to prawda majowy ogród jest bardzo bogaty.
Takie spontaniczne spotkanko to byli tylko z Ania i jej mężem i jej mama.ale bardzo , bardzo fajne.Za krótkie trochę.
Tylko słoneczka więcej chcemy.
Kicia i nam sie bardzo podoba.Dziękuję Irenko.
Aaaaa ogłoszenie parafialne - oddam w dobre ręce - osobiście raczej, bo wysyłki się nie podejmę.
Liliowce - kwitną na żółto, właśnie startują, wczesne, pachnące lekko. Oddaję, bo mam za dużo, mocno się rozrastają u mnie. Rosną u mnie w półcieniu.
Och Kwarteciku, nawet nie wiesz jak mi żal, że nie byłam. Ale z takiego popołudniowego spotkania chętnie skorzystam. Kolacyjka, hamaczek, noooo któż by się oparł takiej pokusie. A co do zdjęć to nie przesadzajmy, dziewczyny mnóstwo fotek zrobiły, u Asi dzisiaj tyle kadrów się naooglądałam, popodziwiałam, powzdychałam.
Montana Raureif nie jest ogromną trawą (no do miskantów to jej jednak daleko), ale też nie tyci, tyci malusieńką. Wysokość tak ze 20 cm, a w szerokości ma już pewnie ze 40, ale głowy nie dam.
Moje pacholę też wniosek dzisiaj na ostatnią chwilę. Termin był do 15:00, złożył o 14:50, no mistrzunio jest. A ja w pracy prawie zawał, że nie zdąży.
Fiona to nasz pupilek
Ja salat lobie bardzo.Ale jeszcze swoja mam mala.
No właśnie nad staw, to muszą pójść zupełnie inne ros liny..Echh.
Dobrze,ze duzych nasadzeń to ja jeszcze tam nie zrobi lam.
Języczki ponownie, przesadzone.
Deszcze codziennie padają.Woda sie utrzymuje, ech..,.
Ale dobrze,ze tylko nad stawem bo tam i niżej i inna gleba.
Dziękuję i ciesze się,ze moje skromne dekoracje eis komuś podobają.
Masz ladny trawnik. U mnie 2 maja taki nie byl u nas dopiero od zeszlej srody pada z przerwami bylo bardzo sucho.
Na 2 focie po lewej stronie masz. Piekne zielone kepki co to jest czy to nie przytacznik. Stipka tez ladna czy to przezimowana?
A ty wiesz, ze nie znosilam kiedys funkii w zeszlym roku mi cos odbilo i kupuje gdzie sie da. Funkia jest dekoracyjna
Kurcze, że też nie mam ogrodu "pod ręką", poleciałabym zmierzyć. Minimum to myślę 40 cm. Pilnie musisz sadzić czy wytrzymasz do weekendu? Zmierzyłabym dokładnie średnicę mojej trzyletniej kępy.
Gosiu mój wygląda podobnie i ma 2 pąki kwiatowe. Te zdjecia które pokazałas to z pąkami kwiatowymi wiec zakwitna. Najgorszy pierwszy rok , potem powinno byc lepiejZdjec nie zabieraj.
Buszowały przy niej trzmiele, jeden wyjątkowo duży - jakiś inny gatunek, niż te które zwykle u siebie widuję. Jest ich w Polsce kilka.
Hosta przeniesiona z kąta przy studni pokazała piękny kolor swoich liści. Niestety ślimakom też się spodobała. Wylazło ich po tych deszczach mnóstwo, kosiarka po koszeniu była nimi oblepiona
Piwonie za chwileczkę wystartują.
Eskimo jeszcze cieszy - dłużej w tym roku, dzięki chłodom.
Kochana, jestem tak padnięta, że miałam nie siadać już dzisiaj do kompa, ale jak podejrzałam na telefonie Twoje fotki no to po prostu muszę pisemnie wyrazić swój zachwyt nad tymi kadrami. Zdecydowanie za rzadko pokazujesz takie ujęcia. Ten powojnik zwisający z drzew, no po prostu cudo.
Aniu tez tak mialam po posadzeniu dopiero zakwitly w 3 sezonie jest za mala karpa za malo rozetek. W przyszlym roku beda kwitly nawiez je aby sie rozrastaly. Podlewaj bo to roslina raczej bagienna lubi wode.