Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anabuko1 18:41, 20 sty 2016

A prawda, Rysunek całkiem dobrze wyszedł.
Projekt też , hortensje i trawy widzę. A na pniu to??
Te niskie koło hortensji mogą być jeszcze tulipany.Póki hortki podrosną one przekwitną
ryska 19:12, 20 sty 2016

Aniu a może nie jedna roślina na pniu tylko 3, coś na wzór mojego ulubionego ogrodu Sylwii? https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=1104
MirellaB 19:13, 20 sty 2016

Aniu jak dla mnie to jest ok, bo wiesz, że ja lubię takie zestawienia

Te wysokie to tuje czy cisy?
Trzmieliny na pniu szt.3
Hortensje szt.2
Gracki szt.2
obwódka jakieś kulki i trawki tak? A jakie wybrałaś?

Rozplenice jeszcze byś tam wcisnęła?

A przed hortensjami cebulowe irysy syberyjskie, które zakwitną zanim hortki ruszą, a potem będą ich liście jako trawa robiły Ja tak będę miała - Toszka mi podpowiedziała i uważam, że to znakomity pomysł
AnnaCh 19:18, 20 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
A prawda, Rysunek całkiem dobrze wyszedł.
Projekt też , hortensje i trawy widzę. A na pniu to??
Te niskie koło hortensji mogą być jeszcze tulipany.Póki hortki podrosną one przekwitną
Aniu, przepraszam, moje gapiowstwo, nie napisałam co to. Więc tak cisy w tle, bo już rosną Dwa miskanty gracillimus, dwie hortensje limelight, trzy kulki z trzmieliny na pniu. Z przodu kulki to tuje bowling ball lub golden tuffet podsadzone ice dance. Oczywiście wetknę tam jeszcze tulipanów
AnnaCh 19:21, 20 sty 2016

ryska napisał(a)
Aniu a może nie jedna roślina na pniu tylko 3, coś na wzór mojego ulubionego ogrodu Sylwii? https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=1104
Ale tam są Reniu trzy kulki na pniu
AnnaCh 19:24, 20 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Aniu jak dla mnie to jest ok, bo wiesz, że ja lubię takie zestawienia

Te wysokie to tuje czy cisy?
Trzmieliny na pniu szt.3
Hortensje szt.2
Gracki szt.2
obwódka jakieś kulki i trawki tak? A jakie wybrałaś?

Rozplenice jeszcze byś tam wcisnęła?

A przed hortensjami cebulowe irysy syberyjskie, które zakwitną zanim hortki ruszą, a potem będą ich liście jako trawa robiły Ja tak będę miała - Toszka mi podpowiedziała i uważam, że to znakomity pomysł
Mirelko, super, że się podoba, szczególnie, że to mój debiut rysowniczy (w sumie to całkiem spoko wyszło)
Te wysokie to cisy, bo już tam rosną. Obwódka z kulek tujek chyba bowling ball lub golden tuffet, trawki to ice dance. W sumie wszystko zimnozielone oprócz hortek i miskantów Zobaczę co z rozplenicami, czy gdzieś się jeszcze zmieszczą, ale to jak posadzę.
Dzięki za pomysł z irysami
ryska 19:27, 20 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Ale tam są Reniu trzy kulki na pniu

Odniosłam się do rysunków z 391 strony zamiast do Twego dzieła ostatniego ale już jestem na bieżąco

MirellaB 19:27, 20 sty 2016

Aniu, a jakie hortki wybrałaś, bo z tego co wiem to miskanty ML trochę niskie do hortensji np. Limek czy Vanillek, raczej dziewczyny radziły gracki

ML do niższych hortek np. bobo czy little lime
MirellaB 19:29, 20 sty 2016

Aniu, a Ty masz pieska?
AnnaCh 19:29, 20 sty 2016

ryska napisał(a)
Odniosłam się do rysunków z 391 strony zamiast do Twego dzieła ostatniego ale już jestem na bieżąco
No i jak na bieżąco?
A pomysł z żywopłocikiem bukszpanowym, a w nim tulipanami wykorzystam w kółku przy klonie