Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:23, 23 maj 2019

Do góry
iwka napisał(a)

Wow graby w trawkach super! To sesleria prawda? A i te kule fajne!!!! Sama je robiłas czy kupne? A co rośnie wokół nich? 100 pytań do... Ale bardzo mi się te fotki podobają więc pytam
Tajemniczy Ogród 11:20, 23 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
A jeszcze nasunęła mi się taka myśl. Tam gdzie stoi kijek ma być posadzony klon. I teraz stoję sobie i patrzę, że ten mój przyszły klon zasłoni może klona mojej sąsiadki, ale Jej domu już nie zasłoni, musiałby stać na miejscu prawej kaliny...
Za dwa lata na poziomie mojego wzroku z okna kuchennego nie będzie już gałęzi sosny, one bardzo szybko rosną i ogałacają się z gałęzi..
I teraz uświadomiłam sobie, że nie osiągnę tego co chciałam, czyli przysłonięcia domu miłych sąsiadów z naprzeciwka...
Fotka poglądowa, tak jak stoję w kuchni i patrzę:

A nie można planowanego klona posadzić na prawo od widocznego czerwonego kolna sąsiadów? Ten będzie ładnym zapożyczonym akcentem kolorystycznym, a Twój przysłoni dom sąsiadów. Sosna się kiedyś ogołoci i klon będzie widoczny.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:12, 23 maj 2019

Do góry
Moja nowa miłość, kalina Kilimanjaro

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:10, 23 maj 2019

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 11:04, 23 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Posadziłam wszystkie dobra. Jednego astra coś jadło ale może odbiją w gruncie nowe listki, przynajmniej taką mam nadzieję. Pogoda sprzyja roślinkom.
Ogarnęłaś warzywnik? Czekam na majowe fotki

Astry podjadają ślimaki.
Czy ja mam warzywnik? Raczej nie, tylko trochę miejsca na wybrane warzywka, złamałam sobie jedną dynię przy wsadzaniu, tą najsmaczniejszą.

...uDany ogród 10:59, 23 maj 2019

Do góry

Za chwilę odpowiem na Wasze wpisy
...uDany ogród 10:57, 23 maj 2019

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 10:56, 23 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)
Bajusia. O wszystko bym zapytała ale nie ogarniam się. tego bodziszka jestem ciekawa bo ja bodziszkowy pożeracz jestem - jakie ma teraz listki?

Szchownic gratuluję - kostkowa w tym roku mi nie zakwitła a kwitła wiele lat.
Bób będzie ok tylko uważaj na mszyce na czubkach - podobno trzeba je z tymi mszycami obrywać ale nie probowałam - i chyba bób trzeba w podwójne rzędy sadzić dla zapylania albo coś - dzwoni mi tylko nie wiem gdzie - pogoda barowa to i ja się chwieję i dojść do siebie po wyprawie nie mogę. Super że mogłyśmy się poznać - uwielbiam bratnie ogrodowe dusze - nawet można nic nie mówić

pozdrawiam

Teraz jest taki i będzie kwitł na niebiesko, coś uszczknęłam.

A liście się pojawiły? U mnie tak się stało w jednym miejscu, gdzie bukszpan się rozrósł.
Zmartwiłaś mnie tym bobem, nie wiedziałam, teraz po tych deszczach leży.
Będziemy szukać okazji by na spokojnie pogadać, tylko ta pogoda niech się unormuje.
Spisałam te lilaki.
...uDany ogród 10:56, 23 maj 2019

Do góry
Witajcie
Pierwsze Wam pokaże co nad nami wczoraj krążyło, potem lało całą noc aż do teraz

to u Mamy w ogródku

Wczoraj do południa nic nie zapowiadało dzisiejszych wydarzeń
Było pięknie i nawet coś porobiliśmy. Zlikwidowałam plagę mszyc na różach i tawułach, jeszcze ich nigdy tam nie było.
Przesadzam floksy szydlaste i czyszczę teren wokół nowej ścieżki. Ale przeciążyłam rękę i mam banię na prawej dłoni musiałam skończyć. bo nie jestem w stanie nic utrzymać nawet kubka z kawą

Wczoraj w ogrodzie

Ogród w mieście-ogrodzie 10:56, 23 maj 2019

Do góry
Burkwooda
Ogród w mieście-ogrodzie 10:55, 23 maj 2019

Do góry
Trochę kalin.
Angielska:
Tajemniczy Ogród 10:53, 23 maj 2019

Do góry
A jeszcze nasunęła mi się taka myśl. Tam gdzie stoi kijek ma być posadzony klon. I teraz stoję sobie i patrzę, że ten mój przyszły klon zasłoni może klona mojej sąsiadki, ale Jej domu już nie zasłoni, musiałby stać na miejscu prawej kaliny...
Za dwa lata na poziomie mojego wzroku z okna kuchennego nie będzie już gałęzi sosny, one bardzo szybko rosną i ogałacają się z gałęzi..
I teraz uświadomiłam sobie, że nie osiągnę tego co chciałam, czyli przysłonięcia domu miłych sąsiadów z naprzeciwka...
Fotka poglądowa, tak jak stoję w kuchni i patrzę:

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:46, 23 maj 2019

Do góry
Kilka majowych fotek

Ogród w cieniu brzozy 10:44, 23 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

A te fioletowe dzwoneczki to co?

Fotki wszystkie obłędne. Dołączę do pytania o szachownice w donicy- na jakiej głębokości te cebulki i od jakiej strony świata stoją zimą, bo z tego co napisałaś wynika że nie chowasz na zimę.
A brunerę dzielisz czy sama się tak ładnie rozrasta.
Dzięki za fotki dla mnie. Tetaz po ulewnych deszczach będę sadzić roślinki na bylinowej. Przy okazji kancik trzeba ogarnąć i chwasty.

Tak jak napisałam Joli, są dołowane do ziemi. Same cebulki tak na głębokości 10cm, mniejsze wyżej.
Ta brunera nie dzielona gdzieś 6 lat. One różnie przyrastają, zależy od odmiany i miejsca. Te poniżej 3-letnie, właśnie podzielone. Podjadają mi je ślimaki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies