Aniu...dokładnie obejrzałam nowe fotki.Miła dla nas jest tegoroczna jesień...jeszcze tak dużo kwiatów cieszy oczy.Evergold i Ice Dance ...to te z Z. tak ładnie wyglądają?Pozdrawiam.
a gdyby zamiast trzmielin dać turzyce np frosted curls czy ice dance?one są zimozielone a na wiosne tylko sie je podcina troche ale i tak ładnie wyglądają. zależy mi zebym nie miała pstrokacizny na tych skarpach i rabacie, mysle ze trzy gatunki to max: turzyce i trawy, róże i wyższe piętro np. miłorzęby na pniu
Aniu, dziękuję bardzo za miłe słowa. Ta trawka, to Carex morrowii 'Ice Dance' Kupiłam taką sadzonkę jak zamawiałam rozchodniki białe i berberysy. Ładna w sam raz do podziału, ale dziewczyny pisały, że już trochę późno na dzielenie, to sobie tak zadołowana czeka na wiosnę
Aniu, chyba u Ciebie kiedyś pisałam, że nie przejmuj się tak bardzo przedogródkiem, bo u mnie walka z tym trwa już 3 lata Powoli, ważne, że do celu
jeszcze dużo do zrobienia większość posadzonych roślin jesienią tamtego roku nie podrosła dużo, bo za mocno je podzieliłam. Za to trawy dały radę mimo mocnego dzielenia.
Molinia, stipa, ML, buchanani, ice dance i sesleria, praire rosły w oczach. Gorzej było z everillo, tatrakiem i ptasimi łapkami.
Zobaczcie jak fajnie rozrosły się Ice Dance . Wiosną takie maleństwa oddzieliłam od mamci, a teraz są już takie duże
Wbrew pozorom chyba jednak odrobinkę zagęścił się mój niwaki z jałowca. Wydawało mi się, że stoi w miejscu, ale te chmurki wydają się być ociupinkę gęstsze.
tak wyglądał po wiosennym cięciu, a teraz jest taki. Szału nie ma, ale coś tam się zagęścił. W każdym razie troszkę bardziej go widać. Jak myślicie?