Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

leon60 19:11, 28 mar 2015

ja też czekam
bleebla 15:24, 29 mar 2015

Zawsze zapominam posadzić rzeżuchę, dzięki za info.

Sprawdziłaś odległość? Bom bardzo ciekawa
Madzenka 20:19, 29 mar 2015

Ostatnio z mojej listy zadan więcej mam niewykonanych niż zaliczonych....
Chyab czas odpoczać od ogrodu. Obiecałam juz sobei nie robic rewolucji bo pielęgnacja wiosna wystarczająco pracochłonna jest.... Nic ale to nic do jesieni nie będe rewolucjonizować i nie będzie listy zadan do wykonania.... Jak pomyśle o oczyszczaniu oczka z lisci... To chyba poczekają do weekendu majowego...
tusiawka 22:33, 29 mar 2015

Madżen zgadzam się w pełni, też padam. U mnie jednak ogród młodszy, więc niektóre miejsca puste, a w innych część roślin się nie sprawdziła.

Pomimo kiepskiej aury sporo z listy zrobione. Zostało cięcie carexów i sypaniem nawozów oraz warzywa, ale to na spokojnie.

Oczko z grubsza oczyszczone i wpuściliśmy rybki, które zimowały w pomieszczeniu gospodarczym.
Ryby są 2, płeć nieznana ale zawsze pływają razem. Przenosilośmy je w wielkim pośpiechu, bo już mrozy były i zapomnieliśmy przykryć akwarium. Kolejnego dnia po powrocie do domu dzieci koniecznie do rybek chciały, a ja że nie, bo nowa sytuacja jest dla nich stresująca. Poszły i tak i słyszę - mama jest tylko jedna. No jak jedna? Wchodzę i widzę, że druga na podłodze. Dzieci w panice, wrzaski, a ja widzę że rusza skrzelami, musiała wyskoczyć niedawno. Do tej pory to pamiętają.
A dzisiaj wsadziliśmy je w plastikowym pojemniku aby temperatura powoli się wyrównała, po kilku godzinach dolaliśmy więcej wody i pomimo pokrywki jedna wypłynęła. Nie schowała się jednak, tylko czekała przy pojemniku podpływając pyszczkiem do tej drugiej.
tusiawka 22:37, 29 mar 2015

Dziewczyny Macham do wszyskich zdjęcia zpobiłam ale do kompa mam odłączonego dzisiaj.

Aga, graby są co 210 cm i tak jak pisałam wcześniej, jeszcze daleko im do stykania się, dosłownie kilka gałązek w tym roku połączyłam.
Madzenka 05:53, 30 mar 2015

Gdyby rybka nie skakała to by....
tusiawka 19:24, 30 mar 2015

Kilka zdjęć kwitnących nowości.

Ciemirnik w końcu zakwitł

Szafirek z jednym listkiem

Magnolia się zbiera

Tulipany botaniczne

nicol21 19:32, 30 mar 2015

Ciemienik cudny
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malkul 19:32, 30 mar 2015

lubię bardzo
Juzia 19:35, 30 mar 2015

Tulipki już?
A jakie śliczne!!!

Zazdroszczę