Witam szanownych forumowiczów
Mam nadzieję że poratujecie mnie swoim doświadczeniem z trawnikiem. Mimo moich starań mój trawnik wygląda średnio, dlatego chciałabym spytać co jeszcze mogę zrobić żeby polepszyć jego stan. Trawnik nawożony od maja co 4-5 tyg nawozem Yara mila complex i raz flirovitem. Siewnik ręczny gardeny taki na korbkę.
Zamontowane automatyczne nawadnianie ,5 sekcji, które włączały się o 3:00 po 20 min każda sekcja. Wiosną zrobiona była wertykulacja. Trawę kosiłem raz w tygodniu na wysokość 4-5cm (stara kosiarka spalinowa, ciężko określić dokładną długość) . Ostrze od kosiarki naostrzone .
Po ostatnich upałach zwiększyłem częstotliwość nawadniania do 2 włączeń w ciągu nocy o 24:00 i o 5:00 co dziennie . Mimo to trawa posiada żółte place. Proszę spójrzcie na zdjęcia i podzielcie się jakimiś radami. Nie wiem co mam dalej robić

czy ponowna wertykulacja czy jakaś saletra , wapno .... nie wiem. W ogóle wydaje mi się ,że nie jest gęsta tylko jakaś taka przerzedzona.Trawa jaka została wysiana to Kalnas Wimbledon.
Dzięki za wszelką pomoc . Pozdrawiam.