Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Prawie - jak ogród 17:44, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, ten taras jest na dole, czy u góry?

Iwonko, taras jest trochę wyżej. Już widzę, że tutułując zdjęcia mogłam wprowadzic w błąd
Do domku wchodzę po kilku stopniach, mam tam też taras, na którym latem uwielbiam pić kawkę Już nie mogę sie doczekać tych ciepłych dni...
Kosolkowa Pasja 17:38, 29 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Kopiuję sobie:

Margarete napisał(a)

"ile wizyt Mai było pokazanych z naszy Ogrodowiskowych Ogrodów :
1- u Danusi(Nie tylko bukszpanowy)
2- u Kuklika (Wszystko czego potrzebuje to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów)
3- u Cioci Gosi (Ciocigród)
4- u Gosi tej co ma tez swoją firme ogrodniczą(zapomniałam jak brzmi jej nik i tytuł ogrodu ale poszukam to uzupełnie bo wiem który to ogród i która osoba)
5- u nszej Finki( tej która ma szkólke)
6- u Rysia (Mój ogród w Tarnowie)
7- u Bogdzi (Rododendronowy Ogród)
8- u Mąłej Mi ( Ogrodnik mimo woli)
9- u Gabisi ( Ogród dla roślin o mocnych nerwach)
no i ostatnia wiadomośc :
10- u Agnieszki (Jurajski Ogród)

Poprawcie mnie jesli czegoś zapomniałam albo pomyliłam....

Dorzucę jeszcze ogród Pszczółki, GabiK, Greglis i w przygotowaniu sa również ogrody Dzidki i Vivy ,Poziomki, Grammy.Będą też jeszcze inne , o których wiem ale tam jeszcze nie zaczęto kręcic . Wiem też o takich spoza naszego grona jesli chodzi o własnośc ale nasi maja tam swój udział.Gosia o której pisze Małgosia to Goniak."

Tu można znaleźć linki do tych ogrodów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4644-z-maja?page=2
Kosolkowa Pasja 17:33, 29 sty 2015

Do góry
Obejrzałam ten ogród, co zalinkowałaś. Magiczny.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:23, 29 sty 2015

Do góry
Piękne porównanie drzew. Boję się zatem sadzić u mnie. Potrzebuję czegoś mniejszego
I nie wiedziałam, ze hydrożel można z takich miejsc pozyskać, hi,hi.
Mianuję cię OGRODNIKIEM wielkimi literami
Działka wkoło Lubczyka :) 16:32, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, ja mam te iryski i je bardzo kocham. Kwitną ok. miesiąca, potem mają wygląd trawy. Czasem je przypali na słońcu, to przytnę krótko. Jeśli czymś podsadzisz, może być szałwii, to zasłoni iryski. Ja w zeszłym roku u siebie zrobiłam świeże nasadzenie w tej kompozycji, będę w stanie ci dopiero w tym roku pokazać, jak zakwitną. mam tam iryski, szałwię, hortensję little lime i żurawki. Efektu spodziewam się w tym roku.
Dla ciebie trochę za późno może być, ale Tesia ci dobrze pisze, że po to masz szpadel, że jakcoś ci się nie spodoba, to zawsze możesz przesadzić. Możesz też podsadzić jeżówkami kremowymi na przykład. Iryski przekwitną, będą jeżówki. Z bylinami tak jest, że jak kwitną - dają czadu. Nie znam takich, co by kwitły bardzo długo. Może ktoś zna?

Dzięki za cenne uwagi, narazie zostawie irysy, zrobie tak jak w planie, a po roku zobaczę, jak jest i czy tak zistawić, czy cos zmieniać
Działka wkoło Lubczyka :) 16:23, 29 sty 2015

Do góry
Kasiu, ja mam te iryski i je bardzo kocham. Kwitną ok. miesiąca, potem mają wygląd trawy. Czasem je przypali na słońcu, to przytnę krótko. Jeśli czymś podsadzisz, może być szałwia, to zasłoni iryski. Ja w zeszłym roku u siebie zrobiłam świeże nasadzenie w tej kompozycji, będę w stanie ci dopiero w tym roku pokazać, jak zakwitną. Mam tam iryski, szałwię, hortensję little lime i żurawki. Efektu spodziewam się w tym roku.
Dla ciebie trochę za późno może być, ale Tesia ci dobrze pisze, że po to masz szpadel, że jak coś ci się nie spodoba, to zawsze możesz przesadzić. Możesz też podsadzić jeżówkami kremowymi na przykład. Iryski przekwitną, będą jeżówki. Z bylinami tak jest, że jak kwitną - dają czadu. Nie znam takich, co by kwitły bardzo długo. Może ktoś zna?

edit: Lawenda też przecież długo nie kwitnie, a wszyscy się nią zachwycają
A wiosną jest szał na ciemierniki, kosztują sporo, a kwintą też tylko chwilę

Działka wkoło Lubczyka :) 16:17, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja bym zostawiła iryski. Są śliczne. Szałwia chyba jest przy wejściu. I głębiej też. można też iryski podsadzić szałwią. Jak iryski przekwitną, będzie kwitła szałwia

Szałwię można też poszukać taką niską. Ja akurat mam wysoką. kwitnie długo, po przycięciu znowu
Jak zobaczysz, to fotki skasuję

Proszę nic nie usuwać! To mam dylemata z tymi irysami chociaż one bezproblemowe są, qrcze już sama nie wiem
Działka wkoło Lubczyka :) 16:09, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja kupuję drugą wersję. Ślicznie Do tego dosadzić cebulowe: szafirki, mogą być krokusy, białe tulipany albo czosnki. Zapisuję sobie tą inspirację. Jest piękna
Tak Kasiu działaj

Będę działać w tym kierunku, to są moje klimaty już nie mogę sie doczekać ukończonej rabaty
Działka wkoło Lubczyka :) 15:58, 29 sty 2015

Do góry
Ja bym zostawiła iryski. Są śliczne. Szałwia chyba jest przy wejściu. I głębiej też. można też iryski podsadzić szałwią. Jak iryski przekwitną, będzie kwitła szałwia

Szałwię można też poszukać taką niską. Ja akurat mam wysoką. kwitnie długo, po przycięciu znowu
Jak zobaczysz, to fotki skasuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:34, 29 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
na rabacie przy pergoli gdzie mam 'stare' róże mam jedynie czosnki główkowate i lawende nic poza tym bo tam miejsca mało, ale na przedpłociu wsadziłam tulipany, co z tego wyjdzie czas pokaże

Aniu, masz fotkę czosnków w różach?
I co to za czosnki? W tym roku chciałam kupić, a że się nie znam, a paniw sklepie zaśpiewała mi 8 zł za sztukę, to popatrzyłam się na nią dziwnie i sobie poszłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:31, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A gdzie ty tak lezysz? Toc u Any snieg. Zimno ci bedzie. Chcesz kolderke?
masz racje śnieg i -1, ognisko mogę rozpalić i pledzik podarować
Ogródek Iwony 15:31, 29 sty 2015

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Aż taka straszna jestem?

Juzia, przecież napisałam, ze miło micię gościć
Z szerokimi ramionami cię witam. Tylko całować nie będę chwilowo, bo się zarazić możesz
Ogródek Iwony 15:29, 29 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
O, Ty też zmieniłaś awatarek Czy to czas na zmiany?

Pewnie nie. Powiedzmy, że zmiany nie było. Zbyt zimno się zrobiło
Ogródek Iwony 15:25, 29 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zmiana awatara.... jak ja nie lubię zmyłek... wolałam tamten.... ale ty tu rządzisz.

Wezmę to pod uwagę
edit: Aniu, dla ciebie powróciłam. Może faktycznie cieplej

Ogródek Iwony 15:17, 29 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, aż podskoczyłam, jak cię u mnie zobaczyłam. Miło mi ciebie gościć Pozdrawiam

Aż taka straszna jestem?
Działka wkoło Lubczyka :) 15:10, 29 sty 2015

Do góry
Ja kupuję drugą wersję. Ślicznie Do tego dosadzić cebulowe: szafirki, mogą być krokusy, białe tulipany albo czosnki. Zapisuję sobie tą inspirację. Jest piękna
Tak Kasiu działaj
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:05, 29 sty 2015

Do góry
Ja w czasie nauki zawsze miałam "chwilę przed" jakieś natchnienie, czego mam się nauczyć. Pamiętam, że z analizy matematycznej problemem moim były całki Reemanna, bo jak na egzaminie opowiedzieć o czymś przez 10 minut, jak w opracowaniach 3 linijki o tym było ?
Wypożyczyłam sobie w takiej sytuacji 5 książek, w każdej co innego napisane i próbowałam rozgryźć temat przez rozłożenie na części pierwsze. Poza tym pytaniem było jeszcze 59 innych, a ja się uparłam na ten. Reszta po łebkach.
Idę na egzamin, losuję pytanie, a na kartce jest napisane: Całka Reemanna. Powinnam usiąść i zrobić sobie notatki. Ale ja siedzę i nic nie robię, bo dziwnie się złożyło, że moja poprzedniczka, która w tym momencie odpowiadała, wylosowała temat: wprowadzenie do Całek Reemanna.
Profesor jej przerwał, spojrzał na mnie i się pyta: czy pani się źle czuje, czy może chce pani wylosować inne pytanie? Odpowiedziałam, ze wszystko w porządku i słuchałam jej odpowiedzi dalej.
Po jej wyjściu mogłam zmazać tablicę i zacząć odpowiadać, ale najpierw powołałam się na to, co ona powiedziała, poprawiłam błędy i odpowiedziałam na moje pytanie. Dostałam u tego profesora 5,nikt nie chciał wierzyć. Gdybym wylosowała każde inne pytanie, pewnie by była niższa ocena.
Mówią, że głupi ma zawsze szczęście. A że w życiu mam dużo szczęścia, to kiedyś powiedziałam, że chyba jestem najgłupszą osoba na świecie
Trzymam Sebek kciuki za twoje szczęście
Ogród z pompą 15:02, 29 sty 2015

Do góry
Dziękuję za liczne odwiedziny

Fuksjo. Ciężko jest sfotografować cały ogród. On jest maleńki! Cała (!) działka ma 635m2. Ogródek biegnie przy domu, przy płocie.
Przedogródka nie mam. Mój przedogródek to wybetonowany podjazd z niewielkim półokręgiem, gdzie posadzony jest klon Flamingo i lawenda. Stojąc twarzą do domu na prawo wzdłuż płotu biegnie rabata, zaczyna się świerkiem, dereniem, rododendronami, hortensjami, potem są bukszpany, duże Skyrockety i pompa. Ta rabata ciągnie się po łuku aż do "domku ogrodnika". "Aż do" bardzo szumnie brzmi. Naprawdę bardziej ogólnych zdjęć ogrodu nie da się zrobić.
Na początku wątku chyba oprowadziłam po ogrodzie najbardziej po kolei, wg tego jak co jest rozplanowane.

Małgosiu S - bardzo Ci dziękuję

Iwk4, również dziękuję za odwiedziny w nowym tytule
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:52, 29 sty 2015

Do góry
Ja hiacynty wykupię i inhalację sobie zrobię ich cudownym zapachem
Ogródek Iwony 14:39, 29 sty 2015

Do góry
Edytko, wczoraj zanim leki zadziałały, poczułam się gorzej. Przespałam z gorączką cały niemal dzień. Wieczorkiem zajrzałam na wątki.

Violu, pocieszające

Juzia, aż podskoczyłam, jak cię u mnie zobaczyłam. Miło mi ciebie gościć Pozdrawiam

Dorotko, mózg też mi się wczoraj wyłączył. I pomyśleć, że chciałam wziąć jeden dzień wolnego, aby się podkurować. Dziś pewnie na czworakach bym się turlała do pracy. Co to choróbsko robi z człowiekiem

Beatko, wielkie dzięki. Jak zima = niezima piękna, to pora na zmianę awatarka. A na wiosnę będzie wiosenny

Olu, odpoczywam, jak nigdy. Dziś spałam do południa (jak to możliwe wogóle? )

Beatko (Beti), uważaj na siebie. U mnie też się zaczęło niewinnie. Trzy dni wcześniej

Kasiu, jakoś się trzymam i dalej leżakuję. Były lepsze dni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies