Aniu ten zakątek wypoczynkowy jest przecudny! Napisz proszę skąd masz taką niespotykaną pergolę? Pomysłowo obsadziłaś ją różami i do tego ten żywopłocik z bukszpanu... aż chce się zgapić ten pomysł
Gosiu
Myślę że tak. Nawet jak nie zakwitnie to i tak mi się podoba.
Rośnie bardzo szybko bo ma niezłe żarełko w tej donicy. Pół wiaderka obornika tam zapakowałam
Anuś bardzo miło było znów się spotkać po przerwie. Mam nadzieję że teraz te przerwy będą mniejszeA i owszem Krzyś bardzo się wdrożył w prace ogrodowe Jak widzi chwast to urwie tu i tam. Z trawnika też on wydłubuje chwaściory. Maja? No cóż, ta przygoda już była. Nawet nie wiem czy przyjechaliby po raz drugi
Widziałam twoje kaczki.. ale ciągle powtarzam, że nie chę u siebie żadnego drobiu w ogrodzie ,bo z dzieciństwa mam uraz do obsranego trawnika i co się da.. tu będzie osrane oczko.. chodzę boso i dzieci też.. wbiegają do domu i na ogród.. jakoś to mnie zniechęcą, a trzymać w klatce czy jakiej wolierze mija sie z celem, bo ślimaki są na ogrodzie
Myślę, ze kaczki nagusów nie będą jadły by zaspokoić głód bo to nie skalda się z "mięska" jak inne ślimaki.. mogą utłuc bo się rusza.. i tyle..
Po drugie świadomość ze te kaczki jedzą takie ohydne fuj ślimory golasy.... to mam obrzydzenie już i na kaczki i na ślimory
Sorki to taki mój elaborat.. natomiast kaczuchy są fajne I w żadnym innym wypadku nic do nich nie mam..
Kilka fotek i uciekam bo szkoda dnia ..
Niestety, ale to jedno jest sprawiedliwe w życiu, wszyscy się starzejemy w tym samy tempie
A to nasze wczasy, teraz dłuższy pobyt to pod koniec lipca, jak będą mieć przerwę w przedszkolu..
Chwaliłam eis na FB jak to moje 5 letnie już pływa na desce Pochwalę się i tu... jest bardzo dzielny, sprzęt dla dwa raz starszych dzieci Ale daje radę
I to zaleta małego ogrodu... ja tego nie zrobię bo się zaoram z taka ilością rabat..
i tą ilością odpadów ..
A klimat wredny bo albo za mokro albo za sucho... a rośliny albo na mokre są albo na suche ..
Idę wyciąć juki, bo mszycy na nich tyle, że już koloru kwiatów nie widać, a nie opryskam bo nad oczkiem Dziś koszenie trawnika to od razu wywiezie się te mszyce..
Wiec pożegnanie z jukami, mam jeszcze wzdłuż parkingu, ale one maja ekstremalne warunki wiec nie są takie okazałe by fotografować