Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:35, 07 mar 2015

Do góry

Dzisiejsze działania zacząłem od tego miejsca - wiadomo Zawsze od niego zaczynam

Na początek wykopałem stąd dwie turzyce Amazon Mist, które zakrywały kurczaka z bukszpanu (kiedyś nim będzie) Dałem mu z nogi niskie turzyce ptasie łapki. Dwa rodzaje turzyc tu rosnących przyciąłem - te rozsadzone dość radykalnie, bo po zimie zrobiły się brzydkie... Te drugie, w których rosną przebiśniegi wyglądają o wiele lepiej

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 07 mar 2015

Do góry
Zaczynam Dzisiaj plany miałem ambitne od samego rana, ale był przymrozek i mimo, że specjalnie wstałem w środku nocy o 7 to dopiero przed 11 trafiłem do ogrodu - konserwacja powierzchni płaskich w domu musiała się odbyć Ale na początek trochę wiosny

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 07 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Poprawiłes mi humor Sebus.

Cieszę się Mi od dzisiaj dobry humor wrócił - nawet nie wiedziałem jak bardzo brakowało mi grzebania w ziemi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 07 mar 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ale poszalałeś dzisiaj
po niedzieli też jest czas ...
na wianki czekam

Agata - ja jutro już do Katowic wracam... I znów będę wypatrywać piątku na horyzoncie... Jednak za tydzień sobotę i niedzielę mam zajętą, bo spotkał mnie zaszczyt, że zostałem poproszony o zostanie ojcem chrzestnym i będę pełnić właśnie tę funkcję Także za tydzień ogrodu znowu niet, a jeśli już to jakieś drobne prace bym nie złapał kataru - a raczej on mnie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:01, 07 mar 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Plany chłopie to Ty masz konkretne

A ile niezrealizowanych... Kurcze chyba jutro będę kropić tym miedzianem... W piątek będzie już za późno? Muszę sprawdzić...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:00, 07 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja dzisiaj trzcinę na płocie tylko wymieniłam . Mokro tak że chodząc błoto się robi nie wspominając że śnieg jeszcze plackami zalega. Cudne stokrotki

Gosiu - u mnie w sumie w ogrodzie też ciut się lepiłem do trawnika w niektórych momentach... Ale udało mi się nawet podstawowe zabiegi na trawniku wykonać

Stokrotki już rosną w donicach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:00, 07 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Dzisiaj rzeczywiście moje obroty wyniosły 300% Ale w sumie cieszę się, że choć tyle udało mi się zrobić

Rewolucje mógłbym robić nieustannie - nie lubię patrzeć ciągle na to samo... Będzie mi się musiało odmienić jak będę miał kiedyś żonę - oby

Poprawiłes mi humor Sebus.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:57, 07 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Sebek widzę, że Ty już na pełnych obrotach. Przeczytałam o zamiarze rewolucji w jeden weekend - wow! Ale Ty młody jesteś, to i trzy rewolucje byś zrobił

Dzisiaj rzeczywiście moje obroty wyniosły 300% Ale w sumie cieszę się, że choć tyle udało mi się zrobić

Rewolucje mógłbym robić nieustannie - nie lubię patrzeć ciągle na to samo... Będzie mi się musiało odmienić jak będę miał kiedyś żonę - oby
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:35, 07 mar 2015

Do góry
Boszeee zapomniałem o Miedzianie! 7.5 godziny w ogrodzie. - jestem wykończony, a zarazem szczęśliwy Mam dla Was zdjęcia, wgram je potem Idę jeszcze wianki machnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:49, 07 mar 2015

Do góry
Sebek widzę, że Ty już na pełnych obrotach. Przeczytałam o zamiarze rewolucji w jeden weekend - wow! Ale Ty młody jesteś, to i trzy rewolucje byś zrobił
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:45, 07 mar 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Czym czeszesz swoje trawy, masz jakieś narzędzie? Może teź wiesz co robić z trzcinnikiem i praire fire, czy przycinać jak rozplenice?

Tak, grzebień Zerknij do wątku fotorelacje
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4492-fotorelacje-pielegnacja-roslin

Trzcinniki przytnij przy ziemi, a turzyce Prairie Fire potraktuj jak inne carexy, czyli wyczesz ton co martwe i przytnij końcówki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:40, 07 mar 2015

Do góry
emila napisał(a)

czy Dursban jest na opuchlaki, możesz cos o nim napisać, jak stosować, i kiedy podlewać.

Tak, właśnie na te robale... Stosujesz po prostu roztwór środka, który jest podany na opakowaniu. Najlepiej wlać go do konewki i podlać, gdy ziemia ma temperaturę 10 stopni i jest wilgotna. Najbardziej efektywnie ponoć jest stosowanie go podczas deszczu, bo wtedy środek wsiąka głęboko w glebę.

Mamy też wątek o opuchlakach, warto go przeczytać, bo również napisane tam jest o innych sposobach walki z nimi, Dursban nie działa tak jakbyśmy tego chcieli, bo larwy nadal zjadają mam ogrody...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki?page=48
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:27, 07 mar 2015

Do góry
Joaska napisał(a)

Ja tez czaruję wiosnę , dzisiaj już mam ubiór wiosenny no może prawie wiosenny .

I dobrze! Przeganiajmy zimę na wszelkie sposoby
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:24, 07 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Sebku, wiosna od soboty MUROWANA.
Stokroty cudne, tez je zakupię.
Rewolucja - oj czekam niecierpliwie

Ja też Mama odstawia Rejenta na progu broniąc obecny układ kostki, ale jakoś ją przekonam Nie takie pomysły udawało mi się zrealizować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:22, 07 mar 2015

Do góry
mira napisał(a)
Dla portfela oczywiście te bratki drobne są późniejsze ponoć, a o 7 rano jak byłeś na giełdzie to z tego co słyszałam trochę późno, lepiej uczyć się całą noc albo pół i jechać koło 4-tej / brrr ja bym nie wstała /

pozdrawiam

Raz tak wstałem i... to bez sensu Potem sprzedawcy juz się właściwie nie pytają czy jestem hurtownikiem czy detalistą tylko po prostu sprzedają - a tych co nie chcą sprzedać w hurtowych zostawiam z niczym Nas ranem jest ciemno strasznie i to błądzenie nie wiadomo gdzie... Raz tam byłem przed samą 10, czyli o porze zamykania i też kupiłem co chciałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 06 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wagarów niet, bo nam obecności non stop sprawdzają... Ale wolne by się przydało, nie powiem Na szczęście udało mi się weekend rozplanować tak, że mimo kończących się zajęć o 13 wrócę dopiero wieczorem do domu, ale przynajmniej sobota będzie cała dla mnie Jednak ponoć jest u mnie mokro i zacznę pewnie dopiero za dwa tygodnie - i uwierz mi, że jak się dorwę do łopaty to jeden dzień mi wystarczy na rewolucję Moja lista zadań na weekend pójdzie się paść... A ładna była

-na początek wygrabienie lub wertykulacja trawnika(może pierwszy raz uda mi się wypożyczyć sprzęt do tego zabiegu) plus pierwsze nawożenie trawnika
-oprysk Miedzianem
-może kanciki - nóż do kantów całą zimę spędził na zewnątrz - dobrze, że jest ze stali nierdzewnej
-przycięcie liściastych zrzucających liście na zimę - pęcherznice, berberysy, hortensje, tawuły, wierzby, derenie, itd.
-wycięcie resztek bylin, które zostały na zimę
-wycięcie miskantów, wyczesanie turzyc i innych traw
-podlanie żurawek Dursbanem
-nawożenie cebulowych
-obsadzenie donic bratkami lub prymulami
-zrobienie wianków wiosennych (muszę się zaopatrzyć w Tychach)

Jednak biorąc pod uwagę warunki atmosferyczne może połowę uda mi się zrealizować Na pewno dwa ostatnie punkty, bo materiał dziś zakupiony

Idę co Ciebie coś napisać

czy Dursban jest na opuchlaki, możesz cos o nim napisać, jak stosować, i kiedy podlewać.
Początki w Kruklandii 20:48, 06 mar 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

.. Ufafluniłam ekran .. Jak to mówi Sebek

Ps ślodziak na tym zdjęciu ,ale jak już by zżerała małe conieco , to już by mi się mogła ta śpiewka zmienić

Mnie już takie obrazki nie ruszają.
Nienawidzę tych gadzin!
Początki w Kruklandii 20:28, 06 mar 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

no jak taka malutka myszka zjadlaby serba...

.. Ufafluniłam ekran .. Jak to mówi Sebek

Ps ślodziak na tym zdjęciu ,ale jak już by zżerała małe conieco , to już by mi się mogła ta śpiewka zmienić
Ogród w skali mikro cz.II 20:07, 06 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Teraz ja ufafluniłam tablet Biedny synuś Brechtam się strasznie i musiałam Krzysiowi historię przeczytać Stwierdził że synuś chyba zniechęci się do znajomych ogrodowiskowych jak mu batki podbierać na pończochy dla lalek będziesz

Nędę chyba gorącą zwolenniczką słowa " ufaflunić " skąd ten Sebek taaaakie słówko wytrzasnął ?? Trza go chyba wpisać do ogrodowiskowego słownika

A synuś.....aa...jaki on tam bidny ??... Batki jeszcze mo , a jaki był dumny ,że jego garderoba wzbogaci dizajn mojej lali

Kibicował jej bardzo , a jak jakiś jego kolega widząc lalę na golasa nazwał ją parówkową panną , to się prawie na smierć na niego obraził
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:34, 06 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianki jak zwykle świetnie, choć wiosennych na bramie już nie powieszę, wtedy na bank by mnie sąsiedzi do wariatkowa wysłali...

Przedpłocie... zapomniałem o swoim... Nie mam na nie od początku pomysłu, więc pewnie znów będą dalie i kanny

Sebek ja czekam na Twoje dzieła będę zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies