Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 11:00, 08 cze 2019

Do góry
Zostawiam makowe kwiatki i zmykam do obowiązków.

Wszystkim odwiedzającym życzę miłego wypoczynku
W kamiennym kręgu od początku 10:58, 08 cze 2019

Do góry
Jolu, Agnieszko, trochę poczytałam i bardziej pasuje mi do opisu róży stulistnej Muscosa.
Ma na pąkach takie gruczołki, które po dotknięciu wydzielają zapach podobny do zapachu do dyptamu.

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 10:47, 08 cze 2019

Do góry
Drodzy, pomocy.

Stary ukochany cis Mamy - schnące igły opadają. Boimy się ze stracimy całe drzewko. Podpowiedzcie proszę co może być przyczyna i co robić. Ze względu na rozmiar cisa nie damy rady opryskać całości (max do połowy wysokości). Bede niezmiernie wdzięczna za podpowiedz czym opryskać (przynajmniej w części) i czym podlać drzewko.
Miejski azyl 10:47, 08 cze 2019

Do góry
Łąka kwietna hałasuje ponad normę! Wszystko przez owady

Nieśmiałe pierwsze kroki 10:37, 08 cze 2019

Do góry
Mojej budowy ciąg dalszy

Ogród w remoncie 10:03, 08 cze 2019

Do góry
Nie mam kompletnie czasu by śledzić wątki, czasem w nocy udaje mi się trochę u Was ponadrabiać, niech już będą wakacje.
Dla dokumentacji moja frontowa szałwia. Hortek dosadzanych zza niej nie widać

Podwórkowa rehabilitacja 10:00, 08 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ach i połączenie Martagony z ostrogowcem wspaniałe, jaki kolor masz lilii?

Moja Lilia Martagon to 'Pink Morning'.
Kupiłam 3 sztuki jesienią 2017.
W tym roku to już fajne poletko(11 pędów kwiatowych). Może dlatego, że ukryta jest w gąszczu innych roślin i pod forsycją? Tak czy siak miejsce jej służy

Podwórkowa rehabilitacja 09:53, 08 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Zadziałało na mączniaka??

Ja stosuję sodę z mlekiem, przystopowało, ale trzeba ciągle powtarzać. Teraz zastosuję aspirynę, mam w tym roku bardzo wcześnie mączniaka, zawsze pojawiał się w drugiej połowie lata, dla mnie mączniak to najgorsza choroba róż, trudno z nią wygrać, jak nie walczę to bardzo niszczy róże, zresztą inne rośliny też
Piękne połączenia bylin, biały łubin śliczny z czosnkami

Mam powojnika Mazury, bardzo słabo u mnie rósł, posadzony w pełnym słońcu, bladły mu listki, może też był przez kreta podryty.
Przesadziłam na wschodnią stronę, przy róży Lykkefynd, zobaczymy czy będzie lepiej rósł.
Wiciokrzewy u mnie zawsze łapały mączniaka i mszyce je uwielbiały, wywaliłam wiele lat temu. Gdyby Ci się na tych kratkach nie udały to radzę powojniki np Emilia Plater lub Solina, rosną szybko, zdrowo, i kwitną cudnie. To wielkokwiatowe późnokwitnące, u mnie podsadzone hortensjami ogrodowymi, kwitną w tym samym czasie, bardzo udane połączenie wg mnie

Na pewno nie rozprzestrzeniło się na inne róże i rośliny. Nalot nadal jest ale być może to ta mączka na uszkodzonych przecież listkach i dłużej się utrzymuje (po paru dniach zmywałam mączkę, żeby roślina mogła oddychać).
Wyskoczyłam na szybko zrobić zdjęcia

Te powojniki Mazury to pierwsze rośliny przy wyborze których pomagał eM. Normalnie ma to gdzieś ale skoro się zaangażował to mam nadzieję, że się spiszą. Miejsce mają od zachodu.
Moje wiciokrzewy to zaostrzone. Właśnie zaczynają kwitnąć. Obok kratki już jeden rośnie, pozaczepiam mu tylko gałązki na kratce.
Nigdy nie miały mszyc ani chorób.
Tu na zdjęciach w trzech miejscach.

Oj ta Solina już mi wpadła nie raz w oczy. Mirusiu u Ciebie wszystkie połączenia są zjawiskowe, można inspirować się w ciemno.
Mój ogrodowy pamiętnik 09:50, 08 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Dzisiaj wracając z gór wstąpiłam do szkółki.
Nic nie kupiłam ale pooglądałam co nieco.

ładną masz tam szkole
I nic n ie kupilas ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:28, 08 cze 2019

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:27, 08 cze 2019

Do góry
Dla wszystkich wielbicielek grabów i carexów
I dla smakoszy porannej kawy...

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:25, 08 cze 2019

Do góry
.

Azalia jap Bluemi dla Adeli kwiaty jak się rozwinęła to była jedna biała poducha.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:24, 08 cze 2019

Do góry
Mgliste i mokre dzień dobry!
Lecimy na obchód z kawą

Ogród z widokiem na jezioro 09:23, 08 cze 2019

Do góry
Wcześniejsze w workach już kwitną (słabo widać)

Ogród z widokiem na jezioro 09:21, 08 cze 2019

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 09:19, 08 cze 2019

Do góry
Niebieska

Rododendronowy ogród II. 09:14, 08 cze 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mocniej od piwoni pachna teraz jaśminy. U mnie wszystko w ogromnym ścisku , na zdjeciu widac, z przodu krzewuszka, za nią jaśmin a za nim jeszcze kolkwicja , a dalej tawuły z tyłu , przed nimi borówki , przed nimi piwonie i jeszcze przed nimi małe liliowce których na zdjeciu nie widac. Jeden z powojników cudnie mi kwitnie ale jest tak zarosnięty że zdjecia nie ma jak zrobic.

Uwielbiam Twój ścisk, nawet gdy rododendrony wychodzą z kadru. Peonie zachwycające.

Bogdziu czy ta rutewka jest wysoka?

...uDany ogród 09:03, 08 cze 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Kupiłam też piękną japońską tawułę Bullata, liście ma cudne

no i dwie paprocie z czego ta zachwyciła mnie najbardziej. Nie wiem jak sie nazywa ale pewno wkrótce ją oznaczę

Edit :

Dryopteris erythrosora 'Brilliance' Narecznica czrwonozawijkowa

Bullata teraz przypomniałaś mi jak ona się nazywa, w trzecie miejsce ją przesadziłam i mam nadzieję, że w końcu jej przypasuje. Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie rosła

Czerwonozawijkowa bardzo czerwona, ciekawe czy znaczenie ma podłoże?
Wszystkiego po trochu 08:43, 08 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Wspaniały ogród, wszystko mi się w nim podoba.
Beautiful Bride mam na liście zakupowej
Super zamaskowałaś kalfasy. Moje takie brzydkie ale pomidory, papryki i bakłażany rosną w nich znakomicie.

A ja mam wątpliwości czy to Beautiful Bride, ma jasno-fioletowe smugi i w środku drugie płatki. Nie podobają mi się te smugi, myślałam że będzie śnieżno -biały

Maskownica mnie też się podoba, reszty nie maskuję, mam ich jeszcze 6, są tam papryki, cukinie, kabaczki i melony. Kabaczki i melony rosną jakoś słabo, reszta wspaniale
A masz nawiercone otwory w dnie? Ja mam, bałam się żeby w czasie deszczu ich nie utopić
Ogrodowe szaleństwo ... 07:47, 08 cze 2019

Do góry
Zaczęły koncertować róże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies