Zaczyna sie dziać na działeczce- nadchodzi najlepszy czas w moim ogrodzie. Czerwiec/początek lipca jest u mnie najpiękniej, ale jeszcze chwila- bo róże i lilie w pąkach
Ale peonie pękają, czosnki i naparstnice już widać
Nad stawkiem zakwitła trzykrotka Sweet Kate, którą oddałam, bo nie miałam na nią pomysłu. Kolor liści i kwiatów niesamowicie kontrastuje. Nad stawkiem czuje się dobrze, bo lubi wilgoć.
Lilie wodne dopiero zaczynają, na razie pojedyncze białe. Na różowe czekamy
Kupiłam taki mały wodolej , zasilany na baterie słoneczne. Fajny Pływa sobie po wodzie i ciurka Dziś wiatr uparcie spychał go do brzegu...
U mnie Agato to dopiero od kilku dni kwitną i to nie jest ich pełny rozkwit. Te azalie to mają ok 7 lat. Mam jeszcze 3 azalie Chanel ale nie pokazuje bo nie kwitną w tym roku. A w zeszłym były obsypane kwiatami. Tutaj to dużo chłodniej niż na południu noce były bardzo zimne.
Dopiero od wczoraj trochę cieplej. Poda teraz deszczyk.
Oczko staram się w zeszłym roku o tej porze już lilie kwitły w tym roku jeszcze nie wyszły. Stado rybne się powiększa rośliny rosną. Tylko nie ma czasu siedzieć nad tym oczkiem. Bo roboty od groma albo pogoda nie do siedzenia.
Oczko będzie można budować. Pisdudus dofinansuje z naszych budżetowych pieniedzy. 5 tys to akurat na wykopanie dołu pod oczko.
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Ten buk już jest bardzo duży, rośnie jak szalony, odstąpił mi go kiedyś taki dziadek co prowadził szkółkę bo miał go dla siebie i dostałam go pod warunkiem, że będe o niego dbała bo jak mi powiedział idzie w dobre ręce. Szkólkę prowadzą jego wnuki i dalej u nich lubie kupować. Dzrzewa są piękne ale masz racje, że z czasem z nimi też problem, tak jak u mnie z sosnami i świerkami. Ale w upały cień, tlen no i ptaków mamy bardzo dużo Też mam misz-masz chodz walczę z tym i staram się grupami sadzić ale różnie potem bywa
Teraz ciesze się rodkami a za chwile będzie różany raj
Basiu pospacerowalam u Ciebie
sliczne widoki
rogownica ma taka faze, ze jest brzydka, jakos po przekwitnieciu. mam i ja
Twoje lilie u mnie porosly, ciekawa jestem co i gdzie powsadzalam i czy Gobasiowa przezyla to przesadzanie
Oj u mnie też przestój ..widziałaś rabatę zieloną ratuje ją to ,że jest w różnych odcieniach zieleni no nic..teraz czekam na róże i lilie choć i jeżówki wyglądają obiecująco , chyba zaczną szybciej niż zwykle .
Przytuptałam, bo zwabiły mnie lilie z wątku i zobaczyłam naturalnie piękny ogród. Ładny ten Twój buk Tricolor, też go miałam, ale na początku wiele drzew zniszczyło mi się po prostu.
Teraz już rezygnuję z drzew dużych, boję się zbytniego zacienienia.
A tak ogólnie to wszystko masz ładnie poprowadzone a stare drzewa dodają klimatu. Lilii też mam sporo , zresztą ja mam trochę taki misz masz, bo zbyt wiele roślin mi się podoba.
Dobry pomysł, ja też tak zrobiłem. Z pod ławeczki wypływają rośliny Ja dałem miodunkę pod, za irysy, a po boku lilie. Ciekaw jestem jaki masz Ty pomysł?
Rabata z czosnkami super!!!!