Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kasik 08:25, 01 mar 2014

Kasieńko jestem w "niedoczasie" - przyleciałam się przywitać- jadę zaraz do Poznania.

Buziaki - milion
polinka 11:02, 01 mar 2014

Kasiu przyszłam do Ciebie od Irenki bo czytałam, że zastanawiasz się nad brzozą. Jestem na tym samym etapie i jako plus dla Doorenbosa można wymienić brak nasion,ogólnie jest mało śmiecąca w porównaniu do większości brzóz.
Pozdrawiam i życzę przyjemnej, ogrodowej soboty
malgorzata_s... 14:31, 01 mar 2014

Ale rewolucja Ja też nie wiem na co bym się zdecydowała
Mirka 14:37, 01 mar 2014

Witaj Kasiu,pooglądałam przesadzanie ciekawe jak będzie gdy pojawią się listki.Konieczne zdjęcia bendompozdrówka słoneczne zostawiam
Kindzia 19:09, 01 mar 2014

anna_g napisał(a)
No Kindzia ja widzę że jak wróciłaś to z przytupem Tu się dzieje... oj dzieje I fajnie te klony wyglądają na skarpie. przynajmniej ja tak se myślę I dylematy jakoweś tu czytam ... myśl myśl a te brzozy to pikne oj pikne. Kasia a powiedz mi w jakim stadium masz ciemiernika tego od Bogusi...??? Bo mój trzy listki wypuścił i tyle, a u Danusi wyczytałam że ciemiernik to w słońcu jak kwitnie potem w cieniu winien być... Ja mam w cieniu... Buziol

Jakoś tak niespodziewanie szybko się rozkręciliśmy...
Klony tylko na skarpie będą nieprzypalane...jeszcze mi coś wysokiego dalej na skarpie brakuje teraz...ale może z czasem coś mnie najdzie
Ciemiernik od Bogusi jest w bardzo opłakanym stanie...wczoraj czytałam, że powinnam mu listki przyciąć, faktycznie są brzydkie, zeszłoroczne...nic nie wypuściły, ale nie zdechły, czekać na kwiatki długo przyjdzie... Bogusia mówiła, że do cienia, to tak posadziłam.
P.S. Myślałam, że dzisiaj przyjedziesz...
boguslawa_ma... 19:12, 01 mar 2014

polinka napisał(a)
Kasiu przyszłam do Ciebie od Irenki bo czytałam, że zastanawiasz się nad brzozą. Jestem na tym samym etapie i jako plus dla Doorenbosa można wymienić brak nasion,ogólnie jest mało śmiecąca w porównaniu do większości brzóz.
Pozdrawiam i życzę przyjemnej, ogrodowej soboty

No właśnie jeśli nie ma nasion i nie pyli to dobrze ,a jeśli to drugie to pełno nasion będzie na tarasie ,chodniku ,a jeśli w rodzinie jest ktoś alergikiem.
Kindzia 19:13, 01 mar 2014

monteverde napisał(a)
Ładne miejsce wybrałaś dla klonów i nigry, a na miejsce klonów coś rozjaśniającego, piszesz brzozę, a czy ona nie zabiera za dużo wody? jest śliczna ale? pozdrówka

Masz rację Aniu, poza tym jednak to piękne, ale tam za duże drzewo. Będzie Umbra na środku, na miejscu klonów buki pendula. Już mam zaklepany odbiór drzewek za 2 tygodnie. Klamka zapadła.
Woda tam się przyda hortusiom, jak Ty to wiedziałaś...?
Kindzia 19:14, 01 mar 2014

eda napisał(a)
Kasiu praca wrrre aż taczka się zagrzała super już wczesna wiosna i jakie okrągłe dołki pod wymiar Pozdrawiam weeekendowo ma być pogoda

Zawsze eMuś takie kształtne robi

Dzisiaj było wybitnie ciepło

Ja też macham
boguslawa_ma... 19:15, 01 mar 2014

Kasiu nie martw się o ciemiernika on się pozbieraNasionka kupione?Ja dziś byłam w Zabrzu w Aldiku zobacz co kupiłam
Madzenka 19:16, 01 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Potem Nigra...trudniej było, całą taczkę zajęła, ale daliśmy radę

I już

I w dalszym ciągu nie wiem co na miejsce kloników....

Danusia miala świetny pomyśl z tą nigrą na tle balkonu sąsiada.

Kupuj brzozy i kopiuj pomyła Danusi - brzozy z trawami - na niwej rabacie