Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

sylwia_slomc... 22:06, 05 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

Elu jak kupowałam swoja powiedziano mi tak pierwsze lata rośnie w korzeń, aż dojdzie doo źródła i wtey dostaje pędu w górę i u mnie sie sprawdziło, więc może u Was te źródła po prostu głębiej
Poppy 12:32, 06 cze 2019

Milka napisał(a)

idealna odmiana, dla początkujących
Warszawska Nike
kwiat na około 30-40cmkolor ciągle się zmienia

To moze sprobuje, bo jak do tej pory z pwojnikami slabo mi idzie, poza montana oczywiscie
Tylko nei wiem, czy te kwiaty nie za duze na moj maly ogrod
malgorzata_s... 14:40, 06 cze 2019

Relację z busa kolejny raz podziwiamPowiem że ogród pokazany lepiej niż w tv Cudnie
greg66 20:50, 06 cze 2019

Miałem dzisiaj niebywałą okazje obejrzeć ogród Irenki na żywo. I tylko tyle moge powiedzieć: żadne zdjęcie, żaden film nie odda tego piękna i uroku to trzeba zobaczyć na żywo, pospacerować wraz z szefową ogrodu i posłuchać o różnych roslinach które mieszkają w jej ogrodzie. Szkoda, że czas tak szybko płynie, bo jeszcze by sie chciało posiedzieć i pokontemplować
Milka 07:21, 07 cze 2019

Grzesiu dzięki za odwiedziny i pyszne ciasto
Szkoda, że stale brak czasu i gonitwa, bo fajnie byłoby jeszcze planować nasadzenia i zakupy roślinne
Na pamiątkę foty, no Leoś sobie upodobał ciebie
Jak nadwyżki podrosną, to ci jeszcze naszykuję i dam znać, kiedy odbiór.

i cudo begonia do cienia, nowa odmiana
do K. tylko 6 przysłano, załapałam się na 1 sztukę

Milka 07:25, 07 cze 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Relację z busa kolejny raz podziwiamPowiem że ogród pokazany lepiej niż w tv Cudnie

Dzięki Gosia no inna formuła. Wczoraj Tomek znowu nas odwiedził
Milka 07:28, 07 cze 2019

Poppy napisał(a)

To moze sprobuje, bo jak do tej pory z pwojnikami slabo mi idzie, poza montana oczywiscie
Tylko nei wiem, czy te kwiaty nie za duze na moj maly ogrod

Nie za duże i on nie cierpi na uwiąd, więc polecam

czosnki Krzysztofa są super
Milka 07:31, 07 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Elu jak kupowałam swoja powiedziano mi tak pierwsze lata rośnie w korzeń, aż dojdzie doo źródła i wtey dostaje pędu w górę i u mnie sie sprawdziło, więc może u Was te źródła po prostu głębiej

Tego i ja nie wiedziałam, ale coś w tym jest
danuta_szwajcer 07:39, 07 cze 2019

Jak miło poznać Grzesia, no Leoś jest boski Tez podzielam zdanie Gosi, że relacja Tomka, zdjęcia, ujęcia są cudne i bardzo fajnie się to czyta. No zawsze mówie, że Twój ogród do katalogu i powinnaś ksiązke wydać, w dodatku z Twoim doświadczeniem i wiedzą. Stworzyłaś wyjątkowy ogród i uczysz innych między innymi mnie Czosnki cudne no i te Twoje piwonie Pozdrawiam
Milka 07:50, 07 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

O kurcze taka duża toż to kolos. Moje to ok. 1 m wysokości.

na str, 1408 nasz fotkę z powojniki z różą. Piękna ta róża jak pamiętasz Milka nazwę i te powojniki jakie to są.
U nas jeszcze opóźnienie wzrostowe w roślinach.

Elu, ona wiekowa, to nie ma co się dziwić. Moja ma tak między 6-7m wysokości i super obrosła słup, w końcu go nie widzę.
Ta róża to Charles Austin, a powojnik to Summer Snow, letni.

Róża prawie nie ma kolców, cudownie się zmienia, bardzo zdrowa. Powtarza kwitnienie.