Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:59, 20 maj 2019

Do góry
A to co? miałam tu bodziszki, takich żółtych nie sadziłam bodziszka ani jednego, w zeszłym roku były - niebieskie

to też nienazwane, zakwitło, wcześniej trochę przymarzło, ale nie wiem jak się nazywa?

Powoli robi się niebiesko

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:56, 20 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ela, wielkie dzięki zawsze jesteś tak pozytywnie do mnie nastawiona nie mam wpływu na to, jak zmontują, wiem że szczerze mówiłam, byłam sobą, jakkolwiek by ludzie to odbierali
Na żywo jest ładniej, naprawdę, w końcu po 7 latach to stwierdzam, a że coś wkoło się robi, no taki nasz los, ciągle coś chcemy, dzięki

To prawda chocbym kazda rosline focila z. Kazdej strony nigdy fota nawet film nie odda rzeczywistosci.
Moj tez ma prawie 7 lat oczywiscie nie caly. Czesc byla wczesniej ale w od 2013 r zmienil sie nie do poznania, ile juz podcielam krzakow, drzew.
Mamy prawie taki sam areal u mnie troche luzniej, ale tez zaczyna sie robic wszystkiego duzo.

W sobote przyjechalam na dzialke i chodzilam przez 1,5 godziny ogladajac prawie kazdy krzak i rosliny. Tu chwast tam chwast chodze i wyrywam robie przystanek aby zrobic fotke, aby sie napatrzec jak ladnie.
To jest spacer.

Milus wierze, ze masz piekny ogrod. Tyle fot przeciez te rosliny musza gdzies rosnac. Poutykane, ale wszystko pieknie pasuje. A po drugie co zrobic jak czlowiek zachlanny. W ogrodzie jest bardzo wazny klimat a u ciebie z fot to widac. Co z tego, ze nasadzisz wszystkiego narobisz fontann, oczek, kaskad, skalniakow jak nie bedzie klimatu no wiesz musi miec to cos co zaciekawi ogladajacego i dobrze sie czuje w danym miejscu.

Oj rozpisalam sie, ale tak mam

Przed chwila przeszla u nas druga burza, lunie i po 15 minutach po wszystki jest bardzo cieplo.

Pozdrawiam
Ogród do odnowy 19:56, 20 maj 2019

Do góry
jeszcze się nie poddają

babtisja z roku na rok coraz większa, klon ussyryjski

kalina onondaga

kalina popcorn

Czubajkowy Ogród 19:55, 20 maj 2019

Do góry
Łokietek obrażony

Moje storczykowo zaginęło - przesadzone w jedną kępkę roślinki zostały zdominowane przez okoliczne ekspansywne byliny. Natomiast nowa samosiejka daje radę wśród marcinków. Nauczka dla mnie, by ich nie ruszać, tylko pozwolić rosnąć tam, gdzie same sobie wybrały miejsce.

Taki mały motylek pasł się na łubinie

Nie przycięłam po kwitnieniu wierzby, bo bardzo mi się podobały rozwijające się listki, no to teraz nawet nie widać, że pod tą masą zieleni jest rabata i rośliny chcące nieco słońca ...

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:52, 20 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Czyli kręgosłup....
Ale radość wielka, że serby uratowane

Irenko, serby są duże i żal byłoby stracić, ale wygląda na to że kuracja udana, a pacjentki przeżyły. Czekam jakie wytyczne da Mazan w spr. dalszej opieki

Teraz pora na derenie:

Migawki z ogródka 19:52, 20 maj 2019

Do góry
Czubajkowy Ogród 19:51, 20 maj 2019

Do góry

Nova Zembla też już pęka, ale jeśli pójdzie w ślady azalii, to zachwytu nie będzie.

Czubajkowy Ogród 19:47, 20 maj 2019

Do góry
To jest taki moment, gdy w ogrodzie praktycznie nie ma koloru - dominuje zieleń z domieszką bieli i niewielkimi barwnymi plamami. Jest dla mnie bardzo relaksujący w tej odsłonie.

Tak wyglądają rozwijające się kwiatostany arcydzięgla - niczym wielki koper.

Tegoroczne azalie, to porażka - drapaki z niewielką ilością kwiatów. Trzeba będzie ciąć?

Wśród nich najwcześniejszy powojnik wielkokwiatowy - ulubiony nn.

Migawki z ogródka 19:46, 20 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

To na pewno Twój ogród? Tyle przestrzeni!

tulucy napisał(a)

przepięknie floks zgrał się z gwiazdkami tiarelli
Czubajkowy Ogród 19:42, 20 maj 2019

Do góry
Zrobiłam kilkadziesiąt zdjęć, ale mało wyszło ładnych, więc może Was dzisiaj nie zamęczę
Z założenia pojechałam tylko na rekonesans, nie planowałam nic robić, bo późno. Ale gdy już się przeszłam po działce, napstrykałam te swoje zdjęcia i zobaczyłam, że buty mam nadal suche, to stwierdziłam, że nie mogę przepuścić takiej okazji... Trochę się cykałam, bo u sąsiadów było spotkanie towarzyskie i nie chciałam przeszkadzać ... Ale ponieważ rozmowy i śmiechy były bardzo głośne i nie pozwalały mi cieszyć się chwilami w ogrodzie, to jednak zdecydowałam się wyciągnąć kosiarkę. Biedna zapychała się, jęczała, ale kosiła Co prawda tylko około 1/3 powierzchni udało mi się skosić, ale zawsze lepiej tyle, niż nic. Po koszeniu zawsze robi się lepiej

Widać gdzie jest prześwit do sąsiadów, który trzeba zakryć - może uda się jesienią tam lilaka Miss Kim przenieść, bo na cienistej rabacie kwitnąć i tak nie chce.

Zdjęcie było pstryknięte tuż przed odjazdem, gdy słońce już się chowało nad horyzontem.
Migawki z ogródka 19:42, 20 maj 2019

Do góry
Ogródek Ewy 19:41, 20 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Wiedziałam, że te detale Cię zauroczą Idę szukać innych zdjęć z wyprawy.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9814-wojslawice-maj-2019-rododendrony?page=8

Klamoty to moja specjalność.
Trafiłam Liliowce o bardzo ciekawych nazwach, ten ostatni przywołał wspomnienia

Czubajkowy Ogród 19:36, 20 maj 2019

Do góry
Tak, jak napisałam rano - działka jak dotąd nie została zalana. Uff... Udało mi się wczoraj wyrwać dopiero po 17-ej i zanim te swoje 40 km pokonałam, to już wiele czasu na ogrodowanie nie zostało. Ale musiałam jechać, no musiałam! Ostatnie 10 km trasy pilnie obserwowałam przydrożne rowy, pola - i co raz bardziej byłam mile zaskoczona, że nie widać w nich wody Nawet żadnej kałuży na drodze dojazdowej nie było Czyli albo największe ulewy ominęły okolicę, albo ziemia była na tyle przesuszona, że wchłonęła całą tę wilgoć, która w ostatnim tygodniu spadła z nieba.
Z jednej strony ucieszyłam się więc, ale z drugiej, gdy weszłam na działkę, to w oczach miałam przerażenie. Wszystko tak mocno porosło! A najbardziej jak zwykle trawa i chwasty. Już wiem, że tych dwóch tygodni nieobecności nie uda mi się nadrobić w tym sezonie Nie wiadomo w co ręce wkładać i z którego miejsca rozpoczynać robotę - nie do ogarnięcia. Trudno, nie mam na to wpływu, mogę zrobić tylko tyle, na ile czas i siły pozwolą. I pogoda
Mój "trawnik" już zakwitł:

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:36, 20 maj 2019

Do góry
anka_ napisał(a)

Alicjo piękne modraszki wiją sobie u ciebie gniazdko.

Pozdrawiam serdecznie

A więc to modraszki, też tak typowałam, ale moja wiedza w tym temacie jest skromna
Aniu, pozdrawiam, dzisiaj parno i teraz pada, tak więc prace ogrodowe czekają
Migawki z ogródka 19:35, 20 maj 2019

Do góry

Migawki z ogródka 19:28, 20 maj 2019

Do góry

Nie jest doskonale, trawnika nie ma, są mlecze tu i ówdzie ale co tam... szerokie kadry - voila
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:27, 20 maj 2019

Do góry
Gosiu, tawuły dla Ciebie
Ptasi gaj 19:20, 20 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Super Ale ja uwielbiam hosty wszelkiej maści
Migawki z ogródka 19:20, 20 maj 2019

Do góry
Różowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies