Dziś odwiedziłam cudownych ludzi czyli właścicieli Rancza Szmaragdowej Doliny, Dziękuję Sylwio i Wojtku za przemile spędzony czas z Wami i Waszymi gośćmi.
Miłe zaskoczenie, ta miniaturowa lilia w ubiegłym roku nie kwitła, a teraz proszę
Kwitnie nowy powojnik
Kolejne miłe zaskoczenie na moim cudnym klonie nie ma śladów przypalania, a rośnie na patelni.
Zrobiłam na próbę domek dla owadów z gałązek forsycji / ma takie naturalne otwory / i coś tam zamieszkało
Dla kompletu wrzucam rabatę poziom -1. Nadal nie nazwałam tych moich rabat . Robiona na szybko więc na pewno w przyszłym roku przyjdzie mi ją poprawiać. Za mało koloru .
Bodziszek u mnie też się wysiewa. Ścinam go do zera pod koniec czerwca. Odrasta po dwóch tygodniach i tworzy taką fajną kępkę. A w plecach rośnie mu już zastępstwo.
Bo Elshorm jest cudna.Ty tez ja zakupiłaś ??
Moje te dwie jeszcze male.Ale na drugi rok juz przy tch drugich lukach powinny być większe, to będzie ładniej i elshormowo w ogrodzie
Hortensja Debolistna tez w tm roku jest śliczna
Powojniki tez cieszą.
Kilka kadrów ze skarpy dziś wieczorem.
Uwielbiam ten moment, kiedy stipa szaleje, a śmiałek darniowy powoli przeistacza się w chmurkę.
Miłego oglądania
Grażynko dziękuje.
Lato piękne.Kwitnień dużo.
Tloko sucho.Podlewanie idzie.a komary nie odpuszczaj.
Zachody slonca lubię.Ale jakoś mało na nie chudziałam .
Nad stawm zakwitlo
Grześ, dziękuję, miło czytać takie słowa
I ja się cieszę, że znam Ciebie / na razie dzięki Irence, ale kto wie.../ i Twój ogród, który mogłam poznać i się zachwycać.
I za wiersze na każdą okazję
Moja piękna stipa dla Ciebie
Miałam się pytać czy to jest szczeć?
cudne macie dodatki, bardzo pasujące do klimatu ogrodu
o nasionka z tych dzwonków się uśmiecham
bzyków różnej maści u Was moc, bo ogród bardzo dla nich pomyślany