Martuś dzięki za podpowiedzi Każda propozycja mile widziana. Nie ukrywam, że duże znaczenie przy podejmowaniu decyzji będzie miała cena Za brzozę wielopniową zażyczyli sobie 400 zł. A takiej sumy na jedno drzewo nie posiadam.
Małgosiu teraz doczytałam, że bukszpany planujesz już gdzie indziej Rabatki i tak nie widzisz zimą więc ja bym głosowała za żurawkami na najniższe piętro. U mnie po tegorocznej zimie żurawki są takie same jak w pełni sezonu
Planujesz tą rabatkę zrobić w linii prostej czy tak jak u Any zaokrągloną?
Plan na dziś nie wykonany nawet w 1% Kupiłam nasiona surfinii i z ogrodniczych spraw to wszystko Za to posiedziałam sobie w ogrodzie i podumałam nad moim miejscem wypoczynkowym Marzenka ma rację, tam musi być coś o kolumnowym pokroju.Oczywiście drzewo liściaste bo iglaków już wystarczy. Zadanie na następny tydzień- wyszukać coś odpowiedniego
Małgosiu kanapa też potrzebna A w ogrodzie jeszcze popracujesz, choć wiem jak po takiej zimowej przerwie człowiek pragnie chociażby zwykłego pogrzebania w ziemi Jeszcze troszkę przestawimy zegarki to i dzień będzie dłuższy
Marcie przekażę słowa uznania za wizualizację Hortensja z żurawką jest przepiękna, do tego moje ulubione rozchodniki- bardzo ładna rabata z tego wyjdzie Ja u siebie mam już dużo żurawki i tylko dla tego chcę coś innego.
Aguś w następnym tygodniu pracuję. Brzozy już nieaktualne, plan zmieniony o 180 st. A szkółki kochana powoli zaczynają sezon. Pierwsza w Krotoszynie zaczyna kopać od 3 marca, a u Marszałka ciut póżniej
Ale ci zazdroszczę............mnie juz serce rwie sie do ogrodu ale praca w godzinach 9-17 uniemozliwia bo ciemno jak wracam jest, a w sobote.........mam zapowiedziany transport nowej kanapy wiec bede walczyc z przestawianiem mebli w domu wiec z ogrodu znowu nici....chociaz z kanapy sie ciesze
Kule z bukszpanu zaplanowałam na rabacie po prawo, na żwirku a poza tym obwódke z bukszpanu z kolei chciałam dac na różance, wiec nie wiem czy z tym bukszpanem tam tez sie jeszcze "pchac".
Ten fragment rabaty jest troche schowany za wielkim, szerokim świerkiem wiec z okien ani z tarasu nie widze go zimą, a to przemawia za zurawkami bo zima i wczesna wiosna nie bede go oglądac i to że "łysy" nie bedzie mi przeszkadzac az tak bardzo . Dopiero jak wiosna sie zacznie na dobre, tak ze spędza sie czas w ogrodzie to bede oglądac ten fragment ogrodu.
Raczej mysłałam o rabacie w takim charakterze jak u Any, (wkleje jej rabate) a u niej sa przed hortkami wyższe rozchodniki a niższe pietro to zurawki, z boku ma miskanty gralicimusy, moze tak to zaaranzuje jak tu :
U mnie dziewczyny radzą coś zimozielonego Hortki i miskanty na wiosnę wycinasz i jest łyso. Żurawki jak nie ma ostrej zimy zdobią cały czas, moje na dzień dzisiejszy wyglądają jak na jesień zeszłego roku Jak nie żurawki to może obwódka z bukszpanu lub kule?
Mam u siebie z wczoraj projekt, hortki, miskanty, bukszpan i carexy biało-zielone. Zapraszam
Jagódka tylko proszę bardzo abyś tej zimy już do nas nie wysyłała. Skieruj ją na Antarktydę, tam niech będzie zimno i biało. Pamiętam jak kilka tygodni temu zrobiłaś nam ''prezent'' zimowy. Na szczęście dużo z tego prezentu nie dotarło na Dolny Śląsk