Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 21:39, 04 cze 2019

Do góry
Wczoraj miałam odwiedziny moich dziewczynek łod Krakowa : Sylwia, Anitka, Iwonka i Agusia Kruszynka . Cudny dzień, cudne chwile.

W takich chwilach zawsze mam wyjątkowe pragnienie Danusię uściskać za to forum, bo mogłam takie cudowne osóbki poznać . Dziewczyny, wiecie, że uwielbiam Was?
Jeszcze raz dziękuje za cudowny dzień

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:37, 04 cze 2019

Do góry
gobasia napisał(a)

Nooo...dziwoląg jakiś jest 5 takich kwiatów

Basiu, wyhodowałaś nową krzyżówkę, zaproś pana Marczyńskiego aby obejrzał Twój egzemplarz - oryginał.
Zaczął się piękny okres w ogrodzie, wszystko takie kolorowe i piękne
Pozdrawiam>
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:37, 04 cze 2019

Do góry
Królowe kwitną i pachną

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:36, 04 cze 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:35, 04 cze 2019

Do góry
I dla odmiany gorący zakątek
Liliowo i kolorowo:) 21:35, 04 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Zaraz pójde pospacerowac u Ciebie w różanym raju, siedze w domu chora to mam czas na O, rano tylko wyszlam pare fotek zrobic bo juz pieknie róże zaczynają tylko, zeby jakas burza czy grad nie poniszczylo ale na to już wpływu nie mam wiec trzeba się cieszyc kazda chwilą A woda pokazywałam chodz od roku nie mam kiedy wyczyscic to wole się nie chwalić. Wiec pokaze stare zdjecia co mam na pulpicie

Miejsce bardzo fajne, może warto było by go częściej pokazywać, a fota wysokich lotów. Mnie marzł by się prawdziwy staw ( na pewno nigdy nie będę miała - miejsca brak), przy wodzie można popuścić wodze fantazji. Przy mojej kałuży mam tak dużo dodatków, że staram się tak robić zdjęcia żeby nie były wszystkie widoczne na raz. Ja ciągle od prawie 3 lat siedzę w domu, choruję długoterminowo, a leczenie onkologiczne daje różne skutki uboczne. Mam ogród, więc jakoś to leci. Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia. U nas też bardzo gorąco i sucho. Rośliny mdleją, na jednej róży przy altanie zauważyłam jakąś szarą pleśń przy pączkach. Konieczny był oprysk, ciekawe czy pomoże. Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 04 cze 2019

Do góry
Widok na stare odmiany piwonii

krzewuszki

Ogród z rzeźbą 21:33, 04 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Jeśli miałabym sądzić po swoich, to towarzystwo mu trzeba zorganizować na tej działce. Moi z kolegami w ciemnym pokoju będą się świetnie bawić, a sami, to na największej atrakcji będą się nudzić
Chociaż, Twój jest starszy, to może i z podchodów i budowania bazy już wyrósł.

Anula, daj znać kiedy będziecie jechać do Kwartecika, bo mnie zaprosiła na bodziszka. Jakby się udało, to bym się do Was dołączyła, choć w najbliższych dniach jakieś pikniki szkolne są zaplanowane, pierdolety...

Asiu, jak był mniejszy to braliśmy często jakiegoś kolegę i było super. Teraz to on ma skończone 15 lat i nawet jak w ubiegłym roku zabrał kolegę, to miałam wrażenie, że obaj nudzą się jak mopsy. Ciągle mu proponuję, żeby kogoś zaprosił, ale.... No niestety etap podchodów, budowania baz, szałasów, robienia basenu dla żab itp. mamy już za sobą.

Tawułki na ruderowej obdarowały mnie w tym roku całym mnóstwem pąków kwiatowych. Widocznie zimowanie w stanie wykopanym bardzo im posłużyło

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:31, 04 cze 2019

Do góry
Dziś przygrzało i wszystkie dyptamy rozwinięte

Bodziszki w rozkwicie

i ostrogowiec
Migawki z ogródka 21:29, 04 cze 2019

Do góry
Mini Eden, Pirouette, Eglantyne, Crocus rose, Golden Jubilee,
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:24, 04 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
przepięknie
tyle gatunków roślin , fajnie mieć duży ogród

On nie jest duży. Mały też nie. Raczej średniak- całość ma 12,5 ara. Utworzenie rabat wyspowych pozwoliło zaspokoić różne zachciewajki, ale koneserem roślinnym zdecydowanie nie jestem. Nie przepadam za olbrzymimi połaciami trawnika, stąd też ten niejako wymuszony busz.

Parzydło Kneiffi

Molinia variegata bardzo ładnie rozjaśnia półcieniste zakątki. Szkoda, że nie jest odrobinkę większa.

Patelnia przy południowej ścianie budynku.

Ogród z plażą 21:24, 04 cze 2019

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Przód zaliczył drobne zmiany. Zakochaliśmy się w kwitnących żurawkach. Kwitną już drugi miesiąc.

Maj pierwsza połowa, kwitnie biały rododendron, niestety magnolia kwitła w tym roku marnie

Dosadziliśmy rododendrony, które rosną w towarzystwie azalii.

Druga połowa maja, kwitną pozostałe rodendrony i azalie

Od sąsiadów posadziliśmy hortensje bukietowe grandiflora.
Wzdłuż warzywniaka rośnie dereń elegantissima.
Zastanawiam się co posadzić w rzędzie przed nimi, tymczasowo są tam żurawki, które nam zostały z nasadzeń.

Wzdłuż chodnika mąż chce posadzić jakieś kwiatki, ale nie mam pomysłu co by mogło zdobić wejście cały rok Proszę o podpowiedzi, może ktoś ma u siebie coś czym mógłby się podzielić?

No i pod dwoma wierzbami hakuro też chciałabym posadzić jakieś kwiatki, które będą grały z całością, na razie są tam umarlaki, które chcę czymś podmienić, proszę o pomysły.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:24, 04 cze 2019

Do góry
Dzisiaj jakoś nie m8al am ręki do dobrych fotek

Bogdziu i koleżanki ta bida wypuszcza powoli mały kielek musze go fotnąć
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:20, 04 cze 2019

Do góry
Do leśnego zakątka dokupiłam ostatnią hortkę, zrobiło sie ślicznie jasno, zwłaszcza teraz jak kwitną parzydła...

I jasnota z Wojsławic

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:19, 04 cze 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 21:17, 04 cze 2019

Do góry
Asia, Ewa, Gosia, Poppy zbiorowo w sprawie Rozanne. Mam i potwierdzam, że on zdecydowanie nie jest kępowy. U mnie z racji tego, że rośnie w miejscu, które było do tej pory prawie nie podlewane nie rósł aż tak wielki (Ewa, pamiętam Twoje hibiskusy w objęciach Rozanne), ale wypuszczał dość długie pokładające się pędy. Fakt, kwitnie non stop. W ubiegłym roku kwitł mi słabo, ale susza masakryczna była a tam rośliny musiały sobie radzić prawie bez wody.

Na słonecznej to nie ma co za bardzo cykać, ale takie małe co nieco wieczorową porą

W ogródku emerytki 21:16, 04 cze 2019

Do góry
Zobaczcie jaką sesję kąpielową na kaskadzie zrobiły sobie kopciuszki
Patrzyłam przez okno i im zazdrościłam, w tym upale poszłabym w ich ślady

Podwórkowa rehabilitacja 21:16, 04 cze 2019

Do góry
I jeszcze sprostowanie. Ta żarówiasta roślinka to nie "jakiś goździk" tylko firletka smółka "Plena".
Przypadkowo weszłam niedawno w posiadanie a fajnie się skomponowała.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 21:16, 04 cze 2019

Do góry

Powstaje zakątek nowy z przesadzenia tym razem
Migawki z ogródka 21:16, 04 cze 2019

Do góry
Natasha Richardson, Ascot, Minerva, Mary Ann, St. Swithun, Grafin Diana

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies