Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:05, 19 sty 2016

wilana napisał(a)
Witaj Aniu,
przeczytałam i jestem już na bieżąco. Zainteresował mnie pomysł na budleję. Mam aż 4 i muszę je przesadzić bo są ciut za duże. Moi chłopcy nie pozwalają mi ich wywalić ze względu na motyle. Dam im jeszcze szanse.
Ewo, witaj u mnie Cieszę się, że zajrzałaś, zapraszam częściej
Serio przeczytałaś wątek? Podziwiam, tym bardziej, że u mnie dużo nieogrodowiskowych tematów Zobaczymy czy moja budleja przeżyje zimę. Ja mam jakąś mniejszą odmianę

kamila66 napisał(a)
Lubie takie gęste rabaty ale czy prócz cisów będzie tam coś zimozielonego? Zima w Polsce długa a to jednak przedogródek jest w związku z tym stawiałabym chodź w części na okazy zimozielone.
No patrz Kamilka i rozwaliłaś mi koncepcję Myślałam, że powiążę trawy, hortki zimą też fajnie wyglądają i będzie ok To może dać jakieś kulki na pniu? Jola ma tak chyba z trzmielinami i do tego takie kuleczki z runianki?

Katkak napisał(a)
Hihi, to działamy podobnie .
Kasiu, to bieganie z doniczkami strasznie fajne jest Już się nie mogę doczekać

MirellaB napisał(a)
Aniu na gracki potrzebujesz 1 m odległości, tak mi pisała Paulinka dla mnie królowa gracków Na hortensje i rozplenice też powinnaś po 1 m przyjąć

Najpierw zastanów się nad wytyczeniem dokładnie rabaty, a potem rośliny. Pomysł z doniczkami u mnie się przyjął, zawsze rozstawosi i patrzę jak będzie wyglądało
Mirelko, dziękuję Ci bardzo za tak ważne informacje na temat odległości Pomysł z doniczkami na pewno będę tutaj testowała i Was zamęczała pytaniami
kamila66 07:56, 20 sty 2016

"No patrz Kamilka i rozwaliłaś mi koncepcję Myślałam, że powiążę trawy, hortki zimą też fajnie wyglądają i będzie ok To może dać jakieś kulki na pniu? Jola ma tak chyba z trzmielinami i do tego takie kuleczki z runianki?"

Nic nie chcę rozwalać Tobie ma się podobać to tylko sugestia.
Takie rabaty bardzo mi się podobają Gdyby to nie był przedogródek to bym podpisała się pod Twoimi planami 4 kończynami w tej sytuacji zapaliła mi się lampka, abyś ją jednak czymś dopełniła.
Wielokrotnie bywa tak, że te zimozielone rośliny są niewidoczne latem, dopiero swoją odsłonę mają właśnie zimą

AnnaCh 08:36, 20 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Nic nie chcę rozwalać Tobie ma się podobać to tylko sugestia.
Takie rabaty bardzo mi się podobają Gdyby to nie był przedogródek to bym podpisała się pod Twoimi planami 4 kończynami w tej sytuacji zapaliła mi się lampka, abyś ją jednak czymś dopełniła.
Wielokrotnie bywa tak, że te zimozielone rośliny są niewidoczne latem, dopiero swoją odsłonę mają właśnie zimą
Kamilko masz absolutną rację, dzięki Po to właśnie jest to forum, żeby wbijać do głowy dobre i lepsze rozwiązania Tak wczoraj nie mogłam zasnąć i myślałam o tej rabacie i stwierdziłam, że dodam kulki na pniu, tylko jeszcze nie wiem z czego. Zobaczę jakie będą, trzmieliny lub tuje, ale bardzej podobają mi się trzmieliny. No i myślałam o tej obwódce, chciałam dać runiankę, ale przecież ice dance też są zimą
ren133 09:24, 20 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu a może troszkę powiększyć

Aniu
Nie mogę w pracy nic Ci narysować więc posiłkuję się tym kształtem rabaty.
Jak ma być zimozielono ja widziałabym 3 stożki posadzone po prawo od dołu od największego do najmniejszego a przed nimi rozrzucone carexy może evergold - rozjaśniłyby rabatę i zimą też ładnie wyglądają ... wiosną mogłyby tutaj kwitnąć cebulowe
wilana 09:29, 20 sty 2016

Aniu
ja lubię wątki, w których się coś dzieje a Twój jest właśnie taki. Zostaję i będę się wtrącać co jakiś czas .
Dominika11 09:30, 20 sty 2016

podgladam i czekam na efekty i decyzje
iwka 09:35, 20 sty 2016

Piękne stożki ma Ana, nie wiem czy widziałaś

AsiaK_Z 09:50, 20 sty 2016

Wleciałam do Ciebie, bo ostatnio dość często się mijamy
Wątek przejrzałam. Mnóstwo pracy włożone w tworzenie swojego miejsca na ziemi. Efekty bardzo fajne. Wiata... też mi się taka marzy.
Jasio rośnie jak na drożdżach
Będę zaglądać
Karol99 09:58, 20 sty 2016

Podglądam. Niestety nie wiem co doradzić, stozki wydają mi się lepszym pomysłem, ale cena pewnie też wyższa.
AnnaCh 10:17, 20 sty 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
Nie mogę w pracy nic Ci narysować więc posiłkuję się tym kształtem rabaty.
Jak ma być zimozielono ja widziałabym 3 stożki posadzone po prawo od dołu od największego do najmniejszego a przed nimi rozrzucone carexy może evergold - rozjaśniłyby rabatę i zimą też ładnie wyglądają ... wiosną mogłyby tutaj kwitnąć cebulowe
Renatko, ale myślisz, że można połączyć te rabatki z tym paskiem żurawek obok chodnika? Co do stożków, to powiem jak na spowiedzi boję się wszelkich kulek i stożków, które trzeba ciąć Wystrzegam się tego jak tylko mogę, jak ma coś u mnie być kulką, to kupuję roślinkę, która sama tak rośnie. Boję się, że sobie nie poradze z cięciem.