Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród w Alei Lipowej... 13:48, 31 mar 2015

Do góry
Ale porządeczek, fiu fiu.
Uwielbiam Magnolie w stadium rozkwitu. bardzo
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:48, 31 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
to znak że albo:
- potrzebujesz jeszcze czasu i 1000 godzin spędzonych na czytaniu i oglądaniu (aż będziesz pewna czego chcesz)
albo
- czas zrobic wstępna wyceną u projektanta

ps. ja jak się zorientowałam że jednak każdy kto mi pomaga -pomimo naszczerszych chęci- to robi to tylko wycinkowo i "na szybko" postawiłam na kompletny projekt u architekta.

Gosia, ja już mam projekt, o tu jest:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4933-twardy-orzech-do-zgryzienia-moje-ogrodowe-rozterki-i-marzenia?page=11
gadałyśmy o tym kiedyś nawet, na poczatku mojej obecności na o.

Tylko troszkę mi on jednak nie pasuje. I w tym cały ambaras.

A kolejnych 1000 godzin to chętnie, ale nie na biernym oglądaniu.
Ide po kartkę jakąś. Przeniosę na plan rabaty tak pięknie wytyczone przez Navigatorkę.
Kubusiowo II 13:47, 31 mar 2015

Do góry
Efekt widać gołym okiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 31 mar 2015

Do góry
Ewuniu- jak to mozliwe że można byc taka kochaną jak Ty?

Kamasja- zaraz lunkę w necie
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:43, 31 mar 2015

Do góry
to znak że albo:
- potrzebujesz jeszcze czasu i 1000 godzin spędzonych na czytaniu i oglądaniu (aż będziesz pewna czego chcesz)
albo
- czas zrobic wstępna wyceną u projektanta

ps. ja jak się zorientowałam że jednak każdy kto mi pomaga -pomimo najszczerszych chęci- to robi to tylko wycinkowo i "na szybko" postawiłam na kompletny projekt u architekta.
Mój kawałek planety 10:17, 31 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

twoje pióro zawsze spedza smutek z mych ust mysli i serca, zaczynam wtedy płakać...

ze śmiechu

cieszę się ale przyznaj - masz marysię co wpada raz w tygodniu i chatę ogarnia ! - albo przynajmniej tajemnego ogrodnika - tak czy nie / mów jak na spowiedzi
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:15, 31 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
wyczytałam że donic ci się po zimie rozleciały, te ciemne prostokątne? to przecież jakiś żart chyab , jaki maja na nie termin gwarancji? przeciez kup[e kasy wywaliłaś

Gosia ... zamarłam jak zobaczyłam pęknięcia ... Już wysłałam kolejną reklamację ... Zostaną wymienione ... Jak już będą u mnie to pokażę , oby tylko szczęśliwie dotarły .... Jeszcze się nie cieszę ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:01, 31 mar 2015

Do góry
wyczytałam że donic ci się po zimie rozleciały, te ciemne prostokątne? to przecież jakiś żart chyab , jaki maja na nie termin gwarancji? przeciez kup[e kasy wywaliłaś
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 08:58, 31 mar 2015

Do góry
pomysł na taras:mniam mnaim ja tez za szarym
Mój kawałek planety 08:57, 31 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
no ja to naprawdę nie wiem jak to można wszystko ogarnąć, prace, dom , dzieci, brudny okap, zeszyt który się skończył oraz flet który się złamał a potrzebny na gwałt na jutro, do tego jeszcze ogród - zakładanie, jak sobie coś założę nawet to już nie mam czasu pielęgnować,
poza tym jak patrzę na swe smukłe łydki to nijak zaprzeczyć Darwinowi nie mogę ...
możecie zdradzić mi sekret ?

twoje pióro zawsze spedza smutek z mych ust mysli i serca, zaczynam wtedy płakać...

ze śmiechu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:56, 31 mar 2015

Do góry
Całuski wtorkowe dla wszystkich

Tak kochani u mniej jak zwykle o mydle i powidle

Kasia-oj nie mam po drodze TK :

Mazan- po pierwsze to bardzo ci dziękuję że zajrzałeś i pomagasz i za cierpliwość.
Druga wypowiedź rozjaśniająca trochę mi już wyjaśniła.
Ale musze dopytać :
Czy mam cos z tym robić? Czy wystarczy wietrzyć lepiej?

Ps. Konstrukcja szklarni jest aluminiowa więc nie powinna korodować
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:30, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
kupiłaś lawendę?

Jasne! ścisk był ale udało mi się wyszarpać sadzonki Teraz muszę sensownie je umiejscowić, boję się ze kupiłam za mało To Twoje donice z lawendą były pierwszą inspiracją na taką obsadę Ale gdzie mi tam do Ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:13, 30 mar 2015

Do góry
Malkul

Już wyjaśniam. Wilgoć i obniżona temperatura powodują rozrost grzybni saprofitów, czyli grzybów pleśniowych. Nie mając konkurentów ujawniły swoje możliwości. Szkodliwe: ZZ, mączniaki, brunatna plamistość i wiele innych przeszło do historii. Pozostały tylko te, które żyją wewnątrz materii organicznej, a w takie miejsca nie wniknie w wystarczającej ilości bezwodnik kwasu siarkowego. Szybciej może skorodować metalową konstrukcję szklarni.

Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:12, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Sebastianie-ciebie nie sposób nachwalić!

Gosiu - gdybyś poznała 49 pozostałych moich twarzy to ciekawe jak wtedy byś mnie oceniała Ciemniejsza strona Sebka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:54, 30 mar 2015

Do góry
Mazan napisał(a)
Malkul

Co się dzieje? U Waldka727 piszesz, że Ci ziemia pleśnieje? Stało się to, co zwykle po dezynfekcji, a nadmiarze wilgoci i braku przewietrzania. Konkurencyjne mikroorganizmy stały się przeszłością, a spadek temperatury stał się pobudką dla grzybów pleśniowych. Przydałby się roztwór tymolu tak, jak w HT. Czysty tymol nie zawiera substancji wzrostowych, a dodany do wody - kilka kryształków na 1 litr - zniszczy wszelką pleśń i wiele szkodliwych bakterii.

Dobrze, że czasem zaglądam choć wyrywkowo, ale Twojego wątku to musiałem poszukać.

Pozdrawiam

jezu, nic nie rozumiem wyjasnij jak osiłkowi, czy to po tym spaleniu siarki i braku przewiweu prawidłowa reakcja? czy mam sie martwić? czy spaleniem siarki zabiłam tego dziada co mi pomidorki nawiedził i na liściach winorosli siedział do późnej jesieni?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:47, 30 mar 2015

Do góry
Malkul

Co się dzieje? U Waldka727 piszesz, że Ci ziemia pleśnieje? Stało się to, co zwykle po dezynfekcji, a nadmiarze wilgoci i braku przewietrzania. Konkurencyjne mikroorganizmy stały się przeszłością, a spadek temperatury stał się pobudką dla grzybów pleśniowych. Przydałby się roztwór tymolu tak, jak w HT. Czysty tymol nie zawiera substancji wzrostowych, a dodany do wody - kilka kryształków na 1 litr - zniszczy wszelką pleśń i wiele szkodliwych bakterii.

Dobrze, że czasem zaglądam choć wyrywkowo, ale Twojego wątku to musiałem poszukać.

Pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:45, 30 mar 2015

Do góry
nie zawiesiłam lepiec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:32, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

e tam, po prostu warjaty

Ty mi tu nie ubliżaj!
Ogród pod trzema dębami 19:32, 30 mar 2015

Do góry
lubię bardzo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:31, 30 mar 2015

Do góry
Sebuś- baby tak mają, przecież wiesz bos mądry facet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies