Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:25, 29 mar 2014

O jak mi miło że próbowaliście zgadnąć - dzięki za odpowiedzi
A prawidłowa odpowiedź brzmi - 8 stopni Celsjusza.
W miejscu prawdopodobnego wycieku do gruntu temperatura podwoiła sie prawie bo wynosiła 15 stopni. I ten fakt spowodował że tam własnie będą kopać...............
Tak więc zwycięzca mojego konkursu jest Robert ( fanfary !!!) Gratulacje ! i uśmiech
Anita - ty też byłaś blisko !
Marzenko z elektrociepłowni woda wpuszczana do sieci ma u nas 50 stopni Celsjusza. Tego też dowiedziałam sie wczoraj.........

Zielona Marto - ja do ciebie też się usmiecham

Nikita 22:28, 29 mar 2014

Małgoś, wpadłam pooglądać zdjęcia z "kulkowania" bukszpanów...a tu co.... NIE MA !!!!!!!!!! Oj nagana ze wpisaniem do akt będzie.
Konkursowo obstawiam, że przy takiej rurze to raczej ciepło może być.... jakieś 10-15 stopni (bez awarii, czyli wycieku wrzątku oczywiście)
paniprzyroda 23:15, 29 mar 2014

Jaka kolorowa wiosna Moja jabłonka w takim samym stadium, krokusy powoli przekwitają, iryski niebieskie również. Zaczyna kwitnienie śnieżnik.
A dzis zaczęłam nową rabatę różano-piwoniową. Łatwo nie będzie. Ale damy radę powolutku
Jak sadzenie buksików? Pozdrawiam.
polinka 08:42, 30 mar 2014

Małgosiu podejrzewam jaką ulgę musiałaś poczuć po wczorajszej wizji lokalnej. Cieszę się razem z Tobą
Czekam na zdjęcia z pracowitej soboty
Ewa4 09:01, 30 mar 2014

Przyszłam doczytać co w piątek wyszło z wyciekiem i czytam ,ze jest dobrze koparka ominęła Twój ogród no to super domyslam się jaka wielka radość z tego powodu.
Anita1978 09:32, 30 mar 2014

No to byłam blisko z odpowiedzią
Milka 15:16, 31 mar 2014

Ale masz bogatą wiosnę, wszystko już dorodne
Te krokusy jakieś mega wielkie, Małgosiu pozdrawiam
Margarete 15:37, 31 mar 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś, wpadłam pooglądać zdjęcia z "kulkowania" bukszpanów...a tu co.... NIE MA !!!!!!!!!! Oj nagana ze wpisaniem do akt będzie.
Konkursowo obstawiam, że przy takiej rurze to raczej ciepło może być.... jakieś 10-15 stopni (bez awarii, czyli wycieku wrzątku oczywiście)

Co do temperatury to byłas blisko - normalnie jest io tej pore roku 8 a przy wycieku 15 stopni
Buksików nie sfotografowałam bo ta rabatka jeszcze nie jest skończona, musze ja odrobine poszerzyc, czekam na żurawki , musze wykonczyc brzegi kancikiem itd, wtedy pokaże. Ale wyszły mi kulki nadspodziewanie fajnie, nie miałam odpowiednich narzędzi bo moje nozyce do trawy sa pordzewiałe i tempe więc ciełam sekatorem i troche nozycami szpalerowymi ale jest ok
Margarete 15:39, 31 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Jaka kolorowa wiosna Moja jabłonka w takim samym stadium, krokusy powoli przekwitają, iryski niebieskie również. Zaczyna kwitnienie śnieżnik.
A dzis zaczęłam nową rabatę różano-piwoniową. Łatwo nie będzie. Ale damy radę powolutku
Jak sadzenie buksików? Pozdrawiam.

Częściowo juz posadziłam, reszta w tym tygodniu...........miałam inne zaległości ogrodowe i pozyczony na wekend wertykulator wiec tak troche tego troche tego robiłam...........
Gdzie ta twoja nowa rabata ma być, z tyłu za domem pod ogrodzeniem przy tym ceglanym placyku wypoczynkowym czy bliżej tarasu ?
Margarete 15:41, 31 mar 2014

polinka napisał(a)
Małgosiu podejrzewam jaką ulgę musiałaś poczuć po wczorajszej wizji lokalnej. Cieszę się razem z Tobą
Czekam na zdjęcia z pracowitej soboty

Oj, tak Polinko, oj tak......czły czas mam nadzieje że to jest tylko jedno miejsce tej nieszcelności, oby ....okaze sie jak naprawią.........

Pracowita sobota była to fakt ale nie ma jeszcze efektu bo rabata niedokończona, jak skończe to chetnie pokaże.
Pozdrawiam!