceny a od poniedziałku malowanie... Dzisiaj 10 % garaźu oszlifowane... Ale pod koniec dnia 4 sposób zacząl przynośić szybsze efekty i jest szansa , że od poniedzialku prace przyspiesza....
Z nudów wyczysciłam krzesła ogrodowe i sobie je pomalowałam tikurilla.... Na orzyszły tydzien sobie zostawilam stol, stołek i jeszcze stary stoliczek... Muszę wspierać mentalnie M Tzn mieć go cały czas na oku

Madżenka mam nadzieję pomalowane tikurillą mebelki pokażesz ... ja przyszłego roku nie mogę się doczekać by zapomnieć o aktualnym kolorze dech tarasowych ... co mnie podkusiło na ten orzech ??? medium nie wymyśli ... z podkulonym ogonem wrócę do oleju tikurilli ))))))))))) ...

ostatnio walczyłam z lakierem smarując 33V do usuwania powłok a następnie myjka karcher ... szybko ... łatwo i mokro (a i wspominałam, ze mam studnię ... bo inaczej godzina lania wody by mnie zabolała )))))) ) ...
Konstancja30 22:35, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Małgosiu tak ma, mial krotką przerwę , ale wyjątkowo krótką w tym roku. Jeśli będzie słonecznie to będzie kwitł nieprzerwanie, nie lubi deszczu i pochmurnych dni. To roslina, ktora bez słońca nie kwitnie. Kiedyś miał chyba miesięczną przerwę... W tym roku może z tydzien się zastanawial czy ponownie zakwitnąć.

ja upadłam na głowę i urzeczona stokrotką afrykańską wypełniłam nią donicę na tarasie ... przez tydzień bardzo niestosownie się do tej donicy wypowiadałam i już wiem dlaczego osteospermum winno być na rabacie ... ciemno ono ma focha ... zimno jeszcze większy ... no a bez słońca to zupełnie się wycofuje ... i kto nazwał niecierpka niecierpkiem jak takie nafochane stokrotki som ???
Juzia 23:19, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Juzia nie patrz czy są bezobsługowe, wybierz taką która ci odpowiada kolorem i kształtem kwiata. Masz juz takie doświadczenie w ogrodzie, ze nie musisz się obawiać róż i szukać bezobsługowych.

To nie o doświadczenie chodzi...raczej o brak czasu
No ale w sumie masz rację, że pewnie bym se poradziła... leń jestem i już

Bonica, Larisska lub... Leoś ?
Madzenka 00:09, 03 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)

Madżenka mam nadzieję pomalowane tikurillą mebelki pokażesz ... ja przyszłego roku nie mogę się doczekać by zapomnieć o aktualnym kolorze dech tarasowych ... co mnie podkusiło na ten orzech ??? medium nie wymyśli ... z podkulonym ogonem wrócę do oleju tikurilli ))))))))))) ...

ostatnio walczyłam z lakierem smarując 33V do usuwania powłok a następnie myjka karcher ... szybko ... łatwo i mokro (a i wspominałam, ze mam studnię ... bo inaczej godzina lania wody by mnie zabolała )))))) ) ...

Iza ja po mojej wpadce z pinią vel jajecznicą na drewnie sprzed pieciu laty, trzydzieści razy kolor przetestuje zanim nowy nałoże....
Madzenka 00:09, 03 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)

ja upadłam na głowę i urzeczona stokrotką afrykańską wypełniłam nią donicę na tarasie ... przez tydzień bardzo niestosownie się do tej donicy wypowiadałam i już wiem dlaczego osteospermum winno być na rabacie ... ciemno ono ma focha ... zimno jeszcze większy ... no a bez słońca to zupełnie się wycofuje ... i kto nazwał niecierpka niecierpkiem jak takie nafochane stokrotki som ???

Bez słońca nie da rady mus go na palące słońce obok lawendy postawic
Madzenka 00:11, 03 sie 2014

Juzia_G napisał(a)

To nie o doświadczenie chodzi...raczej o brak czasu
No ale w sumie masz rację, że pewnie bym se poradziła... leń jestem i już

Bonica, Larisska lub... Leoś ?

Ja nie widzę różnicy w czasie obsługi pomiędzy fairy a innymi. Wszystkie róże trzeba po przekiwtnjęciu przycinać....
monteverde 00:39, 03 sie 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Urocza kompozycja!
A tych fioletów kompletnie nie znam Marzenko, oświeć mnie

Te fioletowe to osteospermum Basiu Marzenko pozdrawiam
Bogdzia 06:46, 03 sie 2014

Ja tez sie zachwyciłam kompozycja ze stokrotka afrykańska , super zestawienie.Olejowania nie zazdroszcze ale dla Ciebie to chyba nie az taki problem zatem miłej pracy i miłej niedzieli.
zbigniew_gazda 08:34, 03 sie 2014

Dobrze że dziś niedziela to przerwa w olejowaniu. Marzenko Bagatelle wykukane i będzie zakup.