Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Sebek 20:11, 21 mar 2015

Tylko tyle? Dopiero co się wygodnie rozsiadłem, z tu koniec... U mnie dziś była zapowiadana rewolucja i ledwie żyję... Ale najgorsze za mną...
Madzenka 20:12, 21 mar 2015

i korkuski jeszcze są, bzyki lataja jak szalone, motyle sie dzisiaj też objawiły w ogrodzie.

ALe najbardziej teraz lubie stokrotki

Gardenarium 20:14, 21 mar 2015

Dorotka napisał(a)
To czas na nawożenie trawy już????

Trawę nawozimy gdy już rośnie

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 20:16, 21 mar 2015

Meldunek z pozostałych prac:
- Opryskałam częśc roślin Treolem (olej parafinowy)
- posypałam całośc ogrodu nawozem - dzisiaj było polowanie na Yara Mila Complex... trudno ten nawóz kupić!
- ścięłam pozostałe róze, lawendy i perovskie
- debiut odkurzacza bardzo pomyslny, zwłaszcza w okolicach wejścia do domu gdzie mi wszytskie liscie z ogrodu zawiewa...
- trochę chwastów wypieliłam, ponownie podcięłam kilkanaście traw
- i padałam.... wystarczyło ,ze wszytskie rośliny spod brzóz trzeba było najpierw wykopać a potem wkopać ponownie... sajgon był w całym ogrodzie. Zatem odpuściłam M'owi przesadzanie miksantów. te prace za tydzień...
AgnieszkaW 20:17, 21 mar 2015

Marzenko, brzózki super dobrane wysokością, idealnie się wpasowały
Madzenka 20:18, 21 mar 2015

Gardenarium napisał(a)

Trawę nawozimy gdy już rośnie

U mnie już rośnie , kwitną forsycje a magnolie pokazują kolor kwiatów.
Za tydzień pierwsze koszenie trawy
Rok temu 30.03 kwiatła u mnie magnolia stellata. Ciekawe czy w tym roku też tak wczesnie zakwitnie?
malgorzata_s... 20:18, 21 mar 2015

Brzozy eleganckieRoboty odwaliliście moc Gratuluję kondycji
Motyle i u mnie dzisiaj się pojawiły
Ewik 20:21, 21 mar 2015

Działo sie u ciebie , a trawska to masz chyba na dopalaczach
Madzenka 20:22, 21 mar 2015

Pawlus napisał(a)
Nie no super są te nowe brzozy. Widać że wysoko szczepione a o takie trudno. Będzie pięknie jak wypuszczą liście.

Chyba też zabiorę się za swoje Evergoldy...Jakoś na razie udaję że ich nie widzę

Mogłabyś do mnie wpaść i podpowiedzieć coś w sprawie nowej rabaty? Ma być geometrycznie i zwiewnie jak u Ciebie

Zaraz lece, brzozy własnie tak wysoko szczepionych szukałam to jest szansa, ze sie szybciej ze starszymi siostrami zrównają, ktore ciagnęlam na palikach do góry
Enya73 20:27, 21 mar 2015

Niech żyje symetriaSłusznie zrobiliście, że je ścieliście, bo gdybyś chciała je wykopywać to musiałabyś zdemolować całą rabatę, tak jak ja w zeszłym roku.

Nasze 3 brzozy to były samosiejki i miały już 10 m wysokości i 40 cm obwodu pnia. Musieliśmy uzyskać zgodę z urzędu na ich wycinkę. Na początku byłam zła na moją sąsiadkę, bo to ona mi nie dawała spokoju przez te brzozy, że za blisko jej płotu, że śmiecą itp. No więc wycięliśmy, ale potem usunęliśmy całe korzenie. Tydzień mój mąż z tym walczył. Ale teraz jak mam doorenbosy trochę dalej od granicy działki i posadzone w przemyślany sposób, t o nie żałuję tamtej decyzji i tej roboty. Specjalnie wrzucę Ci foty dla porównania.

Powodzenia.Pozdrawiam