Rozsypać kompost, przekopać leciutko, przemieszać i poczekać aż wzejdą chwasty. Komposty niewłaściwie robione mają to do siebie, że wschodzą miliony chwastów. Tym samym będziesz je miał w trawniku zamiast trawy.
Zmęczona, w trzech ogrodach jakie robię ostatnio, nie zrobiłam ani jednego zdjęcia. Dzisiaj ledwie skosiłam trawnik Zamiotłam płatki i idę spać
Zdjęć nie mam, szkoda gadać
Inne pomysły to rośliny okrywowe a gdzieniegdzie punkty wyższe, w odmiennym kolorze. Jeśli okrywowe zielone, to punkty żółte - złociste lub bordowe. Małe drzewka na pniu, "wrzeciona" lub kolumny.
Skoś bo będzie rżysko, skoś jak najwyżej, najlepiej pierwszy raz najwyżej, za dwa dni trochę opuść. Jednak myslę, że skoro podałeś że ma 14 c,m to i tak już będzie rżysko niestety. W upały kosi się trochę wyżej, tzn. trawa ma byc dłuższa.
Polecam jeden i drugi. Drugi zapewne wtedy, gdy ktoś ma małe dzieci i nie chce mieć owoców, Hilli jest ładniejszy w wyglądzie, grubszy, ale wolniej rośnie i jest droższy, Hicksii jest czasem taki porozczapirzany, ale można znaleźć też zwarte i ładne.
Polecam różne, w zależności od sytuacji, polecam też Taxus baccata cięty. Siewki.