Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:02, 21 lut 2014

Do góry
Martuś dzięki za podpowiedzi Każda propozycja mile widziana. Nie ukrywam, że duże znaczenie przy podejmowaniu decyzji będzie miała cena Za brzozę wielopniową zażyczyli sobie 400 zł. A takiej sumy na jedno drzewo nie posiadam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:57, 21 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Aguś w następnym tygodniu pracuję. Brzozy już nieaktualne, plan zmieniony o 180 st. A szkółki kochana powoli zaczynają sezon. Pierwsza w Krotoszynie zaczyna kopać od 3 marca, a u Marszałka ciut póżniej

szkoda, jakoś nie możemy zgrać się na kawusię
To koniecznie musimy jechać na zakupy do Krotoszyna
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:39, 20 lut 2014

Do góry
Małgosiu teraz doczytałam, że bukszpany planujesz już gdzie indziej Rabatki i tak nie widzisz zimą więc ja bym głosowała za żurawkami na najniższe piętro. U mnie po tegorocznej zimie żurawki są takie same jak w pełni sezonu
Planujesz tą rabatkę zrobić w linii prostej czy tak jak u Any zaokrągloną?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:30, 20 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Odpoczynek wywołuje natchnienie

Moim Natchnieniem, inspiracją, bodżcem do działania i dobrym duszkiem to Ty jesteś dziewczyno
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:00, 20 lut 2014

Do góry
Plan na dziś nie wykonany nawet w 1% Kupiłam nasiona surfinii i z ogrodniczych spraw to wszystko Za to posiedziałam sobie w ogrodzie i podumałam nad moim miejscem wypoczynkowym Marzenka ma rację, tam musi być coś o kolumnowym pokroju.Oczywiście drzewo liściaste bo iglaków już wystarczy. Zadanie na następny tydzień- wyszukać coś odpowiedniego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:55, 20 lut 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
A ja skromnie powiem, ze zamiast agawy dałabym żurawkę Berry Smoothie lub Georgia Peach

Bogda żurawek u mnie już za dużo na takim małym kawałku ogrodu i dlatego idę w tym roku w trawy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:51, 20 lut 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Ale ci zazdroszczę............mnie juz serce rwie sie do ogrodu ale praca w godzinach 9-17 uniemozliwia bo ciemno jak wracam jest, a w sobote.........mam zapowiedziany transport nowej kanapy wiec bede walczyc z przestawianiem mebli w domu wiec z ogrodu znowu nici....chociaz z kanapy sie ciesze

Małgosiu kanapa też potrzebna A w ogrodzie jeszcze popracujesz, choć wiem jak po takiej zimowej przerwie człowiek pragnie chociażby zwykłego pogrzebania w ziemi Jeszcze troszkę przestawimy zegarki to i dzień będzie dłuższy
Marcie przekażę słowa uznania za wizualizację Hortensja z żurawką jest przepiękna, do tego moje ulubione rozchodniki- bardzo ładna rabata z tego wyjdzie Ja u siebie mam już dużo żurawki i tylko dla tego chcę coś innego.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:41, 20 lut 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
Polinka, a gdzie Ty już kupujesz brzozy? Jedziesz do jakiejś szkółki?
A w następnym tygodniu masz wolne, czy pracujesz?

Aguś w następnym tygodniu pracuję. Brzozy już nieaktualne, plan zmieniony o 180 st. A szkółki kochana powoli zaczynają sezon. Pierwsza w Krotoszynie zaczyna kopać od 3 marca, a u Marszałka ciut póżniej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:38, 20 lut 2014

Do góry
Topola napisał(a)
Łoo matko, wpadam po przerwie, a tu już wiosna, już prace rozpoczęte, nawet trawa zielona... . No i szykują się rewolucje. Trzymam kciuki.

Krzysiek kciuki na pewno się przydadzą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:37, 20 lut 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Paulinko piekne te Martusi projekty z brzozami super
Ten drugi pod plotem bardzo elegancki
No i przy takich planach i wiosnie jaka macie nie mam sumienia wysylac wam mrozu i sniegu juz zatrzymam tutaj a niech tam
pozdrawiam

Jagoda dziękuję za pochwały, przekażę Marcie
A wiosnę wygonimy daleko, daleko aby i u Ciebie zielono szybko było
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:15, 20 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Plan na dziś wykonany:
Miskanty wycięte, żurawki poczyszczone, hortenesje przycięte, zimozielone podlane, część smaragdów wyczyszczona

Jutro:
dokończyć smaragdy, poczesać kostrzewy

Sobota
Na 90 % sadzenie brzóz.

Tak więc i u mnie sezon rozpoczęty

Ale ci zazdroszczę............mnie juz serce rwie sie do ogrodu ale praca w godzinach 9-17 uniemozliwia bo ciemno jak wracam jest, a w sobote.........mam zapowiedziany transport nowej kanapy wiec bede walczyc z przestawianiem mebli w domu wiec z ogrodu znowu nici....chociaz z kanapy sie ciesze
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:12, 20 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie dziewczyny radzą coś zimozielonego Hortki i miskanty na wiosnę wycinasz i jest łyso. Żurawki jak nie ma ostrej zimy zdobią cały czas, moje na dzień dzisiejszy wyglądają jak na jesień zeszłego roku Jak nie żurawki to może obwódka z bukszpanu lub kule?
Mam u siebie z wczoraj projekt, hortki, miskanty, bukszpan i carexy biało-zielone. Zapraszam

Kule z bukszpanu zaplanowałam na rabacie po prawo, na żwirku a poza tym obwódke z bukszpanu z kolei chciałam dac na różance, wiec nie wiem czy z tym bukszpanem tam tez sie jeszcze "pchac".
Ten fragment rabaty jest troche schowany za wielkim, szerokim świerkiem wiec z okien ani z tarasu nie widze go zimą, a to przemawia za zurawkami bo zima i wczesna wiosna nie bede go oglądac i to że "łysy" nie bedzie mi przeszkadzac az tak bardzo . Dopiero jak wiosna sie zacznie na dobre, tak ze spędza sie czas w ogrodzie to bede oglądac ten fragment ogrodu.
Raczej mysłałam o rabacie w takim charakterze jak u Any, (wkleje jej rabate) a u niej sa przed hortkami wyższe rozchodniki a niższe pietro to zurawki, z boku ma miskanty gralicimusy, moze tak to zaaranzuje jak tu :

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:06, 20 lut 2014

Do góry
Polinka, a gdzie Ty już kupujesz brzozy? Jedziesz do jakiejś szkółki?
A w następnym tygodniu masz wolne, czy pracujesz?
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:18, 19 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Czyli możemy gratulować awansu na nadleśniczego?

Dzięki za wizytę. Nic z tych rzeczy. Nigdy nie pracowałem w zawodzie .
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 18:06, 19 lut 2014

Do góry
Topola napisał(a)

Cześć, no faktycznie troszkę zeszło. Zmiany, zmiany, zmiany (w życiu zawodowym)

Czyli możemy gratulować awansu na nadleśniczego?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:53, 19 lut 2014

Do góry
Dubelek Macham wiosennie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:53, 19 lut 2014

Do góry
U mnie dziewczyny radzą coś zimozielonego Hortki i miskanty na wiosnę wycinasz i jest łyso. Żurawki jak nie ma ostrej zimy zdobią cały czas, moje na dzień dzisiejszy wyglądają jak na jesień zeszłego roku Jak nie żurawki to może obwódka z bukszpanu lub kule?
Mam u siebie z wczoraj projekt, hortki, miskanty, bukszpan i carexy biało-zielone. Zapraszam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:52, 19 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Joanka u Ciebie jeszcze śnieg? Mam nadzieję, że jak najszybciej zniknie i wiosna zawita do Ciebie na całego

Polinko, też mam nadzieję że nareszcie zginie i będę mogła w weekend coś podziałać w ogrodzie.
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:47, 19 lut 2014

Do góry
Joanka u Ciebie jeszcze śnieg? Mam nadzieję, że jak najszybciej zniknie i wiosna zawita do Ciebie na całego
Ogródeczek jagody99 17:25, 19 lut 2014

Do góry
Jagódka tylko proszę bardzo abyś tej zimy już do nas nie wysyłała. Skieruj ją na Antarktydę, tam niech będzie zimno i biało. Pamiętam jak kilka tygodni temu zrobiłaś nam ''prezent'' zimowy. Na szczęście dużo z tego prezentu nie dotarło na Dolny Śląsk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies