Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

danuta_szwajcer 17:39, 29 lip 2014

Sliczne masz te liliowce takie inne Piekne U nas tez upaly okropne a jeszcze ma byc gorzej Pozdrawiam i dobrej pogody zycze
Napia 18:42, 29 lip 2014

Witaj Bożenko, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, ale dzisiaj głównie obejrzałam obrazki - liliowce bardzo piękne, szczególnie podobają mi się te fiolotowe, choć nie wiem, czy dobrze nazwałam kolor
I zdjęcia motyli na jeżówkach i nie tylko - niezwykłe. Z tego co pamiętam z dzieciństw, paź królowej to rarytas, a U ciebie przysiadł na kwiatku i pozuje do zdjęcia
Mam nadzieję, że grad nie wyrządził wielkich szkód.
Pozdrawiam ciepło
Ivvvona 21:47, 29 lip 2014

Nadrobiłam nieco pisma obrazkowego, obejrzałam nowe liliowce - piękne Upał doskwiera bardzo, nic oprócz podlewania nie da się robić. Współczuję gradobicia, nas w tym roku na szczęście omijają takie "atrakcje". Pozdrawiam
paniprzyroda 00:15, 30 lip 2014

Gorąco, uff Ale ciepło pozdrawiam
Madzenka 06:45, 30 lip 2014

Zastanwiam się czy nie przywrócić liliowce na rabatę,., takie piekne pokazujesz!
Bogdzia 15:38, 30 lip 2014

Milka napisał(a)

To prawda...a ja jak gotowałam i lubiłam, latem strajkuję, gdzieś po drodze jedzenie, gotowanie rzadko, wrócę zimą do tego
....po co cokolwiek u ciebie zmieniać, jak ogród piękny, doskonały, bogaty, różnorodny, tylko pielęgnować, no ja ani myślę stale zmieniać, raczej tylko tyle, aby mniej pracy mieć potem
Czy jakieś specjalne zabiegi wymaga kolkwicja? ma dość delikatne gałązki, uważam na nie

kolkwitcje trzeba ciąc podobnie jak krzewuszke po kwitnieniu i nic wiecej robic nie trzeba. W moim ogrodzie byłoby co zmieniac ale fizyczne możliwości juz nie te i co najważniejsze areału brak. Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 15:39, 30 lip 2014

Ewa napisał(a)
Stęskniłam się okrutnie Bogdziu
Liliowce cudne tak jak cały ogród ! Pozdrawiam serdecznie

Ty nie po takich ogrodach ostatnio biegasz i masz się czym zachwycac. A i swój ogród masz wyjatkowy , bombonierkę z kokardkami. Pozdrawiam Ewuś.
Bogdzia 15:40, 30 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Sliczne masz te liliowce takie inne Piekne U nas tez upaly okropne a jeszcze ma byc gorzej Pozdrawiam i dobrej pogody zycze

U mnie dziś o dwa stopnie chłodniej i trochę w końcu popieliłam. Pozdrawiam serdecznie.
Milka 15:42, 30 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

kolkwitcje trzeba ciąc podobnie jak krzewuszke po kwitnieniu i nic wiecej robic nie trzeba. W moim ogrodzie byłoby co zmieniac ale fizyczne możliwości juz nie te i co najważniejsze areału brak. Pozdrawiam Irenko.

O to, ciekawe, czyli w sumie roślina z tej grupy...
Bożenko....jak nie ma fizycznych możliwości, to po co ci dążenie do tego big areału?
Bogdzia 15:42, 30 lip 2014

Napia napisał(a)
Witaj Bożenko, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, ale dzisiaj głównie obejrzałam obrazki - liliowce bardzo piękne, szczególnie podobają mi się te fiolotowe, choć nie wiem, czy dobrze nazwałam kolor
I zdjęcia motyli na jeżówkach i nie tylko - niezwykłe. Z tego co pamiętam z dzieciństw, paź królowej to rarytas, a U ciebie przysiadł na kwiatku i pozuje do zdjęcia
Mam nadzieję, że grad nie wyrządził wielkich szkód.
Pozdrawiam ciepło

Po gradzie zostały posiekane kwiaty lilii i liście lilii wodnych, na szczęście nie wykorzystały tego mszyce szczególnie na tych wodnych więc nie ma co narzekac. Na dziś znów opady gradu zaopowiadaja , mam nadzieję ze tym razem już nie u mnie. Pozdrówka śle.