Małgosiu tak ma, mial krotką przerwę , ale wyjątkowo krótką w tym roku. Jeśli będzie słonecznie to będzie kwitł nieprzerwanie, nie lubi deszczu i pochmurnych dni. To roslina, ktora bez słońca nie kwitnie. Kiedyś miał chyba miesięczną przerwę... W tym roku może z tydzien się zastanawial czy ponownie zakwitnąć.
Madżenka mam nadzieję pomalowane tikurillą mebelki pokażesz ... ja przyszłego roku nie mogę się doczekać by zapomnieć o aktualnym kolorze dech tarasowych ... co mnie podkusiło na ten orzech ??? medium nie wymyśli ... z podkulonym ogonem wrócę do oleju tikurilli ))))))))))) ...
ostatnio walczyłam z lakierem smarując 33V do usuwania powłok a następnie myjka karcher ... szybko ... łatwo i mokro (a i wspominałam, ze mam studnię ... bo inaczej godzina lania wody by mnie zabolała )))))) ) ...
ja upadłam na głowę i urzeczona stokrotką afrykańską wypełniłam nią donicę na tarasie ... przez tydzień bardzo niestosownie się do tej donicy wypowiadałam i już wiem dlaczego osteospermum winno być na rabacie ... ciemno ono ma focha ... zimno jeszcze większy ... no a bez słońca to zupełnie się wycofuje ... i kto nazwał niecierpka niecierpkiem jak takie nafochane stokrotki som ???
Ja tez sie zachwyciłam kompozycja ze stokrotka afrykańska , super zestawienie.Olejowania nie zazdroszcze ale dla Ciebie to chyba nie az taki problem zatem miłej pracy i miłej niedzieli.