Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:46, 06 cze 2019

Do góry
iwka napisał(a)
Pielenie dopiero było raz, więcej nie planuję cisy startowały z takiego stanu

Już mają czysciutko i pięknie rosną. Muszę je tylko przyciąć bo niektóre takie rozkraczone ze łatwo je złamać, szczegolnie jak pies przy nich chodzi.

Eee tam artystyczna bylinowa rabata
Ogród z rzeźbą 13:45, 06 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Jarzmianki Roma w natarciu:

Matko i córko!! Też tak chcę!! Tylko gdzie to zrobić Ale w sumie jak zadałam to pytanie to znalazłam miejsce, haha! Tylko kupić muszę jakieś sadzoneczki

Ja już nie wiem co cytować, bo magicznie u Ciebie...
a co do syna, to tak jak patrzę po moim bracie (co prawda to już chłop po 40tce ale w tych czasach, gdy był nastolatkiem to też żadna frajda dla niego było spędzać czas z rodzicami - z kolei ja 7lat młodsza kompanem do zabawy też nie byłam zbyt pożądanym.. ot taki wiek.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:38, 06 cze 2019

Do góry
trawnik jaki jest każdy widzi mam do niego specyficzne podejście (z szacunkiem i dystansem) dlatego czekałem na pierwsze tegoroczne koszenie do dnia dzisiejszego

The Blues chyba przestał strzelać focha

Mój ogród pod lasem 13:32, 06 cze 2019

Do góry
i póki mam aparat...kilka szerszych kadrów

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:27, 06 cze 2019

Do góry
Pielenie dopiero było raz, więcej nie planuję cisy startowały z takiego stanu

Już mają czysciutko i pięknie rosną. Muszę je tylko przyciąć bo niektóre takie rozkraczone ze łatwo je złamać, szczegolnie jak pies przy nich chodzi.
Mój ogród pod lasem 13:26, 06 cze 2019

Do góry
No wiec kilka fotek zanim wszystko się zmieniWszystkim prysznic się przydał

Bawarka 13:25, 06 cze 2019

Do góry

Takie widoki ciesza, bocianow mamy bardzo duzo

Bawarka 13:21, 06 cze 2019

Do góry
Doczekalam sie i ja...

Resztki ciemiernikow

I takie tam

Cos mi sie wydaje, ze uchwycilam czarna pszczole Fotki, jakie sa takie sa, ale saNie zdazylam ustawic aparatu...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:11, 06 cze 2019

Do góry
Hej wszystkim !
Ja już po urlopie . Szkoda że szybko przeleciało. Było cudnie i kolorowo oraz trochę egzotycznie

Ogród choć podlewany był pod moją nieobecność to jednak nic więcej nikt w nim nie robił więc zarósł chwastami, trawnik szaleje i wygląda nieciekawie ale upał skutecznie powstrzymuje mnie przed jakimikolwiek pracami w ogrodzie. Może wieczorem wyciągnę kosiarkę...zobaczymy.
Tymczasem powolutku wracam do codzienności. Trudno...trzeba zmierzyć się z rzeczywistością...

Porządkuję wspomnienia, zdjęcia, filmy z wyjazdu urlopowego.....
Wciąż ze mną są tamte obrazy, kolory, zapachy, smaki, krajobrazy....
To był wypad na czarodziejską, pełna zieleni i kwiatów perełkę Atlantyku - portugalskąwyspę Maderę. Polecam wszystkim ten kierunek na wypoczynek aktywny - nie ma tam może złotych plaż piaszczystych ale za to jest mnóstwo pięknych ogrodów do obejrzenia ( jeden już opisałam w dziale Ogrody Świata - Monte Palast Madeira - ogród tropikalny w Funchal). Nie mogę teraz wkleić linku ale za moment to zrobię - zapraszam tam na szerszą relację. Kolejny wątek ogrodu botanicznego z Funchal za jakiś czas jeszcze założę żeby podzielić się wrażeniami. Są cudne góry, wysokie klify i skały nad oceanem, egzotyczne gaje bananowców, przedziwne i smaczne owoce, piękne kwiaty, dobre trunki, pyszne ryby i owoce morza, klimatyczne wąskie uliczki pełne małych knajpek z których wieczorami pobrzmiewają dźwięki gitary i muzyki fado, przyjaźni Maderyjczycy, cudne krajobrazy, komfortowa temperatura i turkusowy ocean...

Wszystkiego po trochu 13:01, 06 cze 2019

Do góry
Rhapsody in blue

Blue for You

Chippendale

Gipsy Boy , nie jest czerwona, bardziej burgundowo fioletowa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies