Jolu, Agnieszko, trochę poczytałam i bardziej pasuje mi do opisu róży stulistnej Muscosa.
Ma na pąkach takie gruczołki, które po dotknięciu wydzielają zapach podobny do zapachu do dyptamu.
Stary ukochany cis Mamy - schnące igły opadają. Boimy się ze stracimy całe drzewko. Podpowiedzcie proszę co może być przyczyna i co robić. Ze względu na rozmiar cisa nie damy rady opryskać całości (max do połowy wysokości). Bede niezmiernie wdzięczna za podpowiedz czym opryskać (przynajmniej w części) i czym podlać drzewko.
Nie mam kompletnie czasu by śledzić wątki, czasem w nocy udaje mi się trochę u Was ponadrabiać, niech już będą wakacje.
Dla dokumentacji moja frontowa szałwia. Hortek dosadzanych zza niej nie widać
Moja Lilia Martagon to 'Pink Morning'.
Kupiłam 3 sztuki jesienią 2017.
W tym roku to już fajne poletko(11 pędów kwiatowych). Może dlatego, że ukryta jest w gąszczu innych roślin i pod forsycją? Tak czy siak miejsce jej służy
Na pewno nie rozprzestrzeniło się na inne róże i rośliny. Nalot nadal jest ale być może to ta mączka na uszkodzonych przecież listkach i dłużej się utrzymuje (po paru dniach zmywałam mączkę, żeby roślina mogła oddychać).
Wyskoczyłam na szybko zrobić zdjęcia
Te powojniki Mazury to pierwsze rośliny przy wyborze których pomagał eM. Normalnie ma to gdzieś ale skoro się zaangażował to mam nadzieję, że się spiszą. Miejsce mają od zachodu.
Moje wiciokrzewy to zaostrzone. Właśnie zaczynają kwitnąć. Obok kratki już jeden rośnie, pozaczepiam mu tylko gałązki na kratce.
Nigdy nie miały mszyc ani chorób.
Tu na zdjęciach w trzech miejscach.
Oj ta Solina już mi wpadła nie raz w oczy. Mirusiu u Ciebie wszystkie połączenia są zjawiskowe, można inspirować się w ciemno.
Bullata teraz przypomniałaś mi jak ona się nazywa, w trzecie miejsce ją przesadziłam i mam nadzieję, że w końcu jej przypasuje. Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie rosła
Czerwonozawijkowa bardzo czerwona, ciekawe czy znaczenie ma podłoże?
A ja mam wątpliwości czy to Beautiful Bride, ma jasno-fioletowe smugi i w środku drugie płatki. Nie podobają mi się te smugi, myślałam że będzie śnieżno -biały
Maskownica mnie też się podoba, reszty nie maskuję, mam ich jeszcze 6, są tam papryki, cukinie, kabaczki i melony. Kabaczki i melony rosną jakoś słabo, reszta wspaniale
A masz nawiercone otwory w dnie? Ja mam, bałam się żeby w czasie deszczu ich nie utopić