Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:07, 09 lip 2019

anna_g napisał(a)
Te buksiki fajnie Ci się już zagęściły - bardzo dobrze wyglądają.
A jakieś jasne żurawki przed nie?

zerknij Ulcia na priv.

Jasnych żurawek się wyzbyłam bo kłopot był z nimi. A miejsce nasłonecznione latem ostro. Już to przerabiałam.
anna_g 10:09, 09 lip 2019

Urszulla napisał(a)

Jasnych żurawek się wyzbyłam bo kłopot był z nimi. A miejsce nasłonecznione latem ostro. Już to przerabiałam.

No to sprawa jasna Tak kolorystycznie mi się tylko skojarzyło Miałam długą ogrodową przerwę to i muszę się na nowo dokształcić
Urszulla 10:14, 09 lip 2019

anna_g napisał(a)

No to sprawa jasna Tak kolorystycznie mi się tylko skojarzyło Miałam długą ogrodową przerwę to i muszę się na nowo dokształcić

U mnie nie wszystko rośnie tam gdzie bym chciała

Biorę się za śniadanie i robotę
mira 10:15, 09 lip 2019

a ja myślałam że pod murem masz suchsze miejsce - to irysy nie one najlepiej nawet na takich podwyższonych miejscach -
biorę przykład idę popracować do ogrodu

pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:22, 09 lip 2019

Jak przyjedziesz to z anabel strong popróbujemy Mam dwie nie wiem czy się uda odsadzić, ale patyków mogę daćI siewki ciemierników mam jak byś chciała
Urszulla 19:38, 09 lip 2019

mira napisał(a)
a ja myślałam że pod murem masz suchsze miejsce - to irysy nie one najlepiej nawet na takich podwyższonych miejscach -
biorę przykład idę popracować do ogrodu

pozdrawiam

Normalnie pod murem są suche miejsca ale u mnie schodzi tam nadmiar wody szczególnie przy opadach. Tej wiosny wszystko stało w wodzie. Wzeszły werbeny hastata, miejscani kosmosy, przeżył liliowiec. Chciałam tam trawy ale obawiam się będzie z nimi kłopot. Jak przyjdzie ziemia to się może to trochę zmieni.

Pracy mam ogrom, ogarnęłam dziś kolejne 3m rabaty. Zostało ma jutro cięcie 3 bulszpanów i to co pod nimi.

A dziś zakwitła jedyna lilia którą mam

Urszulla 19:43, 09 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak przyjedziesz to z anabel strong popróbujemy Mam dwie nie wiem czy się uda odsadzić, ale patyków mogę daćI siewki ciemierników mam jak byś chciała

Bardzo chętnie

A tu aster od Ciebie się rozrósł przed nim gdzie te bambusowe tyczki marny pomidor.

Mam jeszcze dwie nowości z sadzonek od Agaty, nie zostały zjedzone przez stada ślimaków po liściach nie znam się czekam choć na jeden kwiatek

Urszulla 19:53, 09 lip 2019

anna_g napisał(a)
Te buksiki fajnie Ci się już zagęściły - bardzo dobrze wyglądają.
A jakieś jasne żurawki przed nie?

zerknij Ulcia na priv.

Aniu, u mnoe najlepiej ze wszystkiego przez cały sezon prezentuje się turzyca palmowa i chyba cały zakręt z niej zrobię i przy płytkach tam gdzie te marne bratki kończą swój żywot. Już była trzmielina, hosta i co chwilę coś innego..miejsce trudne bo przy przejściu i pies podsikiwał na początku. Coś w końcu się zadomowi jak się pokombinuje.

Jeszcze raz zerkam na fotkę
Adela 21:01, 09 lip 2019

Urszulko, robota pali Ci się w rękach
Moja jedyna lilia jeszcze w pąku.
U Ciebie też tak sucho? Gleba - jak skała. Żeby cokolwiek zrobić, w przeddzień muszę porządnie podlać.
Pozdrawiam
Urszulla 21:24, 09 lip 2019

Adela napisał(a)
Urszulko, robota pali Ci się w rękach
Moja jedyna lilia jeszcze w pąku.
U Ciebie też tak sucho? Gleba - jak skała. Żeby cokolwiek zrobić, w przeddzień muszę porządnie podlać.
Pozdrawiam

Lipiec to dobry czas na cięcie i tak mam zaplanowane. A w tym roku to jest ogrom roboty z czyszczeniem bukszpanów i pod nimi też masakra. Susza i upały wszystko opóźniły a teraz korzystam z fajnej temperatury idealnej do pracy. Żeby plewić też muszę lać wodę. Koszmar bo tych skał nawet po podlaniu nie idzie przebić. Ręce mi odpadają po 2 dniach a tu jeszcze i jeszcze...