Marzenko przedstawiam cały szkic, który miałęm od razu pokazać, jednak rośliny na rabatach mam nakreślone ręcznie.
Tak po krótce opisze:
-tam gdzie donice jest taras, który wznosi się ok 80cm ponad poziom ogrodu, na skarpach po obu stronach schodów mają być róże okrywowe w ramkach z bukszpanu plus coś ?? jeszcze nie wiem co.
-te większe zielone koła z kresek to świerki serbskie odsłaniające od sąsiadów, reszta kółek przy granicach działki to tuje Smaragd.
-pod altaną w 3 kwadratach ma być część warzywno-owocowa, ja jestem temu przeciwny, no ale nie do końca ja rządze

i dodatkowo po prawej od altany i części warzywnej będzie żywopłot grabowy, który odgradza od mojego ogrodu.
-patrząc na plan, rabata do góry będzie z hortensjami, różami i letnimi bylinami, wszystko w większych grupach plus oczywiście trawy,
-rabaty na dole bedą z brzozami, hortensjami, rh i bardziej cieniolubnymi bylinami typu hosty, bergenie, brunery.
-w dolnym prawym kwadracie (tym w eLce) planuje element wodny z dyszami spieniającymi.
- małe prostokąty to płyty w żwirku, materiał granit
Reszta musiałaby być wyrysowana.
Co do lini rabat jeszcze do końca nie jestem przekonany, ale jak na razie ta wersja mnie się podoba.