Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:45, 06 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Co do dereni nie jestem przekonana, choć te ich patyki ładne, ale tzreba często ciąć i tak nie ułądzisz ich, raczej odradzam; ponadto raz posadzony dereń, nie do usunięcia, wiem coś o tym, bo się poddałam..
Zrób rekonesans, co mają w Miliczu

Irenko myślę nad czymś innym ale coś te derenie siedzą mi mocno w głowie i co spojrzę na ten zakątek to po prostu nic innego tam nie mogę sobie wyobrazić.
Jutro jadę zrobić rekonesans za kulkami cisu.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:42, 06 mar 2014

Do góry
Gabisia ja też zarażona brzozami Jutro kupuję!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:41, 03 mar 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

polinka, do mnie też możesz przekierować ofertę

Koniecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:30, 03 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko wysłałam na pw.

polinka, do mnie też możesz przekierować ofertę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:42, 02 mar 2014

Do góry
Oj ja tez już tęsknię za takimi widokami
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:11, 02 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu życzę przyjemnych dzisiaj działań ogrodowych

Polinko dzięki wielkie i wzajemnie, ale żebyś wiedziała ile tych działań dzisiaj było..... obcięłam byliny ubiegłoroczne, obciełam trawy, hortensje, clematisy. Poodkrywałam wszystkie dotchczas "ocieplone" jedliną rosliny, wyczesałam carrexy, kostrzewy i stipy ( stipy przeżyły mi chyba !! Hurra ! - nie było prawie zimy więc sie udało...) podlałam zimozielone bukszpany i rh oraz tulipany i żonkile w donicach, obcięłam berberysy i dzikie róże pod płotem, odchwasciłam trochę bo juz pojawiały sie te zielone potfory tu i tam.....
Uprządkowałam taras, wyczyściłam "naoliwiłam" donice ceramiczne z tujami danica które ma na tarasie i na schodach ( 3 wielkie + 5 średnich), potem je podlałam oczywi scie nosząc wodę w konewce z domu bo jeszcze nie uruchamiąłam wody w ogrodzie ponieważ nocą mamy cały czas temeratury ujemne...............a potem padłam.... Dobrze że ten ogród mój nie jest taki wielki bo bym nie dała rady nic więcej ....ani ręka ani noga nie mogłam ruszyć, to chyba dlatego że to pierwszy raz w tym sezonie....
Nie mogłam sie nachapać tej pracy w ogrodzie jakby mi go jutro mieli zabrać .......a pogoda była super, wręcz gorąco i słonce piękne.........eh wszystko mnie bolało alezregenerowałam sie i jeszcze wieczorem odtańczyłam w pubie z przyjaciółmi bal ostatkowy, przebierańcowy z którego właśnie wróciłam............nogi mnie bolą od tańca, plecy od pracy w ogrodzie a dłonie mam pokłute tymi berberysami.....jutro pewnie nie wstanę i będę powłóczyć nogami ale co tam warto było ... i ogród i bal były super !!
Leśne Wzgórze 21:56, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Psiaczek cudny, uwielbiam A wiewiórki może i dobrze, że boją się suni bo różnie mogłoby się to dla nich skończyć.
Aniu dziękuję za rozwianie wątpliwości o brzozach

hihihi nie wiem czy pomogłam czy bardziej namieszałam
Ogród z łezką 19:21, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu przyszłam do Ciebie od Irenki bo czytałam, że zastanawiasz się nad brzozą. Jestem na tym samym etapie i jako plus dla Doorenbosa można wymienić brak nasion,ogólnie jest mało śmiecąca w porównaniu do większości brzóz.
Pozdrawiam i życzę przyjemnej, ogrodowej soboty

Zastanawiałam się, biała kora by mi tam bardzo pasowała, ale niestety...

Oj, pracowita była sobota, dobrze, że się wreszcie zaczęło
Ogród z łezką 19:12, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu przyszłam do Ciebie od Irenki bo czytałam, że zastanawiasz się nad brzozą. Jestem na tym samym etapie i jako plus dla Doorenbosa można wymienić brak nasion,ogólnie jest mało śmiecąca w porównaniu do większości brzóz.
Pozdrawiam i życzę przyjemnej, ogrodowej soboty

No właśnie jeśli nie ma nasion i nie pyli to dobrze ,a jeśli to drugie to pełno nasion będzie na tarasie ,chodniku ,a jeśli w rodzinie jest ktoś alergikiem.
Szmaragdowy Zakątek 14:12, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Drażnisz, drażnisz mnie Nikita tymi swoimi wspaniałymi smaragdami

No co...same takie urosły...bez uzgodnienia ze mną...
Szmaragdowy Zakątek 14:07, 01 mar 2014

Do góry
Drażnisz, drażnisz mnie Nikita tymi swoimi wspaniałymi smaragdami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:45, 01 mar 2014

Do góry
Irenko wysłałam na pw.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:44, 01 mar 2014

Do góry
Wiadomo, kobieta zawsze sobie poradzi
Dereń biały - Cornus alba 11:43, 01 mar 2014

Do góry
Danusiu jaka trawa pasowałaby do brzozy doorenbos i derenia białego? Myślę o jakiś niższych carexach. Miejsce słoneczne.
Ogród Tosi 11:36, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Dobrze, że jesteś

Też się cieszę
Ogród Tosi 11:29, 01 mar 2014

Do góry
Dobrze, że jesteś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:13, 01 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Rewelacja Może dam Wam znać na pw jak pracuję? Musimy na bank się zgrać.

Tak właśnie planujemy..zerknij, co mają
Przy okazji roślinki będę brać dla Agi, naparstnice
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:12, 01 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Planujemy napad na Milicz ponoć duży wybór, tak mówi Aga, w marcu

Rewelacja Może dam Wam znać na pw jak pracuję? Musimy na bank się zgrać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:08, 01 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
W projektowaniu nie pomogę, ale wybieraj rośliny, które cieszą cały rok

Irenko jak ścięłam w tamtym tygodniu hortki i miskanty to zasadą nr 1 jest właśnie wybór roślin, które również będą zachwycać zimą. Dlatego myślę o dereniach i carexach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:06, 01 mar 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Polinko - Matildis ma rację. Roślin bezobsługowych nie ma! Brzoza blisko domu (a nawet w pewnym oddaleniu) śmieci bardzo nasionkami - miliony małych gwiazdeczek..., które wcisną sie totalnie wszędzie... nawet do domu, gdy uchylisz okno. Gałązki też lecą... Buki muszę i formować i pryskać. Na sąsiedniej działce rosną dwie olbrzymie topole... pylą na żółto - taras i okna co chwilę trzeba sprzątać... I co lepsze?

Aguś dowiedziałam się, że doorenbos nie śmieci tak dużo jak pozostałe i można powiedzieć, że jest najmniej kłopotliwa z brzóz. A nawet jak będzie inaczej to nic się nie stanie Kocham ogród a brzozie chyba już nie odpuszczę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies