Co z tym można zrobić? To kilkudziesięcioletni świerk. W ubiegłym roku żywicą płakały mu szyszki. W tym roku wypatrzyłam tylko jedną szyszkę na całym drzewie, na dodatek płaczącą
teraz pień płacze z miejsc po gałęziach
mrówki chodzą po pniu ale nie w takich ilościach jak po sosnie, która przed laty złamała sie jak zapałka w czasie wichury, a przedtem miała ze dwa lata silny wyciek żywicy
pieknie sie do zdjec onondaga ustawila
to drugie co to? rdest jakis? kwiaty jak krwisciagowe tylko nie ten kolorek. a to trzecie to co? śliczne, tez chce.
Aniu, pewnie, że chcę nasiona i mogę się zrewanżować moimi, jeśli jakichś kolorów nie masz.
Zaraz idę do Ciebie oglądać ogród.
Miałam dzisiaj przesadzać rośliny, ale od wczoraj pada, wieje i zimno
Pokoślin baldaszkowy.
Zaczynają kwitnąć astry alpejskie.
Glediczja i fikuśny nn.
Ewa, jest..jak jest, mam taki ogród, na razie obrabiam, jest enklawa, jak nie damy rady, kupi to developer, wywali wszystko. Ale czy o to chodzi.
.. na bank ścięłaś nie w czasie
Calsap każdemu polecam, u mnie 7 lat, ogromne, dawno mnie przerosły, ale nie ma kto foty zrobić
w cieniu liście bardziej zielone, na upale i bez wody żółkną u mnie
Ja skłaniam się ku ostatniej a wtedy kaliny 4.W luki pomiędzy i lekko z przodu te nieszczęsne azalie
Muszę szybko podjąć decyzję bo pojadę dziś do szkółki.
Koło ławki, azalie Klondyke, uwielbiam
Nie było ciemno, ale było dużo pracy z igliwiem i szyszkami, teraz mniej, ale już zmieniłam opcję, zbieram to i robię ściółkę na rabatach, ile mniej wtedy pracy i ochrona przed utratą wilgoci i wszystko tylko naturalne. No i za darmo.
Łubiny samosiejki i to jest coś, bo nie wiesz jaki kolor.
Oj tam, Danusia..spotkanie zawsze można zrobić, odpowiednie ciuchy, dobry nastrój i tyle. Jak nas chcesz widzieć
Wisteria ta pod słupem ma 21 lat, więc ja wiem, co i jak, te 9 -letnie nie kwitną, pewnie były z nasion, rosną, ale wiem, co kiedyś dokonają naturalnie na wiąziebuź
po raz pierwszy zakwitnie mi siewka od Justyny
bez koralowy Black Eve
tnę mocno, bo rodek zarasta