Aniu mam w okolicy takiego hodowcę róż, u którego od kilku lat kupuję i jestem bardzo zadowolony , wróciłem z kiermaszu i już liste róż które u niego w tym roku kupię zrobiłem bo na razie przyjechał z samymi kwiatami aby pokazać co będzie miał i robił zapisy
Aniu Twoja frontowa rabata to jedna z moich ulubionych na Ogrodowisku. Jest cudna
miło czytać e coś co robisz komuś się podoba chociaż sczerze przyznam że ja do końca nie jestem zadowolona. W przyszłym roku zechce zamiast tego płaczącego świerka wsadzić stożek z cisa (choruje na niego, ale nigdzie nie widziałam) i ze trzy kulki bukszpanowe lub z cisa, a cisowemu bonzajowi zrobić owal i obsadzić kilkoma kulkami , ai przy płocie muszę coś zaplanować, jest jeszcze duuuużo do zrobienia w tym miejscu, a i tyły domu czekaja na przyszły rok
dzisiaj rano mój M mówi 'ale mi ciebie szkoda' myślę o co kaman no i wyjaśnił mi miał sen. Spadł śnieg i przyjechał spychacz i spychając śnieg z drogi, zniszczył wszystko przed domem , wszyskie drzewka, obwódki , wszystko było wymieszane ze śniegiem i ziemią z ulicy i leżało przed schodami.... kloł na niego i żałował że nie zastawił naszej działki wielkimi głazami. Jak się przebudził to się przez chwilę zastanawiał czy to prawda czy sen ale szybko przypomniał sobie że niedawno postawili nam betonowy płot a śniegu jeszcze nie ma..... Ale się uśmiałam
A no widzisz Danusiu tak rozkminiałam, ale wolałam się spytać
Obok mnie jest łąka i czasami chodzą tam krówki. Widziałam ostatanio jak sąsiad z domu obok chodził wieczorkiem z wiaderkiem i zbierał krowie placki w związku z czym myslałam że nawozić należy teraz. W sumie wokół gospodarze na pola wywożą teraz obornik
Słuchajcie przeglądałam 'ogród' na allegro i natknełm się na nawóz bydlęcy granulowany. Wybaczcie pytanie ale ja laik jestem i zastanawiam się czy taki nawóz można teraz wkopać czy na wiosnę ?
Granulowany sie rozsypuje i mieszka z glebą.
Ponieważ to jednak nawóz to już lepiej na wiosnę.