Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 19:47, 25 lip 2014

Asiulek napisał(a)
Piękny, zadbany ogród. Będę wpadać z wizytą.

Witaj Asiulka i zapraszam.
BarbaraM 09:02, 29 lip 2014

Och! Jak u ciebie ślicznie...
Będę zaglądać.
Pozdrawiam.
Tusiala 09:08, 29 lip 2014

Tak mało zdjęć z tak ślicznego ogrodu
BusyBee 10:01, 29 lip 2014

Tusiala napisał(a)
Tak mało zdjęć z tak ślicznego ogrodu

Zgadzam się
Borbetko zaglądam do Ciebie od dawna po cichutku. Przejrzałam cały wątek i myślę, że Twój ogród to dla mnie wzór niedościgniony pod różnymi względami....Podziwiam Twoją konsekwencję i pracowitość wielka szkoda, że tak mało piszesz, ale rozumiem natłok innych zajęć. Sama fruwam tu i tam i bronię się przed swoim wątkiem, bo pewnie nie będę w nim na bieżąco.
Uczę się stale miłości do ogrodu- od Ciebie też
Pozdrawiam serdecznie- Kasia
BarbaraM 10:36, 29 lip 2014

Więcej zdjęć!
Więcej zdjęć!
wietrzyk 11:20, 29 lip 2014

Pokaż gdzie rozlokowałaś zakupy bylinowe
Posadziłam danicowe tujki, bo mnie Twoje zachwyciły. Już teraz wątpię czy uda mi się utrzymać tak nieskazitelną ich linię '
Madzenka 23:01, 29 lip 2014

Gdzie fotki????
bdan 08:06, 30 lip 2014

Witam, dodaję do obserwowanych . Piekny ogród
Borbetka 08:54, 31 lip 2014

Basiu, Tusialko, Madżenko - od 3 dni się zabieram za fotki, ale mnie temperatura przegania, po pierwsze, no i brak czasu. Poprawię się. Ba, nawet z cięciem Danic w sadzie się spóźniam, a to już ostatnia chwila właściwie. Dzisiaj jest trochę chłodniej, a ja znowu nie mam kiedy. Podjęłam jednak postanowienie, że jeśli znowu mnie kulki jakiekolwiek skuszą, wymagające cięcia w przyszłości, to będą to tylko cisowe. Przy cięciu jest najmniej bałaganu, ta ich zieleń mi najbardziej odpowiada i nie chorują i kapryszą w mokrej glebie jak bukszpany. Tujek już mi wystarczy, bo śmiecą trochę.
Wczoraj bohaterskim czynem, w 32 stopniach, posadziłam jeżówki Mozarella. Na razie biednie wyglądają. Tak tylko kukają w tej rabatce. Oświadczam jednak, że brakuje mi kwiata w ogrodzie, w dużych ilościach i trzeba popracować nad spulchnianiem gleby w tej gęstwinie. Wtedy można utykać, co się da. Tylko jak to zrobić? Jak grzebałam wczoraj w irdze na przykład, to już przy nachylaniu spociłam się .
Borbetka 08:56, 31 lip 2014

wietrzyk napisał(a)
Pokaż gdzie rozlokowałaś zakupy bylinowe
Posadziłam danicowe tujki, bo mnie Twoje zachwyciły. Już teraz wątpię czy uda mi się utrzymać tak nieskazitelną ich linię '

Asiu, jeżówki posadzone jw., napisałam bezczelnie bez fot. Ale będą.
Kupiłam jeszcze 3 szt. perovskii i stoi w zasadzie bezdomna. Prawie mam dla niej miejsce, ale jeszcze nie na bank. Najpierw muszę się wyzbyć juki, która ma wstrętne rozłogi i wyłazi, gdzie się da.