W połowie kwietnia posadziłam róże z gołym korzeniem. Sadzonki były bardzo ładne, posiadały dwu-cm pędy lub nabrzmiałe oczka. Posadziłam. Zakopczykowałam. Pierwszy mróz pod koniec kwietnia zważył młode pędy, na początku maja był jeszcze drugi przymrozek. W tej chwili róże nie wyglądają. Smarowałam raz HT, niczym nie nawoziłam. Ziemia własna + kompost + glina + na spód dołka odrobina obornika. Szkoda mi ich bardzo. Czy coś jeszcze mogę zrobić?
Ale fajna rabata,Bardzo ladne hostki.
Mam pytanie co do igliwia .Czy w innych rabatach tez ono może byc ??
Sąsiadka ma sosny przy granicy mojej siatki.I na wiosnę tego tam pełno.Czym się martwiałam.a może nie potrzebnie ?
Ja zawsze je usuwałam Tam rosną horki, róże, byliny..
A może je zostawia ??
Pozdrawiam Elu
Padł komputer, straciłam moje zapiski odmianowe.
Przesadzałam, pomieszałam tabliczki lub pogubiłam...
Połowy piwonii nie dojdę już ładu co gdzie mam..
Echted Salmon - prezent od Pszczółki, cudowna piwonia, nie umiem je zrobić portretu
Za nią bordowa, przesadzona.. ale skąd?? Jaka to?? Przesadzanie nie posłużyło, ledwie kilka kwiatków. Kolory przekłamane, bo Salmon jest jak na górze kolor, a czerwona jest ciemno-bordowa.
No widzisz Kasia, prawie 200 m od urzędu w sąsiedniej gminie okazało się, że jest wieeeeeeelka szkółka z mnóstweeeeem drzew, bylin i wszystkiego czego dusza zapragnie. Chodzenia na cały dzień No i tak nieśmiało zaczęło się od irysów, powojników, narecznic, dzwonków a skończyło na klonie palmowym Nicholsonii i trzech brzozach Doorenbos.
Dziękuję, to miłe. Ja sobie mówię: jeszcze rok i będzie ładniej, jeszcze rok i zarosnę zielenią w tej betonowej dżungli. I tak sobie latka lecą Muszę zmienić mantrę na:jeszcze trzy lata i się zazieleni
Również ściskam i pozdrawiam
No raz kozie śmierc ...postanowiłam naruszyć tą zieloną przestrzeń i zrobić w końcu wyspę na środku trawnika jak pierwotnie zakładał projekt.Z projektu niewiele zostało , nawet kształt trawnika ze względu na drzewa musiał ulec korekcie,ale pomysł na wyspę pozostał.Zaraz wkleję ten projekt i proszę doradźcie czy robic tą wyspę czy nie? miałabym kolejne rabaty do obsadzenia i miejsce na leżak .To widok na środek trawnika gdzie miałaby znaleźć się wyspa jak z projektu