Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:14, 16 kwi 2024

Do góry
16 kwiecień 2022

16 kwiecień 2024
April podbija las... 07:03, 16 kwi 2024

Do góry
Dla Magary

Donica granitowa z jednej strony jest przedłużeniem rabaty pod domem.

Tu skrzyni nie widać ale to jest lewa jej strona, znów kawałek na wysokości gruntu bo tu mam sosnę z bluszczem i różą

Tu widok z tarasu. Za skrzynkami widać tą granitową skrzynię

Mam nadzieję że pomogłam
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:06, 16 kwi 2024

Do góry
Magary Dramaty z Rabaty 00:22, 16 kwi 2024

Do góry
Przedstawiam problem, który w zasadzie problemem nie jest, ale mnie ciekawi.

Rok temu kupiliśmy dwie wiśnie, Kanzana i Amanogawę - tak przynajmniej z metek wynikało. Ciut podrosły, ale niewiele. Jak dla mnie są identyczne, ale może subtelności w różnicach nie zauważam.

Kwiatki mają takie:

W pokroju są takie (wiem, zdjęcia słabe ale wiało) :

Jak myślicie? Co mam???
Zacisze Alicji 00:11, 16 kwi 2024

Do góry
A tu leśna rabatka zrobiona w ubiegłym roku
Zacisze Alicji 00:09, 16 kwi 2024

Do góry
Moja nowa rabatka. Miałam się ograniczać, a zaczęłam poszerzać. Tu była niewielka rabata z liliowcami, no i jest teraz dwa razy większa. Roboty miałam z nią sporo, bo rowek odprowadzający nadmiar wody opadowej musiałam zastąpić rurą. Niedługo zobaczymy co mi wyszło.

Zacisze Alicji 00:01, 16 kwi 2024

Do góry
Zacisze Alicji 23:57, 15 kwi 2024

Do góry
Zacisze Alicji 23:56, 15 kwi 2024

Do góry
Jeszcze trochę tulipanów, bo po wczorajszym i dzisiejszym wietrze i deszczu większość leży na ziemi.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:10, 15 kwi 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, pięknie u Ciebie, ogród już majowy, różaneczniki, bzy, a z drugiej strony zastanawiam się co będzie kwitło w maju?
U nas dzisiaj przymusowe leniuchowanie ogrodowe, zimno, wietrznie i deszczowo.
April podbija las... 23:08, 15 kwi 2024

Do góry
April napisał(a)

Jola, aż głupio ciągle zachwyt wyrażać

Więc przejdę do konkretów merytorycznych Co to za "skrzynia"??? Jaką techniką robiona??? Pytam, bo mam w planach rekonstrukcję warzywnika a ta wizualizacja bardzo mi pasuje...
Glina i zielsko 22:39, 15 kwi 2024

Do góry
Ewa i Angelika.
Rabata będzie na środku trawnika. Trawnik 21 na 15
Rabata ok 15 na 10
Czyli zostaną 3 m ścieżki wkoło nowej rabaty a wzdłuż starych.

Czyli nie będzie już takiego otwartego planu.

Róże się pojawią ale w towarzystwie.
Bede chciała tu zimozielony szkielet, jednak nie ma być dominujący. I to będzie trudne.

Ogródek Gosi 22:36, 15 kwi 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:35, 15 kwi 2024

Do góry
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:34, 15 kwi 2024

Do góry
Dziękuję Ewa, bardzo lubię szafirki, w końcu to mój ulubiony kolor jarząbkiem też się zachwycam i ciekawa jestem odcienia tej zieleni w pełni sezonu. Pojawiły się kwiaty na mojej malutkiej Amanogawie ☺
Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:34, 15 kwi 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
W porze wieczornej

img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/251/2511677/original.jpg[/img]

Piękne tulipanowe obrazki. U nas wczoraj strasznie wiało, dzisiaj wiatr i deszcz i większość tulipanów leży.
Ogródek Gosi 22:34, 15 kwi 2024

Do góry
antracyt napisał(a)
Ogród Tamaryszka, to kiedyś był mój jeden z ulubionych, inspirujących internetowych „poradników”. Według wskazówek z niego robiłam moje mini oczka i kupiłam sporo roślin do ogrodu Pochwal się, jakie rośliny dostałaś

Trochę żałuję, że Iza przestała prowadzić wątek na forum. Mi bardziej pasuje taka forma kontaktów. Bo właśnie poznałyśmy się na starym forum. Zresztą taka sam jak z Jolą April. Blog jest dla mnie mniej przyjazny, mniej kontaktowy.
Iza ma bardzo dużą wiedzę ogrodniczą. Bardzo często proszę o jej opinię, chociaż nie zawsze z niej skorzystam.
Taki trochę ze mnie uparciuch.
Iza przywiozła mi zamówione w szkółkach rosliny.
Kupiłam lepnice i żmijowca. Próbuję ostatnio z roślinami, które poradzą sobie w trudnych warunkach klimatycznych.
Jezszce raz kupiłam bodziszki, ale zapomniałam nazwy
Dodatkowo przywiozła mi zielistki, które latem wykorzystuje w ogrodzie, a ja ten pomysł wykorzystam.
I jeszcze Ania Kwartet kupiła mi cisy.
I jeszcze Iza kupiła mi rozpław do oczka.
Dostałam też liriope, dzwonka kwitnącego na biało oraz ślazówkę.
Słowem samochód był pełen.

April napisał(a)
Miałaś jeszcze gdzie sadzić rośliny od Izy? Myślałam że już igły nie wciśniesz
Fajnie schodki zarosły
Wypielony ogród, moje marzenie, które nigdy się nie spełniło. Zawsze gdzieś czają się chwasty.

Jola, kocham Twój ogród i te zaplanowane rabaty. Chciałabym umiec takie stworzyć. Niestety nie potrafię.
Nie umiem zostawić pustego miejsca.
Zresztą w zeszłym roku wywaliłam kilka bukszpanów, więc zostało miejsce. Jeszcze tylko musze kupić ze 3 rdesty Blackfield i jeszcze jedną piwonię.
I to juz byłby koniec. Co przywiozła Iza napisałam Zuzi
No chyba, że coś jeszcze wypadnie, albo wpadnie w oko, tak, że będe musiała to mieć
Jola, pisząc, że mam wypielony ogród miałam na myśli, że zakończyłam pierwsze obejście. Teraz powinnam zacząć drugie, bo pierwsze wypielone rabaty juz wymagają ponownego pielenia. Już nie w takim stopniu jak na początku, ale jednak.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Blog Tamaryszka to świetna lektura.
Najgorsze prace już za Tobą. Zostało to, co relaksuje, a nie męczy. Ten tydzień ma być wilgotny. Trawnik powinien szybko odżyć. Nasiona traw z zeszłego roku powinny wykiełkować bez problemu. Najważniejsze, żeby miały wilgoć na starcie.

Haniu, szkoda, że Iza przestała się udzielać, mimo, że ja za blogiem ogólnie rzecz ujmując nie przepadam. Nie chodzi o blog Izy, ale ogólnie.
Wole forum.
Właśnie deszczu mi teraz brakuje. Sucho zaczyna się robić, szczególnie przez te wiatry.
Polałam co prawda trochę z węża te ziarenka, ale to zdecydowanie za mało.
Trudno. Trawnik będzie musiał sobie radzić.

Dzisiaj już zdecydowanie zimniej. Nie chciało mi się nawet za bardzo wyjść do ogrodu.
Mimo zimna zaczęły rozkwitać irysy miniaturowe już zaczęły kwitnienie.
Zaczynam się zastanawiać co będzie kwitło w maju i czerwcu

Anna i Ogród 2 22:28, 15 kwi 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Zrobiłam dziś zdjęcia moich Royal Burgundy.

Pięknie prezent9uje się to miejsce w vzasie ich kwitnienia!
Zacisze Alicji 22:17, 15 kwi 2024

Do góry
Makao napisał(a)
O matko, ile lat mają te Twoje magnolie?
Cudowne są ❤️
A nazwy pamiętasz?

Aniu! Magnolie mają już swoje lata, dobrze powyżej 10 lat. Dzięki.
Różowa to satisfaction, ciemnoróżowa Susan, żółta yellow lantern, biała gwiaździsta, jasnoróżowa nn. Mam też młodziutką lennei alba i różową George Henry Kern.

Anna i Ogród 2 22:05, 15 kwi 2024

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies