Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 21 mar 2015

Do góry
Dobiega godzina 16 - połowa roślin jeszcze nie wykopana... Za to wykopałem takie kamienie, że dom można by na nich zbudować... Ehhhh, chyba wolałbym glinę lub piach niż same kamienie zamiast ziemi...

Rośliny sukcesywnie trafiają w miejsca docelowe

Druga strona - właściwie nie tknięta...

W ciągu tych 2.5 godziny zdążyłem wykopać kilkanaście krzewów,
dziesiątki bylin i cebulowych,
zdjąć kostkę,
ułożyć ją na nowo (to będą najbardziej krzywe linie proste na świecie )
wkopać wydobyte z ziemi rośliny w nowe miejsca
wsadzić od nowa cebule
wywieźć kilkanaście taczek kamieni i zdjętej darni
wgrabić korę z trawnika na rabaty
posprzątać pozostawiane sprzęty

Czy to dużo? Jak na to patrzę to teraz sam nie wiem, a zasuwałem biegiem na pełnych obrotach...

Za tydzień muszę wykopać rh i przesunąć je gdzieś o całe pół metra - dziś nie miałem odpowiedniej ziemi i dlatego zostawiam to na przyszły tydzień. Jeśli się mi uda zakupić to wsadzę derenie Aurea i założę trawnik w powstałych dziurach wykorzystując wykopaną darń... I tak sobie głośno myślę, że chyba poczekam do maja aż cebulowe przekwitną i dopiero wtedy wyprostuję obwódki bukszpanowe i rozsadzę carexy Ice Dance(chyba zmieszczą się tylko dwa rzędy na szerokość - miały być 3). Wtedy również odkryję gdzie się schowały hosty, które może przetrwały dzisiejsze zabiegi Je też muszę przesadzić...

Na dziś tyle... Padam na twarz i pewnie zaraz zasnę Mam nadzieję, że i Wy dzisiaj ostro działaliście

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:00, 21 mar 2015

Do góry
I zaczęło się Na pierwszy ogień poszły 5 letnie pęcherznice... Koszmar

Potem wykarczowałem tuje Danica rosnące pod schodami... Co roku je miażdzył śnieg i w tym roku już całkowicie poległy - poszły na opał

Zacząłem wykonywać kanciki i zdejmować darń. Potem usuwałem kilofem kostkę, by ułożyć ją na nowo - również za pomocą kilofa... Jaki w tym sens? Domownicy nie widzieli żadnego W międzyczasie godzina przerwy, bo mieliśmy gości - jako jedyni byli zadowoleni z moich działań
Najwyższa Izba Konroli sprawdza czy się aby nie obijam Bo było już zaawansowane popołudnie, a obrzeża nie zrobione... Korę wygrabiłem na trawnik, by potem nie zginęła w całości przy wyrywaniu roślin z ziemi...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 21 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wiem od czego zacząć - więc zacznę od ładnych rzeczy

Łał... łał, łał, łał... Dawno mnie nie było Sebek i nie nadrobię zaległosci, ale zdjęcia to Ty miałeś zawsze ładne, ale teraz... piękne... coraz lepsze... pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:50, 21 mar 2015

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:48, 21 mar 2015

Do góry
Ostatnie migawki

Jeden krokus znalazł się w trawniku... cieszył wczoraj i trochę dziś, potem pewnie rojechałem do taczką albo przysypałem korą - ogrodnik doskonały

Zaeszłoroczne tulipany wyglądają obiecująco - oby tylko liście z nich nie zostały...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:46, 21 mar 2015

Do góry
Ostatnie spojrzenie na rabaty przed rewolucją - kwitły już tam krokusy i część zginęła śmiercią z buta lub łopaty. Tulipany i narcyzy również były dośc duże i spotkał je ten sam los... Część wykopałem i wsadziłem spowrotem po ciemku... Zobaczymy co z tego wyszło...

Hortki wycięte, jeszcze mocniej niż w zeszłym roku...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:41, 21 mar 2015

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:41, 21 mar 2015

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:40, 21 mar 2015

Do góry

Krokusy w runiance pokazały się w większej ilości i od razu je widać
Z góry piszę, że rośliny są całe białe, bo dostały wczoraj miedzian - piszę to ostrzegawczo, by zdemonotwać jakiekolwiek plotki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:37, 21 mar 2015

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:36, 21 mar 2015

Do góry
Były limonkowe żurawki, został żwirek... W ziemi nadal siedzą opuchlaki i zjadają resztki korzeni... Czym te wredoty zatłuc - nie wiem... Może całkowite wybranie stąd ziemi pomoże? Potem podlanie tej co zostanie dursbanem i wsypanie nowej??? Muszę to przemyśleć

Pąki hiacyntów wyglądają obiecująco, jeśli nadal będzie tak ładnie za tydzień juz powinny cieszyć kwiatami

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:33, 21 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Dzisiaj jak rozwaliłem pół ogordu to miałem chwilę zwątpienia - po co mi to było??? Ale zawsze trzeba widzieć Światełko w tunelu - a może to nie pociąg jedzie? Teraz wiem, że było warto O ile rośliny przetrwają... Choć rabat jeszcze za dnia nie widziałem

Też tak miałem rok temu po zakładaniu trawnika nad stawem. Mówiłem: "To już ostatni raz, nigdy więcej takiej demolki".

I co - po pół roku to samo, a nawet i więcej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:32, 21 mar 2015

Do góry
Nie wiem od czego zacząć - więc zacznę od ładnych rzeczy

W jednym miejscu trawnik wygląda tak - w innych wygląda tragicznie... Po rewolucji już w ogóle!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 21 mar 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Podziwiam Twój zapał i zacięcie i to, że chce Ci się chcieć.

Dzisiaj jak rozwaliłem pół ogordu to miałem chwilę zwątpienia - po co mi to było??? Ale zawsze trzeba widzieć Światełko w tunelu - a może to nie pociąg jedzie? Teraz wiem, że było warto O ile rośliny przetrwają... Choć rabat jeszcze za dnia nie widziałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:27, 21 mar 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pocofałam do 14 marca, więcej nie dałam rady... Dzieje się u Ciebie, oj dzieje Jakaś rewolucja ogrodowa się szykuje? Pozdrawiam wiosennie

Rewolucja w toku... Za chwilę zdjęcia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:11, 21 mar 2015

Do góry
Tylko tyle? Dopiero co się wygodnie rozsiadłem, z tu koniec... U mnie dziś była zapowiadana rewolucja i ledwie żyję... Ale najgorsze za mną...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:59, 21 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję i nawzajem.. ogrodoświr na chorobowym siedzi i szlag mnie trafia

Ja nie na chorobowym, ale chyba sobie wezmę.... Godzinę jeszcze po ciemku robiłem w ogrodzie i umieram.... Rewolucja w trybie zaawansowanym, ogród wygląda jak tragedia... Ale będzie lepiej, niech tylko nic nie uschnie... Bo to nie było przesadzanie, to była walka i targanie się z roślinami... Zdjęcia potem, bo nawet ręce mi się trzęsą jak pisze post... Muszę złapać oddech
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:15, 21 mar 2015

Do góry
Działam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:15, 21 mar 2015

Do góry
Danusiu - na pewno harujecie teraz ciężko, widzę Cię w wątkach tematcznych, ale jak znajdziesz chwilę to wiedz, że czekamy tu ciągle na wieści z Twojego ogrodu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:13, 21 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
E tam, zaćmienie może być, nawet dwa Byle nie padało
Wiosnę mamy!

Świeci słońce, chyba jst ciepło - więc lecę do ogrodu Hortensje trzeba ciąć Że o przesadzaniu nie wspomnę

Pozdrawiam wiosennie i miłego dnia wszystkim ogrodoświrom życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies