Iwk4
16:23, 29 sty 2015

Kasiu, ja mam te iryski i je bardzo kocham. Kwitną ok. miesiąca, potem mają wygląd trawy. Czasem je przypali na słońcu, to przytnę krótko. Jeśli czymś podsadzisz, może być szałwia, to zasłoni iryski. Ja w zeszłym roku u siebie zrobiłam świeże nasadzenie w tej kompozycji, będę w stanie ci dopiero w tym roku pokazać, jak zakwitną. Mam tam iryski, szałwię, hortensję little lime i żurawki. Efektu spodziewam się w tym roku.
Dla ciebie trochę za późno może być, ale Tesia ci dobrze pisze, że po to masz szpadel, że jak coś ci się nie spodoba, to zawsze możesz przesadzić. Możesz też podsadzić jeżówkami kremowymi na przykład. Iryski przekwitną, będą jeżówki. Z bylinami tak jest, że jak kwitną - dają czadu. Nie znam takich, co by kwitły bardzo długo. Może ktoś zna?
edit: Lawenda też przecież długo nie kwitnie, a wszyscy się nią zachwycają
A wiosną jest szał na ciemierniki, kosztują sporo, a kwintą też tylko chwilę
Dla ciebie trochę za późno może być, ale Tesia ci dobrze pisze, że po to masz szpadel, że jak coś ci się nie spodoba, to zawsze możesz przesadzić. Możesz też podsadzić jeżówkami kremowymi na przykład. Iryski przekwitną, będą jeżówki. Z bylinami tak jest, że jak kwitną - dają czadu. Nie znam takich, co by kwitły bardzo długo. Może ktoś zna?
edit: Lawenda też przecież długo nie kwitnie, a wszyscy się nią zachwycają

A wiosną jest szał na ciemierniki, kosztują sporo, a kwintą też tylko chwilę