leon60
19:22, 18 sty 2016

Czas najwyższy na planowanie 
Otóż po drugiej stronie podjazdu po wyburzeniu szopy powstanie dziwnego kształtu rabata oznaczona na czerwono i chciałabym ją mądrze zagospodarować.
Przylega do budynku gospodarczego, który kiedyś będzie garażem i kawałka trawnika. Trawnik kiedyś zniknie na rzecz bruku a przylegający tu narożnik rabaty będzie musiał iść po łuku...(inaczej nie wjedzie do garażu) nie wiem kiedy to będzie ale trzeba to brać pod uwagę.
Planuję kontynuować żywopłot ze świerków serbskich 2 może 3 ekrany i nasadzenie które zepną rabaty przy ogrodzeniu w całość. Myślę, że powinny być one równoległe do linii podjazdu i szpaleru ML ( niebieska linia)
Na pewno muszą znaleźć się tutaj dwa graby fastigiata
W przechowalniku mam również:
- miskanty Graziella, Krater
- jeżówki purpurowe
- zawilce Konigin Charlotte
- seslerię jesienną
- seslerię skalną
- carex Ice Dance
- bergenię
może część dałaby się wykorzystać
Co bym chciała tak do końca nie wiem
na pewno trawiasto i jak wszędzie zimozielono na brzegu. Może powtórzyć choiny Jedelloh z molinią Edith Dudszus lub cyprysiki by nie było łyso wiosną? może kolejne rozplenice, berberysy ? chwilowo po głowie chodziły mi także hortki ale nie wiem
Jak to widzicie ???

Otóż po drugiej stronie podjazdu po wyburzeniu szopy powstanie dziwnego kształtu rabata oznaczona na czerwono i chciałabym ją mądrze zagospodarować.
Przylega do budynku gospodarczego, który kiedyś będzie garażem i kawałka trawnika. Trawnik kiedyś zniknie na rzecz bruku a przylegający tu narożnik rabaty będzie musiał iść po łuku...(inaczej nie wjedzie do garażu) nie wiem kiedy to będzie ale trzeba to brać pod uwagę.
Planuję kontynuować żywopłot ze świerków serbskich 2 może 3 ekrany i nasadzenie które zepną rabaty przy ogrodzeniu w całość. Myślę, że powinny być one równoległe do linii podjazdu i szpaleru ML ( niebieska linia)

Na pewno muszą znaleźć się tutaj dwa graby fastigiata

W przechowalniku mam również:
- miskanty Graziella, Krater
- jeżówki purpurowe
- zawilce Konigin Charlotte
- seslerię jesienną
- seslerię skalną
- carex Ice Dance
- bergenię
może część dałaby się wykorzystać

Co bym chciała tak do końca nie wiem

Jak to widzicie ???