Moja praire fire też nie przeżyła zimy, czeakałam do końca maja i wyrzuciłam. Comans tylko wyczesuję i przycinam konce. Jednakże carexy comans z wiekiem przestają być sterczące i rozkładają sie na boczki, mi to się akurat podoba. Stercząca jest buchanani, ale brązowe trawy trzeba umiejętnie komponować.... Bo są trudne...
Lubię to połączenie perowski z hortensją
Osteocośtam przed laty posadziłam w ogródku i pojechałam na urlop.... Gdy wróciłam zarosly mi pół rabaty teraz czekam na taki efekt i cos powoli rosną...
Teraz to mi zabilaś ćwieka... Bo ja nie planuję ciecia trzemielin... Gdy jej coś odstaje to ją chlastam... Wlasnie kilka dni temu dosyc mocną ja podcielam, chyba już ze trzeci lub nawet czwarty raz w tym sezonie bo zaczeła intensywnie przyrastać.
Moja werbena to zbieranka ogólnopolska: 2 szt od. Irenki, 10 małych od Małej Mi - dojechaly z Pszczołką z Rzeszowa i 10 szt kupiła mi Noemi. Tę ktora widać na zdjeciach to własnie ta ostatnia kupiona juz taka wyrośnięta... Mi nie wzeszła mimo ze wysiałam...wg wszelkich znaków nie i i ziemi to mam typowa patagońską.