Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 21:35, 10 cze 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Mirko fajnie, że znalazłaś chwilkę na O. Czytałam u Eli, że już mieszkacie. Teraz pewnie łatwiej zadbać o rośliny, ale i dużo pracy przy domu. Pozdrawiam serdecznie.

Gosiu zaglądam ale mało już piszę. Nawet nie wiesz jak fajnie się mieszka choć jeszcze dużo do zrobienia.

Zielony AZYL 21:34, 10 cze 2019

Do góry

Nowocześnie z różAnką :D 21:33, 10 cze 2019
Do góry
anna_t napisał(a)
Peonie dla Agi. U mnie nie chcą kwitnąć ale moim zdaniem nawet same liście są ładne
może za głęboko posadziłaś, wtedy nie kwitną. W sierpniu spróbuj je podnieść, to podobno pora na ich przesadzanie. Choć ja swoje wiosną też przesadzałam i nawet kwitną.
Mirkowy ogród (początki) 21:28, 10 cze 2019

Do góry
Elu za radą Toszki ciachnęłam w marcu czubki serbom. Długo się zbierały wiosną z wypuszczenie igieł ale już teraz widzę że dobrze zrobiłam.

Może Toszka do mnie zajrzy to oceni.
Zielony AZYL 21:26, 10 cze 2019

Do góry
Nowe nabytki: Piórówka japońska Hameln

Jeżówka Honeydew Echinacea

I Penstemon palczasty Husker Red- muszę mieć więcej

Mokradło... i mój ogród 21:23, 10 cze 2019
Do góry
MalgosiaW napisał(a)

To będzie dużo dużych okien Ale jak wyjdzie zobaczymy

Kocham biel

Ja też kocham
Też mam te 3 surfinie, jeszcze nie wsadziłam, bo nadprogramowe i zastanawiam się w co wsadzić bo zwisłe są.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:21, 10 cze 2019

Do góry
Dzisiaj był upał straszny ,ale kwiatuchy radzą sobie świetnie

Ogród do odnowy 21:18, 10 cze 2019

Do góry
Skoro jesteś to powiedz co z nią zrobić? Zdecydowanie jest za duża do tego miejsca. Chyba to nie jest dla niej miejsce? Rozszalała się ale kwiaty bardzo marnie wyglądają

a tu Augusta Luise.... na pniu

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:12, 10 cze 2019

Do góry

rabatka się zagęszcza; )

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:11, 10 cze 2019

Do góry
Modernizowany w zeszłym sezonie cypelek
wiosną wyglądał tak

A na początku lata tak

Dobrze się tam wpasowała rutewka orlikolistna. Zobaczymy, co będzie dalej.

Na końcu jednego z półksiężyców rośnie magnolia. Brakowało jej czegoś w nóżkach. Wykorzystałam radę Toszki, żeby podsadzać magnolie liliowcem Stella d'oro. Nieźle to wygląda. Szkoda tylko, że magnolia ciągle jest niewiele wyższa od liliowców.

Uformowały się peruczki na perukowcu. Bardzo traci wtedy na urodzie. Strasznie ponuro wygląda. Najbardziej go lubię jesienią i tylko z powodu jego jesiennej odsłony znoszę jego ponurą obecność.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:11, 10 cze 2019

Do góry
Różanecznikowa kępa już przekwitła, zostały wspomnienia:
i kwiatostany do wyłamania

Suche lato w tamtym roku spowodowało, że w tym roku kwitnienie było trochę mniejsze

Staram się hartować rośliny, ale rododendrony zdecydowanie lubią wilgoć i mają płytki, szybko wysychający system korzeniowy
W okresie gdy kwitną i zawiązują kwiatostany na kolejny rok, potrzebują dużo wody

Panujące upały nie są zbyt sprzyjające, tym bardziej, ze mieszkam w pobliżu ogródków działkowych i wieczorem wody..brak. Kiedyś zadzwoniłam do wodociągów zgłosić awarię, to Pan przyjmujący zgłoszenie mnie wysmiał i stwierdził..Pani spokojnie poczeka..
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:10, 10 cze 2019

Do góry

Szalone

Między brzozami 21:09, 10 cze 2019

Do góry
Drzewka po-światecznego nie kupiłam ale posadziłam jodłę kalifornijską z dużą bryłą korzeniową ostatecznie jest za różanecznikami, miała iść w lewy narożnk działki za brzozy, ale jakoś szkoda mi było sadzić tam już takie duże drzewo

Za brzozami a raczej pod nimi posadziłam trochę bylin, a w narożnik przyjdzie taka sama jodła ale mała sadzonka i będę cierpliwie czekać aż urośnie

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:08, 10 cze 2019

Do góry
Podpieklam się ufff dzisiaj i troszkę popracowalam

Ogród do odnowy 21:03, 10 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Zobacz, zakwitła mi taka naparstnica, czy ona podobna do tych które miałyśmy ?

Kasiu takiej nie miałam, Ty kupowałaś w takim kolorze

Miałyśmy Illumination Raspberry tak wyglądała
Blaski i cienie nowego życia 21:00, 10 cze 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Ulcia czytam o nieszczęsnej ćmie bukszpanowej i nie mogę uwierzyć, że dotarła do Ciebie. Widziałam już u innych dziewczyn na ogrodowisko, u Naszej Toszki też, szok ;(
Dzielna jesteś
A edenka wymiata, może kiedyś ją sobie kupię

Kup sobie bo ma piękne kwiaty

A mam jeszcze inne róże

NN

Chopin powalajacy zacwielkość kwiatu

Blaski i cienie nowego życia 20:57, 10 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja mam dwie doniczki pomidorów , dostałam wiec muszą rosnac , wielkie krzaczyska , postawiłam pod dachem przy wejsciu do domu.

To coś masz nie od pierwsej osoby słyszę o uprawie pomidorów w donicach. Bo jeśli nie ma folii to w gruncie się nie udają albo różnie bywa.

Sałatę mam nawet przy tarasie bo w gruncie były małe szanse. Teraz dopiero się wzięły za siebie w warzywniku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:56, 10 cze 2019

Do góry
Roocika napisał(a)
Haniu czy rugosę masz tylko 1 krzaczek? Zastanawiam się czy nie obsadzić nią skarpy pod tarasem, żeby mi pachniała, ale się trochę boję, czy nie będzie brzydka i czy poradzę sobie z nią jak się rozrośnie. Co przy niej musisz robić w ciągu roku, tniesz czy nie? Skarpa ma duże nachylenie, ale sięgam do szczytu. Dosadzilabym jakieś miskanty i rozplenice. Co myslisz? A może lepsze zwykle okrywowe fairy ?

Te moje dwie rugosy są uszlachetnione (odmianowe). Niestety nie zapamiętałam nazwy. Rosną u mnie od 4 lat. Przycinam je kosmetycznie. Jedna w ogóle nie wypuszcza odrostów (przy tarasie), ta druga niewielkie.

Druga jest jaśniejsza.

Obie intensywnie pachną, z płatków można robić konfiturę różaną. Owoce są ozdobne zimą.
Blaski i cienie nowego życia 20:54, 10 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
O paskudztwie doczytałam, podziwiam Cię za to samozaparcie w ręcznym zbieraniu, kręgosłup dostał za swoje, ja wymiękłabym na pewno.
Ślicznie kwitną Edenki, ten rok chyba im służy, no i masy już nabrały.
Uwielbiam takie nieoczywiste stoliki na tarasie i w każdym innym miejscu, gdzie można przysiąść i kawkę wypić albo chociażby podumać
Miłej niedzieli i zasłużonego odpoczynku

Edenki dla Ciebie. W zeszłym roku oglądałam Twoje i zastanawiałam się nad swoimi. Teraz muszę wrócić do fotek z ich cięcia
Obawiam się że przy tej pogodzie szybko przekwitną.

To pierwsza przycięta i teraz najmocniejsza i najbardziej obsypana

A to dwie następne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies