Tosiu myślałam jakiś czas temu na wprowadzeniu czegoś innego ale ja mam bardzo wąski ogród i każdy centymetr jest na wagę złota Gdyby nie ta mikroskopijna wielkość to na pewno miałabym mieszany żywopłot.
Cieszę się, że Twoje mają się dobrze, pryskałaś już pinivitem? Polecam, efekty rewelacyjne
Wiola witam, witam
Mam tak mały ogród, że boję się, że co roku będę coś zmieniać Ale chyba o to chodzi, bo nie wyobrażam sobie powiedzieć- ok.ogród skończony
ewa004 - Pan Ogrodnik zapewne pomocny w wielu pracach…ogrodowych oczywiście...pożyczam przynajmniej na tydzień
Bogdzia, wietrzyk – witam w klubie obolałych…
Marzena2007 – pogoda dopisała, więc chyba wszyscy szaleli ogródkowo…już robię plany z której strony zaatakować ogród w następny weekend
polinka, Paulaa, gaga, Tusiala, Robertop, Magda70 – łaaaał...tyle pochwał....aż się mordka cieszy. Dziękuję....super, że się podobają wam moje „kulkowane” kulki
Margolka – no Małgoś... nareszcie jesteś. Macham grabkami na powitanie…i czekam na zdjęcia magnolii
Polinko, szmaragdy tnę od 2 roku po posadzeniu, na razie od góry, ale być może już w tym roku będą również wystrzyżone po bokach, żeby zaczęły tworzyć zwartą, prostą ścianę. Czekam, aż się wszystkie zrosną bokami. Nigdy nie chciałam mieć żywopłotu z kolumn, każda innej wysokości tnę raz w roku, w sierpniu. Teraz żałuję, że nie zrobiłam żywopłotu wielogatunkowego, tylko wszędzie thuje, ale cóż...
Polinka witam w twoim wątku... jej prześledziłam cały i powiem ci że to niewiarygodne co zrobiłaś w zeszłym roku w swoim ogrodzie. Piękne rabaty.... aż żal zmieniać, ale kibicuje i bedę podglądać
Aga czy Ty już swoje smaragdy tniesz? Czytałam chyba w tamtym roku, że zostawiasz je w spokoju aby urosły na pożądaną wysokość.Na fotce ''z klonami w tle'' widzę, że masz je przycięte. Proszę o wyjaśnienia
Witaj Akwarelko Pomocników masz rewelacyjnych Na betonowy płot możesz puścić bluszcz, za kilka lat będziesz miała piękną zieloną ścianę. Zobacz u Danusi w Bukszpanowym.