Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Pogubiłam się po drodze... 07:37, 31 gru 2015

Do góry
katel napisał(a)
Na wiosnę jak hortensje będziesz cięła to możesz z patyków sadzonki zrobić.
wiem Kasiu jak będziesz chciała to wiosna mogę się z tobą podzielić trochę brązową trawą milk chocolate i turzycą ice dance?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:22, 19 gru 2015

Do góry
ostrokrzew

werbena patagońska

Ice dance
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:40, 13 gru 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...dokładnie obejrzałam nowe fotki.Miła dla nas jest tegoroczna jesień...jeszcze tak dużo kwiatów cieszy oczy.Evergold i Ice Dance ...to te z Z. tak ładnie wyglądają?Pozdrawiam.
Tak Bogusiu, dobrze, że je nazwałaś po imieniu

a dziś za oknem tak
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:58, 13 gru 2015

Do góry
Aniu...dokładnie obejrzałam nowe fotki.Miła dla nas jest tegoroczna jesień...jeszcze tak dużo kwiatów cieszy oczy.Evergold i Ice Dance ...to te z Z. tak ładnie wyglądają?Pozdrawiam.
Ogród z pergolą 15:48, 11 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
a gdyby zamiast trzmielin dać turzyce np frosted curls czy ice dance?one są zimozielone a na wiosne tylko sie je podcina troche ale i tak ładnie wyglądają. zależy mi zebym nie miała pstrokacizny na tych skarpach i rabacie, mysle ze trzy gatunki to max: turzyce i trawy, róże i wyższe piętro np. miłorzęby na pniu

... no i właśnie ta trzmielina na pniu miała być wyższym pietrem ... wygoogluj sobie trzmielinę z lawendą
Ogród z pergolą 11:14, 11 gru 2015

Do góry
a gdyby zamiast trzmielin dać turzyce np frosted curls czy ice dance?one są zimozielone a na wiosne tylko sie je podcina troche ale i tak ładnie wyglądają. zależy mi zebym nie miała pstrokacizny na tych skarpach i rabacie, mysle ze trzy gatunki to max: turzyce i trawy, róże i wyższe piętro np. miłorzęby na pniu
Szmaragdowy Zakątek 00:15, 10 gru 2015

Do góry
Znalazłam jeszcze kilka ostatnich fotek. W szmaragdowym Pani Jesień rozgościła się na dobre…

perukowiec zgubił już prawie wszystkie liście

liście rozplenicy już całkiem żółte ale „kotki” nadal są ładne

berberys już zupełnie bezlistny, ale za to owocki czekają na zgłodniałe ptaszyny

miskant ML się buja…

pomiędzy ICE DANCE coś mi się posiało….jakieś bordowe liście wyrosły…wygląda trochę jakby rozplenica VERTIGO, ale skąd ona by się tam wzięła ????????
Moja "przyziemna" :) pasja 06:13, 02 gru 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Wiecie, że mnie się nie chce siedzieć w necie i szukać pomysłów. Z perspektywy czasu uważam to za błąd.

Z drugiej jednak strony czasem fajnie żyć w nieświadomości i po czasie natknąć się na piękny ogród, w którym ktoś sławny i znany stosuje jakieś rozwiązanie, które sami wcześniej wprowadziliśmy u siebie. To takie miłe potwierdzenie, że to był fajny pomysł.

Choć czasem może nie gra to wszytko tak, jak powinno, to z biegiem dni i zbieraniem nowych doświadczeń, opatrzeniem się z dobrze zaprojektowanymi ogrodami, można coś zmienić i poprawić.

Ja właśnie trafiłam, mam zapłon - nie ma co , na takie dywaniki bukszpanowe, jak już mam i jeszcze planuję. I chciałam do nich jakąś trawę, myślałam o Ice Dance, jak na rysunku, ale to jest zdecydowanie lepsze (zjecie 1, 2 i ostatnie)

http://peterfudgegardens.com.au/?gallery=modern-classic

Dlatego pytam o seslerię jesienną. Co ma takie wąskie, bardziej pionowe źdźbła?

Molinia i wiosna blyskawicznie startuje i nawet w grudniu nadal piękna
Malutki pod lasem 12:53, 30 lis 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aniu, dziękuję bardzo za miłe słowa. Ta trawka, to Carex morrowii 'Ice Dance' Kupiłam taką sadzonkę jak zamawiałam rozchodniki białe i berberysy. Ładna w sam raz do podziału, ale dziewczyny pisały, że już trochę późno na dzielenie, to sobie tak zadołowana czeka na wiosnę
Te carexy podobają mi się i na wiosnę planują je kupić.
Może gdzieś trafię.A jak nie to w jakie jść szkółce??Gdzie najlepiej ??
Malutki pod lasem 17:31, 29 lis 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Anuś, wcale nie sa takie szaro- bure fotki.Jeszcze inne ale kolorki są
co to za trawka na 3 zdjątku.Bardzo mi się podoba
Aniu, dziękuję bardzo za miłe słowa. Ta trawka, to Carex morrowii 'Ice Dance' Kupiłam taką sadzonkę jak zamawiałam rozchodniki białe i berberysy. Ładna w sam raz do podziału, ale dziewczyny pisały, że już trochę późno na dzielenie, to sobie tak zadołowana czeka na wiosnę

anabuko1 napisał(a)
No to ja mogę liczyć na taki efekt już za trzy lata Ania wiata super wygląda i zazdraszczam przejścia po 'suchym' do domku. Dobrej nocy
Aniu, chyba u Ciebie kiedyś pisałam, że nie przejmuj się tak bardzo przedogródkiem, bo u mnie walka z tym trwa już 3 lata Powoli, ważne, że do celu
Coś jeszcze, coś więcej... 11:23, 28 lis 2015

Do góry
Trawy powiązane - to dziś wszystko co zrobiłem w ogrodzie

Ice Dance trochę się skurczyły od mrozu, ale i tak toffam je mocno

Mała Eleczka 06:38, 24 lis 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

jeszcze dużo do zrobienia większość posadzonych roślin jesienią tamtego roku nie podrosła dużo, bo za mocno je podzieliłam. Za to trawy dały radę mimo mocnego dzielenia.
Molinia, stipa, ML, buchanani, ice dance i sesleria, praire rosły w oczach. Gorzej było z everillo, tatrakiem i ptasimi łapkami.

Nadrobia w przyszlym...tego Everillo nigdzie nie udalo się kupic
Mała Eleczka 17:31, 23 lis 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Tylko urody dodał
Aguś, ale ci wszystko bujnęło, jaki piękny ogród stworzyłaś, szybko ci poszło

jeszcze dużo do zrobienia większość posadzonych roślin jesienią tamtego roku nie podrosła dużo, bo za mocno je podzieliłam. Za to trawy dały radę mimo mocnego dzielenia.
Molinia, stipa, ML, buchanani, ice dance i sesleria, praire rosły w oczach. Gorzej było z everillo, tatrakiem i ptasimi łapkami.
Moja bajka 23:49, 20 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Zobaczcie jak fajnie rozrosły się Ice Dance . Wiosną takie maleństwa oddzieliłam od mamci, a teraz są już takie duże

Wbrew pozorom chyba jednak odrobinkę zagęścił się mój niwaki z jałowca. Wydawało mi się, że stoi w miejscu, ale te chmurki wydają się być ociupinkę gęstsze.
[/img]

Super masz to poidło dla ptaków
Moja bajka 20:20, 19 lis 2015

Do góry
Zobaczcie jak fajnie rozrosły się Ice Dance . Wiosną takie maleństwa oddzieliłam od mamci, a teraz są już takie duże

Wbrew pozorom chyba jednak odrobinkę zagęścił się mój niwaki z jałowca. Wydawało mi się, że stoi w miejscu, ale te chmurki wydają się być ociupinkę gęstsze.

tak wyglądał po wiosennym cięciu, a teraz jest taki. Szału nie ma, ale coś tam się zagęścił. W każdym razie troszkę bardziej go widać. Jak myślicie?

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:06, 19 lis 2015

Do góry
Luki rabata wejściowa jest super powiedz mi tam jest ice dance i ta ładna brązowa to jaka?
specem jestem nie - "ta brązowa to jaka"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:33, 18 lis 2015

Do góry
Danusiu ja Twoją rabatę widzę tak W obwódce rozchodniki matrona, a wiosną tulipany, których liście idealnie znikają w rosnących rozchodnikach, przetestowany sposób. Między bukszpanami turzyce Ice Dance lub seslerie(na tych się nie znam) i nie za wysokie jeżówki o różowych kwiatach, kilka sztuk 5-7 by zrobić taki ładny akcent kolorystyczny. Do tego od strony tarasu na wiosnę krokus o jakimś wyrazistym kolorze by było widać z daleka
Rabata nawiązywałaby do Magnoliowej kolorystycznie, a rośliny wprowadziłyby zmienność na rabacie

Reniu napiszę wieczorem.

Ewo w tych miejscach gdzie trawa nigdy nie była wysiewana tylko sama wyrosła na ziemi z bogatą zawartością pobudowlaną jest ładny zielony kolor, reszta miejsc pożółknięta i szpeci, także podwórko mam w melanżach żółto zielonych

Gosiu będę wiankował i choinkował i powiem szczerze, że o takim grupowym wiankowaniu też myślałem. Trze ba znaleźć jakąś miejscówke bo do mnie to chyba najdalej wszyscy mają chociaż nie wiem jak będzie z moją bardzo kiepską mobilnością w tym roku
Ogród z pergolą 13:24, 15 lis 2015

Do góry
Przemek myślę o żurawce citronelce jak u sylwii

albo carex ice dance przed rodkami. wczesniej myslałam o red baronie ale tam chyba za cieniście dla nich, nie wybarwiły by sie chyba tak ładnie. nie mam pojecia jeszcze co za rodkami a przed serbami bo jak to wszystko porośnie to wydaje mi się ze cimno troszku sie zrobi
Moja bajka 19:00, 14 lis 2015

Do góry
Mahonia jest teraz niemal czarna

Ice Dance fajnie się rozrastają
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 14:09, 14 lis 2015

Do góry
Hmm na wiosne bede robila taras to pewnie zajme sie tymi podkladami. Szkoda, ze czlowiek nie jest alfa i omega i nie wie wszystkiego od razu. A co do skarpy to na niej chcialam posadzic tylko jalowce sosny i na jej pocztaku gdzie skarpa jest mniej stroma wlasnie ten swierk iseli fastigiate co juz siedzi i choiny. Na krwedzi poprowadze linie liliowcow a nastepnie te turzyce? Ice dance troche dalej niz to jest w tej chwile na zdjeciu i znowu zakoncze liliowcami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies